Cartofi Dulci Pai Cu Usturoi
Ingrediente:
- 2 cartofi dulci mari
- 5 catei de usturoi, mari, zdrobiti si pisati bine
- 4 linguri ulei de masline
- sucul de la 1 lime (lamaie verde)
- 1/2 legatura de marar, tocata marunt
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru, macinat
Pentru sos (optional – poti folosi orice sos doresti)
- 1 ceasca iaurt simplu
- sare dupa gust
- un praf de piper
- 1/2 legatura marar, tocat marunt
Mai ai nevoie:
- cutit ascutit
- tocator
- bol mare
- lingura de lemn
- bol mediu
- tava de copt
- hartie de copt
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Tapeteaza tava de copt cu hartie de copt
- Spala cartofii dulci cu apa si un burete curat apoi usuca-i bine cu un prosop de bucatarie
- Taie cartofii in rondele groase cam de 0.50cm
- Taie rondelele in felii (pai)
- Pune feliile intr-un bol incapator
- Intr-un bol mediu amesteca uleiul, sucul de lime, usturoiul, sarea, piperul si mararul si amesteca bine.
- Toarna compozitia peste cartofi si, cu o lingura de lemn, amesteca bine pana se acopera uniform.
- Aseaza feliile de cartofi in tava de copt i asa fel incat sa nu se acere unul pe celalat. E nevoie de putin spatiu intre felii pentru a se coace altfel mai mult se fierb. Deci nu aglomera tava. Daca e nevoie, coace in doua runde
- Coace in mijlocul cuptorului pentru 15-25 minute (in functie de cat de copti ii vrei), intorcand feliile o data la mijlocul timpului de coacere. Cartofii sunt gata cand par uscati si coaja e putin pufoasa
- Fa sosul simplu amesteca iaurtul cu sare, piper si marar pana la omogenizare
- Serveste cartofii pai cu acest sos (sau orice alt sos preferi sau ii poti servi ca atare)
Ti-a placut aceasta reteta? Inscrie-te la newsletter pentru a primi toate bunatatile de pe site direct pe email!
Adresa de emailPrenume
Cartofi Dulci Pai La Cuptor Cu Usturoi Si Marar
Ingrediente
- 2 cartofi dulci mari
- 5 catei de usturoi, mari, zdrobiti si pisati bine
- 4 linguri ulei de masline
- sucul de la 1 lime (lamaie verde)
- 1/2 legatura de marar, tocata marunt
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru, macinat
- 1 ceasca iaurt simplu
- sare dupa gust
- un praf de piper
- 1/2 legatura marar, tocat marunt
- cutit ascutit
- tocator
- bol mare
- lingura de lemn
- bol mediu
- tava de copt
- hartie de copt
Pentru sos (optional - poti folosi orice sos doresti)
Mai ai nevoie:
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Tapeteaza tava de copt cu hartie de copt
- Spala cartofii dulci cu apa si un burete curat apoi usuca-i bine cu un prosop de bucatarie
- Taie cartofii in rondele groase cam de 0.50cm
- Taie rondelele in felii (pai)
- Pune feliile intr-un bol incapator
- Intr-un bol mediu amesteca uleiul, sucul de lime, usturoiul, sarea, piperul si mararul si amesteca bine.
- Toarna compozitia peste cartofi si, cu o lingura de lemn, amesteca bine pana se acopera uniform.
- Aseaza feliile de cartofi in tava de copt i asa fel incat sa nu se acere unul pe celalat. E nevoie de putin spatiu intre felii pentru a se coace altfel mai mult se fierb. Deci nu aglomera tava. Daca e nevoie, coace in doua runde
- Coace in mijlocul cuptorului pentru 15-25 minute (in functie de cat de copti ii vrei), intorcand feliile o data la mijlocul timpului de coacere. Cartofii sunt gata cand par uscati si coaja e putin pufoasa
- Fa sosul simplu amesteca iaurtul cu sare, piper si marar pana la omogenizare
- Serveste cartofii pai cu acest sos (sau orice alt sos preferi sau ii poti servi ca atare)
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Cele mai populare retete
Pages: 1 2
[…] Cartofi Dulci Pai Cu Usturoi Si Marar […]