Această rețetă de cartofi copti cu ciuperci e un fel de mâncare numai bună alături de o friptură la cuptor, dar este, de asemenea, minunată si ca o masă pe cont propriu! Ingredientele sunt simple, dar aromele sunt incredibile și întreaga familie se va bucura de acesti cartofi copti cu ciuperci la cuptor!
Cartofi Copti Cu Ciuperci La Cuptor
Ca multe alte familii si noi suntem foarte ocupati si mereu pe fugă, întotdeauna cu nevoie de a avea mai multe ore într-o zi! La sfârșitul zilei când toată lumea se întoarce acasă, tot ce ne trebuie este să ne relaxăm și să ne împărtășim ziua la o cină plăcută, rapidă și savuroasă. Iar acesti cartofi copti cu ciupercile ne-au fost de mare ajutor, de atâtea ori!
Această reteta de cartofi copti cu ciuperci la cuptor este atât de minunată! Se face relativ repede, aproximativ 40 de minute de la pregatirea ingredientelor la coacere. O idee grozavă pentru o garnitura la carnea la grătar sau o rețetă de pește, care sunt de asemenea rapid de făcut, acesti cartofi cu ciuperci fac o masă excelentă și pe cont propriu, dacă esti vegetarian sau pur și simplu vrei să reduci consumul de carne. Îmi place să ii servesc ca masa de sine statatoare, pentru că îmi plac cinele usoare dar satioase.
Noi gatim această rețetă de cartofi cu ciuperci în timpul verii, in special la grătare și picnic-uri! Deoarece acesti cartofi copti cu ciuperci sunt atât de ușor și la îndemână să fie pregatiti în avans și nu vor necesita o mulțime de timp, astfel încât te poti concentra pe alte feluri de mâncare și pe oaspeți.
Nu ne place să facem acesti cartofi copti cu ciuperci prea complicati sau să adăugăm prea multe arome. Credem că mai puțin este mai bun și cu ingredientele potrivite, un fel de mâncare poate deveni un adevarat festin. Deci noi adăugăm numai usturoi, patrunjel proaspăt, cimbru uscat, sare și piper. Atat! Doar ingrediente simple care combinate, fac una dintre cele mai uimitoare retete!
Cartofi Copti Cu Ciuperci
Ingrediente:
Pentru cartofi:
- 4 catei de usturoi mari, pisati
- 2/3 ceasca ulei de masline
- 1 lingurita cimbru uscat
- 8 cartofi medii, spalati bine, uscati si taiati cuburi
- sare si piper dupa gust
Pentru ciuperci:
- 15 ciuperci Champignon medii
- 3 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi mari, tocati
- sare si piper dupa gust
- o legatura de patrunjel proaspat, tocata marunt
Mai ai nevoie:
- bol mic
- punga resigilabila
- tava mare de copt
- hartie de copt
- paleta
- presa de usturoi
- tigaie care nu lipeste
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 250 C
- Tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt
- Intr-un bol mic, amesteca 4 catei de usturoi pisati cu ulei de masline si cimbru.
- Pune cartofii cuburi intr-o punga resigilabila si varsa continutul amestecului de mai sus peste cartofi. Inchide punga si amesteca bine pana la acoperire uniforma.
- Intinde cartofii in tava de copt fara a-i inghesui (altfel se fierb in loc sa se coaca), adauga sare si piper dupa gust si coace la cuptor cam 25-30 minute sau pana cartofii devin aurii.
- Intre timp, taie ciupercie felii, pune-le in tigaie, presara sare si piper, adauga 3 linguri ulei de masline si caleste-le pana devin aurii cam 7-10 minute.
- Adauga usturoiul tocat marunt si mai caleste pentru inca 1 minut
- Presara patrunjel si stinge focul
- Amesteca ciupercile cu cartofii si serveste reteta calda.
Ingrediente
- 4 catei de usturoi mari, pisati
- 2/3 ceasca ulei de masline
- 1 lingurita cimbru uscat
- 8 cartofi medii, spalati bine, uscati si taiati cuburi
- sare si piper dupa gust
- 15 ciuperci Champignon medii
- 3 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi mari, tocati
- sare si piper dupa gust
- o legatura de patrunjel proaspat, tocata marunt
- bol mic
- punga resigilabila
- tava mare de copt
- hartie de copt
- paleta
- presa de usturoi
- tigaie care nu lipeste
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 250 C
- Tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt
- Intr-un bol mic, amesteca 4 catei de usturoi pisati cu ulei de masline si cimbru.
- Pune cartofii cuburi intr-o punga resigilabila si varsa continutul amestecului de mai sus peste cartofi. Inchide punga si amesteca bine pana la acoperire uniforma.
- Intinde cartofii in tava de copt fara a-i inghesui (altfel se fierb in loc sa se coaca), adauga sare si piper dupa gust si coace la cuptor cam 25-30 minute sau pana cartofii devin aurii.
- Intre timp, taie ciupercie felii, pune-le in tigaie, presara sare si piper, adauga 3 linguri ulei de masline si caleste-le pana devin aurii cam 7-10 minute.
- Adauga usturoiul tocat marunt si mai caleste pentru inca 1 minut
- Presara patrunjel si stinge focul
- Amesteca ciupercile cu cartofii si serveste reteta calda.
[…] Cartofi Copti Cu Ciuperci […]