Chec Cu Lamaie
Ingrediente:
- 1 1/2 ceasca faina, cernuta de doua ori
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare fina
- 3 oua medii, la temperatura camerei
- 1 ceasca zahar
- 2 linguri unt 80% grasime, la temperatura camerei
- 1 ceasca smantana grasa, temperatura camerei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 lingurite esenta de lamaie
- 1/3 ceasca suc de lamaie proaspat
- 1/2 ceasca ulei floarea soarelui
- coaja rasa de la o lamaie
Pentru glazura:
- 1/2 ceasca suc de lamaie proaspat
- 2 cesti zahar pudra
- 2 linguri unt, topit
- 1 lingura apa
Mai ai nevoie:
- forma de chec (cam de 22×12)
- bol mare
- bol mediu
- sita pentru cernut faina
- mixer manual
- spatula de silicon
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 180 C
- Unge forma de copt cu ulei si tapeteaza cu faina (sau tapeteaza cu hartie de copt)
- Intr-un bol mare combina faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
- Intr-un bol mediu combina ouale, zaharul, smantana, untul, esenta de vanilie, esenta de lamaie si sucul de lamaie. Amesteca bine cu un mixer.
- Toarna ingredientele umede peste cele uscate si amesteca la mixer pana la omogenizare.
- Adauga ulei si coaja de lamaie si amesteca bine.
- Toarna in forma de copt si coace in mijlocul cuptorului cam 45 minute sau pana o scobitoare introdusa in centru iese curata, fara aluat.
- Scoate din cuptor si lasa la racit in forma, pana la racirea completa.
- Intre timp, fa glazura. Intr-un bol mediu, Amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie. Adauga untul topit si bate cu o furculita, apoi adauga apa si amesteca. Toarna glazura peste chec.
- Pofta buna!
Chec Cu Lamaie
Ingrediente
- 1 1/2 ceasca faina, cernuta de doua ori
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare fina
- 3 oua medii, la temperatura camerei
- 1 ceasca zahar
- 2 linguri unt 80% grasime, la temperatura camerei
- 1 ceasca smantana grasa, temperatura camerei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 lingurite esenta de lamaie
- 1/3 ceasca suc de lamaie proaspat
- 1/2 ceasca ulei floarea soarelui
- coaja rasa de la o lamaie
- 1/2 ceasca suc de lamaie proaspat
- 2 cesti zahar pudra
- 2 linguri unt, topit
- 1 lingura apa
- forma de chec (cam de 22x12)
- bol mare
- bol mediu
- sita pentru cernut faina
- mixer manual
- spatula de silicon
Pentru glazura:
Mai ai nevoie:
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 180 C
- Unge forma de copt cu ulei si tapeteaza cu faina (sau tapeteaza cu hartie de copt)
- Intr-un bol mare combina faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
- Intr-un bol mediu combina ouale, zaharul, smantana, untul, esenta de vanilie, esenta de lamaie si sucul de lamaie. Amesteca bine cu un mixer.
- Toarna ingredientele umede peste cele uscate si amesteca la mixer pana la omogenizare.
- Adauga ulei si coaja de lamaie si amesteca bine.
- Toarna in forma de copt si coace in mijlocul cuptorului cam 45 minute sau pana o scobitoare introdusa in centru iese curata, fara aluat.
- Scoate din cuptor si lasa la racit in forma, pana la racirea completa.
- Intre timp, fa glazura. Intr-un bol mediu, Amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie. Adauga untul topit si bate cu o furculita, apoi adauga apa si amesteca. Toarna glazura peste chec.
- Pofta buna!
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Cele Mai Populare Deserturi
Pages: 1 2
[…] Chec cu lamaie […]