Chiftele In Sos La Cuptor
Ingrediente:
Pentru chiftele:
- 500 gr carne tocata slaba de porc
- 1/2 ceasca pesmet (eu am folosit pesmet alb; poti folosi si brun cat si gris)
- 1 ceapa mica, taiata fin
- 5 catei usturoi, zdrobiti si pisati bine
- 1 ou mediu
- un varf de cutit de sare
- un varf de cutit de piper
- o mana de patrunjel proaspat, tocat fin
- 1/4 ceasca lapte (optional, in cazul in care ti se pare compozitia prea groasa)
Pentru sos:
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 2 cepe mici, taiate fin
- 4 catei usturoi, zdrobiti
- 200 ml sos de rosii
- 2-3 linguri zahar
- sare si piper dupa gust
- 1 ceasca apa
- 2 cesti patrunjel proaspat
Mai ai nevoie:
- tigaie care nu lipeste
- spatula
- tocator
- bol incapator
- lingura de lemn
- cutit
- blender
- vas de copt din sticla
Instructiuni:
- Pregateste si coace chiftelutele dupa cum e indicat in aceasta reteta.
- Cat timp se coc chiftelutele, pregateste sosul.
- Incinge uleiul in tigaie si caleste ceapa si usturoiul pana ceapa devine sticloasa.
- Adauga sosul de rosii, sare, piper dupa gust si apa.
- Adauga 2 linguri de zahar, gusta sosul iar daca e nevoie mai adauga o lingura. Continua sa gatesti inca 10-12 minute.
- Lasa sosul la racit putin, apoi pune-l in blender si amesteca pana devine cremos (daca blenderul e mic, lucreaza cu cantitati mici apoi amesteca totul)
- Adauga 1 ceasca patrunjel si amesteca bine.
- Pune chiftelutele in vasul de copt si toarna sosul deasupra
- Coace in cuptor la 200 C timp de 15 minute sau pana sosul formeaza putina crusta.
- Adauga patrunjel pe deasupra si serveste cald.
Ti-a placut aceasta reteta? Inscrie-te la newsletter pentru a primi toate bunatatile de pe site direct pe email!
Chiftelute In Sos De Rosii La Cuptor
Ingrediente
- 500 gr carne tocata slaba de porc
- 1/2 ceasca pesmet (eu am folosit pesmet alb; poti folosi si brun cat si gris)
- 1 ceapa mica, taiata fin
- 5 catei usturoi, zdrobiti si pisati bine
- 1 ou mediu
- un varf de cutit de sare
- un varf de cutit de piper
- o mana de patrunjel proaspat, tocat fin
- 1/4 ceasca lapte (optional, in cazul in care ti se pare compozitia prea groasa)
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 2 cepe mici, taiate fin
- 4 catei usturoi, zdrobiti
- 200 ml sos de rosii
- 2-3 linguri zahar
- sare si piper dupa gust
- 1 ceasca apa
- 2 cesti patrunjel proaspat
- tigaie care nu lipeste
- spatula
- tocator
- bol incapator
- lingura de lemn
- cutit
- blender
- vas de copt din sticla
Pentru chiftele:
Pentru sos:
Mai ai nevoie:
Instructiuni
- Pregateste si coace chiftelutele dupa cum e indicat in aceasta reteta.
- Cat timp se coc chiftelutele, pregateste sosul.
- Incinge uleiul in tigaie si caleste ceapa si usturoiul pana ceapa devine sticloasa.
- Adauga sosul de rosii, sare, piper dupa gust si apa.
- Adauga 2 linguri de zahar, gusta sosul iar daca e nevoie mai adauga o lingura. Continua sa gatesti inca 10-12 minute.
- Lasa sosul la racit putin, apoi pune-l in blender si amesteca pana devine cremos (daca blenderul e mic, lucreaza cu cantitati mici apoi amesteca totul)
- Adauga 1 ceasca patrunjel si amesteca bine.
- Pune chiftelutele in vasul de copt si toarna sosul deasupra
- Coace in cuptor la 200 C timp de 15 minute sau pana sosul formeaza putina crusta.
- Adauga patrunjel pe deasupra si serveste cald.
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Cele Mai Populare Retete
Pages: 1 2
Leave a Reply