Cauti o reteta de cheesecake simpla si rapida dar savuroasa? Acest cheesecake de ciocolata este alegerea perfecta pentru iubitorii de ciocolata! Un amestec perfect de blat de biscuiti de ciocolata cu un strat generos de crema de branza fina si adaos de gem de fructe de padure!
Prajitura cheesecake
Ca o mare iubitoare de dulcuri, in special ciocolata, nu ratez aproape nici un desert care contine acest minunat ingredient! Cand am descoperit niste biscuiti grozavi cu chipsuri de ciocolata m-am gandit sa incerc sa ii incorporez intr-o reteta dupa care sunt absolut nebuna, un cheesecake de ciocolata.
Alte idei de desert:
- Prajitura cu lapte batut si afine
- Paine impletita cu branza si capsune
- Budinca de macaroane cu branza
- Mini placinte cu zmeura si branza
- Iepurasi de Pasti cu branza si capsune
- Gogosi cu ciocolata
Recunosc ca torturile nu sunt puctul meu forte cand vine vorba de bucatareala dar cat de grea poate fi o prajitura cheesecake, am indraznit eu sa gandesc! Firea mea deloc aventuroasa nu prea imi dadea ghies sa ma arunc cu capul inainte dar mie deja imi ploua in gura cand ma gandeam la acest cheesecake de ciocolata! A trebuit sa il incerc, chiar nu am avut ce face, pe cuvant!
Am decis sa fac reteta chiar un pic mai interesanta si cu adevarat savuroasa, asa ca mi-am facut propriul gem de fructe de padure care s-a dovedit a face o pereche absolut grozava cu aceasta reteta de cheesecake.
Rețeta mea este una dintre cele mai simple rețete pe care le vei face vreodată iar combinatia de crema de brânza, blatul debiscuiti cu ciocolata și gemul de fructe de padure este pur și simplu bestiala! Serios, acest tort este cel mai bun pe care l-am facut până acum! Daca nu ma crezi, intreab-o pe pitica mea care a vrut sa-l tina pe tot pentru ea!
Cheesecake de ciocolata
Pentru acest cheesecake simplu am folosit biscuiti cu ciocolata si unt fara sare ca sa fac blatul. Preferatul meu este Irish butter, mi se pare cel mai cremos si cu exact cantitatea de grasime de care am nevoie in retete.
Pentru crema de branza m-am gandit sa incerc ceva delicat si cu un gust deoebit, ca branza Philadelphia. Stiu, nu este cea mai convenabila optiune ca pret dar am vrut ca tortul meu sa fie de calitate. Inainte de a prepara prajitura am tinut toate ingredientele la temperatura camerei. Crema de branza din frigider nu se bate bine cu mixerul si in plus eu sunt de parere ca pentru a obtine un cheesecake pufos, nu poti folosi ingrediente reci.
Ingrediente
- 20 biscuiti cu ciocolata
- 10 linguri de unt nesarat topit
- 350 gr crema de branza la temperatura camerei
- 1/4 cana smantana grasa la temperatura camerei
- 1 ou mare la temperatura camerei
- 1/4 cana zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 400 gr fructe de padure proaspete sau congelate
- 200 gr zahar
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 180°
- Tapeteaza o forma de tort detasabila cu hartie de copt
- Pune biscuitii intro punga resigilabila si zdrobeste-i cu o vergea pana se fac firimituri
- Intrun bol incapator amesteca biscuitii pisati cu untul pana la omogenizare (poti folosi si mainile)
- Preseaza amestecul de biscuiti si unt pe fundul formei de tort si niveleaza cu o lingura
- Cu un mixer bate crema de branza cu zaharul pana ce branza devine pufoasa iar zaharul nu se mai simte
- Adauga smantana si amesteca pana la incorporare completa
- Adauga oul si esentea de vanilie si amesteca pana la incorporare
- Distribuie uniform crema peste blatul de biscuiti
- Coace in mijlocul cuptorului cam 20-25 minute sau pana crema de branza devine aurie pe deasupra
- Lasa prajitura sa se raceasca in cuptor apoi transfera la frigider
- Scoate-o din forma de tort numai dupa ce s-a racit minim 3 ore in frigider sau mai bine las-o peste noapte
- Pentru a face gemul de fruste de padure amesteca fructele cu zaharul intr-un vas care nu lipeste
- Fierbe la foc mic pentru aproximativ 15 minute amestecand din cand in cand. In ultimele 5 minute amesteca in continuu pentru a nu se forma cocoloase.
- Daca doresti gemul mai gros fierbe cateva minute mai mult.
- Lasa gemul sa se raceasca inainte de a-l servi peste cheesecake
Leave a Reply