Delicioasa si usor de facut, aceasta ciorba de perisoare este aromata, hranitoare si satioasa, perfecta pentru sezonul rece!
Ciorba De Perisoare
Există ceva mai bun pentru o persoană infometata, inghetata și obosită decât o ciorbă caldă și gustoasă? Aceasta ciorba de perisoare este una dintre preferatele noastre si e perfecta pentru sezonul rece!
Noi iubim ciorbele (suntem o familie de ciorbari cum obisnuia tata sa spuna mereu)! Indiferent cât de calda este vremea, trebuie să mancam un castron de ciorbă caldă și gustoasă. Ne ajută să ne saturam mai repede, oferind în același timp ingrediente nutritive necesare, cum ar fi carnea și legumele. Ajută și la digestie și să fim sinceri, nimic nu face ziua mai bună decât o burtică fericită!
Cu o cantitate generoasă de bors, plina de perisoare delicioase din carne de porc și orez care conferă aroma și substanța ciorbei si mbogatita cu legume sanatoase si leustean aromat, aceasta ciorba de perisoare este un deliciu autohton care ar trebui sa aibe un loc de frunte in cartea ta de retete!
Este o rețetă foarte ușoară și, deși procesul de fierbere durează un timp, până când perisoarele devin moi și pufoase, merită în totalitate așteptarea! Poti adăuga practic orice fel de legume, dar cele listate aici sunt favoritele mele și cred că fac o pereche bună. Dacă ar fi sa adaug mai multe legume, ar fi dovlecei si ardei gras.
Deoarece sunt un mare fan al mâncării picante, mănânc aproape mereu ciorba de perisoare cu ardei iute sau adaug putin chili uscat. Si cateodata mai adaug si un pic de suc de lamaie, așa că supa mea este foarte acra, o adevărată încântare pentru papilele mele gustative!
Reteta Ciorba De Perisoare
Ingrediente:
Pentru perisoare:
- 400 gr carne tocata de porc
- 2 linguri orez
- 1 ou
- sare si piper dupa gust
Pentru ciorba:
- 2 morcovi medii
- 2 cartofi medii
- 1/4 radacina de telina, rasa
- 1 ceapa mica
- 1 rosie mare
- 1 ardei gras verde
- sare si piper dupa gust
- 2 oua, batute
- 2-3 cani de bors
- o mana de leustean tocat
- putin ulei vegetal
- tigaie
- razatoare de legume
- oala mare
Instructiuni:
- Intr-o oala mare pune 3 litri de apa la fiert
- Intr-un bol incapator, amesteca orezul, oul si carnea tocata, apoi adauga sare si piper. Amesteca bine pentru ca ingredientele sa fie distribuite uniform. Apoi formeaza bilute cam de marimea unei nuci.
- Pune perisoarele la fiert in oala, dupa ce apa a dat in clocot. Fierbe-le pana ce devin moi si pufoase (eu le fierb cam 30 minute), la foc mediu
- Taie ceapa si rade morcovii apoi caleste totul in putin ulei pana ceapa devine stravezie. Transfera in oala mare
- Taie restul de legume si adauga in oala.
- Adauga sare si piper dupa gust.
- Fierbe totul pentru inca 20-30 minute
- Adauga bors, cate o cana, si gusta ciorba dupa fiecare cana. Daca iti place mai acra, mai adauga bors pana esti multumit de gust. Eu am pus 3 cani pentru ca-mi place ciorba foarte acra.
- Fierbe pana ciorba da din nou in clocot apoi, pe foc mic, adauga ouale batute.
- Inchide focul si adauga leusteanul.
- Serveste ciorba de perisoare calda, simpla sau cu ardei iute sau cu smantana/iaurt
Ingrediente
- 400 gr carne tocata de porc
- 2 linguri orez
- 1 ou
- sare si piper dupa gust
- Pentru ciorba:
- 2 morcovi medii
- 2 cartofi medii
- 1/4 radacina de telina
- 1 ceapa mica
- 1 rosie mare
- 1 ardei gras verde
- sare si piper dupa gust
- 2 oua, batute
- 2-3 cani de bors
- o mana de leustean tocat
- putin ulei vegetal
- tigaie
- razatoare de legume
- oala mare
Instructiuni
- Intr-o oala mare pune 3 litri de apa la fiert
- Intr-un bol incapator, amesteca orezul oul si carnea tocata, apoi adauga sare si piper. Amesteca bine pentru ca ingredientele sa fie distribuite uniform. Apoi formeaza bilute cam de marimea unei nuci.
- Pune perisoarele la fiert in oala, dupa ce apa a dat in clocot. Fierbe-le pana ce devin moi si pufoase (eu le fierb cam 30 minute), la foc mediu
- Taie ceapa si rade morcovii apoi caleste in putin ulei pana ceapa devine stravezie. Transfera in oala mare
- Taie restul de legume si adauga in oala.
- Adauga sare si piper dupa gust.
- Fierbe totul pentru inca 20-30 minute
- Adauga bors, cate o cana, si gusta ciorba dupa fiecare cana. Daca iti place mai acra, mai adauga bors pana esti multumit de gust. Eu am pus 3 cani pentru ca-mi place ciorba foarte acra.
- Fierbe pana ciorba da din nou in clocot apoi pe foc mic, adauga ouale batute.
- Inchide focul si adauga leusteanul.
- Serveste ciorba de perisoare calda, simple sau cu ardei iute sau cu smantana/iaurt
Leave a Reply