Acesti castraveciori sunt minunați pentru a-i servi lângă o friptura, o tocănita sau în burgeri. Afla cum să faci castraveti murati acasă cu această rețetă foarte ușoară, de familie.
Castraveti Murati In Otet
Mama mea cea gospodina m-a invatat cum să fac castraveti murati de la o vârstă fragedă și folosesc această rețetă de foarte mulți ani, cu mare succes. Îmi plac muraturile la nebunie (poate pentru ca si eu sunt o muratura lol) și îmi place foarte mult să le fac eu, acasa, fie că este vorba de gogonele, de varza, gogosari sau de castraveti murati in otet. In felul acesta stiu că toate ingredientele pe care le folosesc sunt sănătoase și bune pentru familia mea, fără conservanți sau alte substanțe chimice implicate.
Dacă si tie iti plac murăturile (iar de data aceasta nu ma refer la una ca mine), poti face cu ușurință proprii castraveti murati cu această rețetă ușoară și rapidă. Acesti castraveti in otet tale vor avea un gust minunat, iar rețeta necesită doar câteva ingrediente simple si nu consumă prea mult timp! Și dacă ai niste prieteni carora le plac mancarurile facute in casa, ai putea folosi un borcan drăguț când faci aceasta reteta de castraveti murati si sa le oferi cadou.
Există o multime de rețete de castraveti murati dar eu pot sa jur ca reteta mamei este perfecta! Oferă niste castraveti murati gustosi, crocanti, fara zeama tulbure si care nu sunt prea picanti sau sărati. Vrei să știi cum să faci acesti castraveti murati in oțet? Doar urmeaza acești pași super simpli!
Reteta Castraveti Murati
Ingrediente pentru 3 borcane:
- 2 kg castraveti, mai mici sau cel mult medii, sanatosi (orice castravete, doar putin stricat va distruge tot borcanul)
- 3 lingurite zahar
- 3 lingurite sare
- 90 boabe de piper
- 3 lingurite seminte de mustar
- otet
- 9 catei de usturoi
- 6 frunze mari de dafin
- 3 borcane de 800g (eu am avut 2 de 800 si 1 de 1kg, cel mare a ramas un pic mai gol)
- apa plata
- oala incapatoare
Instructiuni:
- Spala bine castravetii si pastreaza-i doar pe cei sanatosi
- Sterilizeaza borcanele
- Aseaza castravetii in borcane; nu ii forta prea mult dar nu-i lasa nici prea lejeri
- Adauga otet cam cat 2 degete.
- In fiecare borcan adauga 1 lingurita zahar, o lingurita sare, 2 frunze de dafin, 30 boabe piper, 1 lingurita boabe de mustar, 3 catei de usturoi
- Umple cu apa plata pana la gatul borcanului
- Insurubeaza bine capacele
- Aseaza borcanele intr-o oala incapatoare si adauga apa, cat sa ajunga pana la gatul borcanelor
- Fierbe pe foc mare pana apa da in clocot,, apoi mai fierbe inca 5 minute
- Stinge focul si lasa borcanele la racit, in oala cu apa, pentru o ora
- Intre timp incinge cuptorul la cea mai joasa temperatura
- Transfera borcanele intr-o tava de copt, aseaza-le in tava cu fundul in sus si “coace” in cuptor 15 minute. Apa isi va schimba culoarea.
- Acesti castraveti murati in otet vor fi buni de servit in minim 1 luna (eu i-am lasat 2 luni)
Ingrediente
- 2 kg castraveti, mai mici sau cel mult medii, sanatosi (orice castravete, doar putin stricat va distruge tot borcanul)
- 3 lingurite zahar
- 3 lingurite sare
- 90 boabe de piper
- 3 lingurite seminte de mustar
- otet
- 9 catei de usturoi
- 6 frunze mari de dafin
- 3 borcane de 800g (eu am avut 2 de 800 si 1 de 1kg, cel mare a ramas un pic mai gol)
- apa plata
- oala incapatoare
Instructiuni
- Spala bine castravetii si pastreaza-i doar pe cei sanatosi
- Sterilizeaza borcanele
- Aseaza castravetii in borcane; nu ii forta prea mult dar nu-i lasa nici prea lejeri
- Adauga otet cam cat 2 degete.
- In fiecare borcan adauga 1 lingurita zahar, o lingurita sare, 2 frunze de dafin, 30 boabe piper, 1 lingurita boabe de mustar, 3 catei de usturoi
- Umple cu apa plata pana la gatul borcanului
- Insurubeaza bine capacele
- Aseaza borcanele intr-o oala incapatoare si adauga apa, cat sa ajunga pana la gatul borcanelor
- Fierbe pe foc mare pana apa da in clocot,, apoi mai fierbe inca 5 minute
- Stinge focul si lasa borcanele la racit, in oala cu apa, pentru o ora
- Intre timp incinge cuptorul la cea mai joasa temperatura
- Transfera borcanele intr-o tava de copt, aseaza-le in tava cu fundul in sus si "coace" in cuptor 15 minute. Apa isi va schimba culoarea.
- Acesti castraveti murati in otet vor fi buni de servit in minim 1 luna (eu i-am lasat 2 luni)
Leave a Reply