O reteta delicioasa si simpla, aceste felii de cartofi dulci la cuptor cu ierburi aromate si usor picanti sunt o alternativă mai sănătoasa la chips-uri sau cartofi prajiti!
Cartofi Dulci Crocanti Cu Ierburi Aromate
In ultima vreme imi plac tare mult cartofii dulci. Acesti cartofi dulci la cuptor cu ierburi aromate si picanti sunt o reteta foarte ușoara și delicioasa, făcuta cu doar câteva ingrediente și care cu siguranta va deveni un fel favorit de la prima muscatura!
Cimbrul, praful de chili și sosul de maioneza cu usturoi dau o aroma deosebita acestor cartofi dulci crocanti, taiati si copti in felii. Fac un aperitiv grozav pentru petreceri sau o gustare savuroasa. Ca să nu mai vorbim ce bine s-ar potrivi la grătare; o adevărată încântare! Și, din moment ce acesti cartofi dulci la cuptor sunt atât de ușor de facut, vei fi fericit să păstrezi invitatii fericiti și să faci mai multi daca e nevoie! Si va fi!
Pentru aceasta reteta de cartofi dulci crocanti la cuptor am folosit câțiva cartofi dulci medii pe care i-am curatat bine cu apa și un burete si i-am lăsat in coaja, ca sa iasa extra crocanti. Am tăiat cartofii dulci în jumătate, iar pe fiecare dintre cele două jumătăți în patru. Apoi am pus feliile pe o tava de copt și le-am stropit cu ulei de măsline și am adaugat sare, piper, praf de chili iute și cimbru uscat. Le-am dat la cuptor timp de 25 de minute și le-am servit cu un sos de maioneza picanta cu usturoi.
Cartofi Dulci La Cuptor
Ingrediente:
- 3 cartofi dulci medii
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 linguriță de praf de chili iute
- 1 linguriță cimbru uscat
- sare și piper după gust
Pentru sosul de maioneza:
- 1/2 cana maioneza de casă
- 1/2 linguriță de praf de chili iute
- 1/2 linguriță praf de usturoi
- 1 linguriță suc de lămâie
Mai ai nevoie:
- prosoape de hartie
- castron mare
- tava mare de copt
- hârtie de copt
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 230 ° C
- Curata cartofii dulci, apoi usucă-i în prosoape de hârtie.
- Taie cartofii în jumătate și apoi taie fiecare jumătate în patru felii de dimensiuni egale.
- Pune feliile de cartofi dulci într-un bol mare și stropeste cu ulei măsline. Amestecă pentru a acoperi uniform.
- Adaugă condimentele și amestecă bine pentru a acoperi uniform.
- Aranjeaza feliile de cartofi dulci pe o tava de copt căptușita cu hartie de copt. Ai grija sa nu aglomerezi feliile de cartofi pentru ca in aceste fel se vor inmuia in propriul abur, in loc sa devina crocanti.
- Pune tava în cuptorul încălzit în prealabil și coace până când cartofii sunt rumeniti si crocanti la exterior, între 20 și 25 de minute. Pentru cartofi mai crocanti, coace încă 5 minute.
- Prepara sosul: amesteca maioneza cu condimentele și sucul de lămâie și amestecă pentru a combina.
- Scoate cartofii dulci din cuptor si serveste cu sos de maioneza. Sunt buni atat calzi cat si reci (eu ii prefer reci)
Ingrediente
- 3 cartofi dulci medii
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita de praf de chili iute
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare si piper dupa gust
- 1/2 cana maioneza de casa
- 1/2 lingurita de praf de chili iute
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita suc de lamâie
- prosoape de hartie
- castron mare
- tava mare de copt
- hârtie de copt
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 230 ° C
- Curata cartofii dulci, apoi usuca-i în prosoape de hârtie.
- Taie cartofii în jumatate si apoi taie fiecare jumatate în patru felii de dimensiuni egale.
- Pune feliile de cartofi dulci într-un bol mare si stropeste cu ulei masline. Amesteca pentru a acoperi uniform.
- Adauga condimentele si amesteca pentru a acoperi uniform.
- Aranjeaza feliile de cartofi dulci pe o tava de copt captusita cu hartie de copr.
- Pune tava în cuptorul încalzit în prealabil si coace pâna când cartofii sunt rumeniti si crocanti la exterior, între 20 si 25 de minute. Pentru cartofi mai crocanti, coace înca 5 minute.
- Prepara sosul: amesteca maioneza cu condimentele si sucul de lamaie si amesteca pentru a combina.
- Scoate cartofii dulci din cuptor si serveste cu sos de maioneza.
[…] Cartofi Dulci La Cuptor Picanti Cu Ierburi Aromate […]