Aceasta reteta de aluat de pizza creeaza un blat de pizza subtire si crocant si nu are nevoie de mult timp pentru preparare, e gata in doar cateva minute!
Aluat De Pizza Rapid
In ultima vreme familia mea e innebunita dupa pizza. Ne e foarte convenabil sa cumparam aluatul gata preparat, mai toate supermarket-urile au macar un tip de aluat de pizza. Dar cateodata pana si rezevele mele inepuizabile ajung la capat si atunci apelez la un aluat de pizza facut in casa, super rapid de facut.
Reteta de aluat de pizza, facut in casa are un gust mai puțin “comercial”si imi place că acest aluat de pizza e gata in doar cateva minute și nu are nevoie de timp pentru a crește astfel încât pizza poate fi gata în cel mai scurt timp. Noi preferăm o crustă subțire, deoarece ne place mancarea crocantă dar aluatul acesta poate fi modelat si pentru un blat mai pufos.
Voi publica si cateva retete de pizza facute cu acest aluat asa ca nu uita sa te intorci sa vezi cum au iesit!
Aluat De Pizza
Ingrediente:
- 500 g faina alba, cernuta
- 7 g drojdie uscata
- 3 linguri ulei de masline
- 2 lingurite sare fina
- 300 ml apa plata
Instructiuni:
- Amesteca faina cu drojdia si sarea.
- Fa o adancitura in mijloc si toarna apa si uleiul.
- Framanta bine pana se formeaza un aluat elastic.
- Presara faina pe un blat si intinde aluatul cu o vergea, presarand putina faina pe aluat daca se lipeste de vergea.
- Intinde aluatul mai mult pentru un blat de pizza subtire si crocant sau doar putin pentru un blat pufos.
Ingrediente
- 500 g faina alba, cernuta
- 7 g drojdie uscata
- 3 linguri ulei de masline
- 2 lingurite sare fina
- 300 ml apa plata
Instructiuni
- Amesteca faina cu drojdia si sarea.
- Fa o adancitura in mijloc si toarna apa si uleiul.
- Framanta bine pana se formeaza un aluat elastic.
- Presara faina pe un blat si intinde aluatul cu o vergea, presarand putina faina pe aluat daca se lipeste de vergea.
- Intinde aluatul mai mult pentru un blat de pizza subtire si crocant sau doar putin pentru un blat pufos.
[…] aluat de pizza (reteta aici) […]