Aceste ciocanele in sos de portocale sunt marinate într-un sos de marmeladă de portocale cu ierburi aromate și condimente și sunt coapte in cuptor, nu prăjite, pentru cea mai delicioasă și “lipicioasă” rețeta de copanele de pui cu portocale pe care o vei face vreodată!
Ciocanele De Pui In Sos De Portocale
Așa cum am promis când am făcut această marmeladă de portocale, m-am întors cu o rețetă de te lingi pe degete de ciocanele in sos de portocale! Aceste copanele delicioase si lipicioase sunt atât de ușor de pregătit și de gatit, chiar și copiii ar putea să o facă! Și la noi in familie chiar asa s-a intamplat! “Chef Ellie” a facut această rețetă uimitoare pentru noi cam singura eu am ajutat doar foarte foarte putin!
La vârsta de numai 6 ani, mica mea bucatareasa a reușit să urmeze instrucțiunile mele și să pregătească întreaga rețetă de la A la Z pe cont propriu. Doar că nu am avut inima să o las să se ocupe de cuptor și de tava fierbinte odată ce reteta de ciocanele de pui cu portocale a fost gata. Dar în afară de asta, totul e al ei, ceea ce dovedește că aceste ciocanele in sos de portocale sunt foarte usor de facut și perfecte chiar și pentru cel mai putin experimentat in ale bucatariei.
Puiul cu portocale lipicios al lui Ellie a fost făcut cu o marinată delicioasă din marmeladă de portocale, ierburi aromate și condimente și este atât de incredibil de plin de savoare! N-am crezut niciodată că portocalele vor face pereche asa de buna cu puiul, dar aceste ciocanele de pui in sos de portocale mi-au dovedit cat am gresit!
Totul a durat câteva minute și cel mai greu lucru a fost să așteptam ca marinata să-si facă magia în timp ce puiul stătea în ea, în frigider, timp de aproximativ 2 ore. Cu cat mai mult lasi carnea in marinata, cu atat mai bun e gustul dar ne era foarte foame asa ca am decis ca 2 ore este mai mult decat rabdarea noastra poate suporta de data aceasta.
Aceste ciocanele de pui cu portocale sunt o idee minunata pentru cinele din timpul saptamânii, dar eu vad aceasta reteta “facand valuri” si la gratare si picnicuri, ba chiar si la petreceri! Indiferent de ocazie, pun pariu că toată lumea va fi impresionată și va mai cere o portie! Reteta de mai jos este pentru 1 copil și 1 adult, deci nu ezita să o adaptezi după nevoile tale.
Ciocanele In Sos De Portocale
Ingrediente:
- 5 ciocanele de pui
- seminte de susan
Pentru marinata:
- o ceasca marmelada de portocale (reteta aici)
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 2 linguri otet balsamic
- 1 lingurita ghimbir proaspat, ras
- 3 catei de usturoi mari, tocati marunt
- 2 linguri zahar brun
- 1 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita boia dulce
- 1/2 ceasca suc proaspat de portocale
Mai ai nevoie:
- bol incapator
- 2 spatule
- tava de copt
- hartie de copt
- perie de patiserie
- platou pentru servit
Instructiuni:
- Pregateste marmelada dupa instructiuni
- Intrun bol incapator amesteca toate ingredientee pentru marinata
- Adauga ciocanelel si acopera bine cu marinata. Pastreaza la frigider pentru 2 ore.
- Cand esti gata sa gatesti puiul incalzeste cuptorul la 200 C si tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt.
- Aseaza ciocanelele in tava si mai unge-le cu putina marinata,
- Coace-le in cuptor cam 50 de minute sau pana puiul devine auriu. Intoarce copanelele din cand in cand pentru a se coace uniform.
- Intr-un ibric incinge cateva linguri de marinata si foloseste-o pentru a unge puiul can de gata.
- Serveste puiul cald uns cu marinata fierbinte si presarat cu seminte de susan.
Ingrediente
- 5 ciocanele de pui
- seminte de susan
- o ceasca marmelada de portocale (reteta aici)
- 2 linguri ulei floarea soarelui
- 2 linguri otet balsamic
- 1 lingurita ghimbir proaspat, ras
- 3 catei de usturoi mari, tocati marunt
- 2 linguri zahar brun
- 1 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita boia dulce
- 1/2 ceasca suc proaspat de portocale
- bol incapator
- 2 spatule
- tava de copt
- hartie de copt
- perie de patiserie
- platou pentru servit
Instructiuni
- Pregateste marmelada dupa instructiuni
- Intrun bol incapator amesteca toate ingredientee pentru marinata
- Adauga ciocanelel si acopera bine cu marinata. Pastreaza la frigider pentru 2 ore.
- Cand esti gata sa gatesti puiul incalzeste cuptorul la 200 C si tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt.
- Aseaza ciocanelele in tava si mai unge-le cu putina marinata,
- Coace-le in cuptor cam 50 de minute sau pana puiul devine auriu. Intoarce copanelele din cand in cand pentru a se coace uniform.
- Intr-un ibric incinge cateva linguri de marinata si foloseste-o pentru a unge puiul can de gata.
- Serveste puiul cald uns cu marinata fierbinte si presarat cu seminte de susan.

[…] Ciocanele In Sos De Portocale […]