Chiftele De Porc La Cuptor
Ingrediente:
- 500 gr carne tocata slaba de porc
- 1/2 ceasca pesmet (eu am folosit pesmet alb; poti folosi si brun cat si gris)
- 1 ceapa mica, taiata fin
- 5 catei usturoi, zdrobiti si pisati bine
- 1 ou mediu
- un varf de cutit de sare
- un varf de cutit de piper
- o mana de patrunjel proaspat, tocat fin
- 1/4 ceasca lapte (optional, in cazul in care ti se pare compozitia prea groasa)
Mai ai nevoie:
- bol incapator
- lingura de lemn
- hartie de copt
- tava mare de copt
- spatula
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Tapeteaza tava de copt cu hartie de copt
- Intr-un bol incapator amesteca toate ingredientele, pana compozitia este omogena
- Formeaza bilute cam de marimea unei nuci
- Aseaza-le in tava de copt, lasand cam 1 cm distanta intre chiftele
- Coace in cuptor 15-20 minute sau pana nu mai sunt roz in mijloc (testeaza o chiftea dupa 15 minute). Chiftelutele are trebui sa aiba si o crusta aurie atunci cand sunt coapte corespunzator.
- Imi place sa servesc aceste chiftele de porc la cuptor cu un sos simplu din iaurt si usturoi pisat
Ti-a placut aceasta reteta? Inscrie-te la newsletter pentru a primi toate bunatatile de pe site direct pe email!
Chiftele de porc la cuptor
Ingrediente
- 500 gr carne tocata slaba de porc
- 1/2 ceasca pesmet (eu am folosit pesmet alb; poti folosi si brun cat si gris)
- 1 ceapa mica, taiata fin
- 5 catei usturoi, zdrobiti si pisati bine
- 1 ou mediu
- un varf de cutit de sare
- un varf de cutit de piper
- o mana de patrunjel proaspat, tocat fin
- 1/4 ceasca lapte (optional, in cazul in care ti se pare compozitia prea groasa)
- bol incapator
- lingura de lemn
- hartie de copt
- tava mare de copt
- spatula
Mai ai nevoie:
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Tapeteaza tava de copt cu hartie de copt
- Intr-un bol incapator amesteca toate ingredientele, pana compozitia este omogena
- Formeaza bilute cam de marimea unei nuci
- Aseaza-le in tava de copt, lasand cam 1 cm distanta intre chiftele
- Coace in cuptor 15-20 minute sau pana nu mai sunt roz in mijloc (testeaza o chiftea dupa 15 minute). Chiftelutele are trebui sa aiba si o crusta aurie atunci cand sunt coapte corespunzator.
- Imi place sa servesc aceste chiftele de porc la cuptor cu un sos simplu din iaurt si usturoi pisat
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Cele Mai Populare Retete
Pages: 1 2
[…] Această rețetă de chiftele in sos la cuptor este dublu coaptă, deci este redusă în grăsimi, super delicioasă și atât de ușor de făcut! Chiftelele sunt pregătite și coapte în cuptor ca în această rețetă. […]