Un desert savuros plin de arome deosebite. În ciuda timpului putin indelungat de pregătire și coacere, aceasta budinca de macaroane cu brânza si ou este foarte ușor de realizat!
Budinca de paste
Această budinca de macaroane și brânză este rezultatul retetei simple de macaroane cu branza dar cu un mic adaos de “modernizare” lol. Această rețetă de macaroane la cuptor promite și oferă un desert special, aromat, cu un gust inconfundabil al prajiturilor de casă.
Fetita mea, Ellie este un fan al retetei de macaroane cu branza și ar vrea sa se delecteze cu gustul ei delicios zilnic, daca s-ar putea.
Alte retete de paste:
Așa că m-am gandit să o fac fericita dar si sa o surprind cu o budinca din reteta ei preferata, care mi se pare mai delicioasa consistenta si satioasa. Cea mai bună parte este că nu am avut nevoie de abilități speciale sa fac aceasta reteta pentru ca e incredibil de simpla si imposibil de dat gres cu ea.
Pentru aceasta budinca de macaroane la cuptor am folosit câteva “trucuri”. Tuturor le place branza de vaca dar lui Ellie ii place branza de oaie deci am folosit brânză proaspătă de oaie, foarte ușor sărată. Am adaugat zahăr vanilat și cateva stafide (opțional) numai pe o parte a budincii pt ca Ellie nu e fan stafide. Am presarat si putina coaja proaspata de lamaie si am adaugat si putin suc de lamaie pentru un gust proaspat si revigorant.
Budinca de macaroane
Aceats rețeta delicioasa a promis că va fi un succes încă din primul moment. O idee grozava pentru un desert simplu dar si un mic dejun deosebit!
Ingrediente
- 500 gr macaroane, rupte in bucati cam de 5-6 cm
- 5 oua
- 400 gr branza de oaie
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ceasca zahar
- 1/4 ceasca stafide
- 1 lingura zahar vanilat
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 2 linguri suc de lamaie
- unt pentru uns tava de copt
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 200°
- Pastreaza stafidele in apa calda pana sunt gata pastele
- Fierbe macaroanele dupa cum scrie pe pachet
- Scurge-le si spala-le sub jet de apa rece
- Amesteca macaroanele cu uleiul
- Da branza pe razatoare si amesteca usor cu pastele.
- Cu un mixer de mana bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o crema.
- Presara coaja de lamaie si toarna sucul de lamaie apoi amesteca bine.
- Adauga crema de ou peste macaroane si amesteca usor pana la incorporare uniforma
- Adauga si stafidele
- Unge o tava de copt cu unt si toarna macaroanele in tava
- Preseaza putin macaroanele cu o lingura, pentru a le nivela si elimina eventuale goluri de aer.
- Coace in mijlocul cuptorului cam 30-35 de minute sau pana budinca devine aurie.
- Lasa budinca sa se raceasca in tava inainte de a o taia, altfel se poate sfarama.
Leave a Reply