Colac Din Mere In Foietaj
Ingrediente:
- 1 mar mare
- 1 foaie de aluat de foietaj
- scortisoara pudra
- sucul de la 1//2 lime (lamaie verde)
- zahar brun
- 1 ou mic
- potional – zahar pudra pentru ornat
Mai ai nevoie:
- vergea
- rotita de pizza/patiserie
- bol mic
- perie de patiserie
- cutit
- hartie de copt
- tava de copt
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Taie marul pe jumatate, scoate centrul cu semintele si taie in felii subtiri dar nu foarte.
- Intinde hartie de copt pe masa si aseaza aluatul de foietaj peste hartie
- Intinde putin aluatul cu vergeaua, dar nu il face prea subtire, se va rupe in timpul coacerii iar sucul de mere se va scurge tot in tava, caramelizandu-se
- Aliniaza feliile la capatul de sus al aluatlui, in 2-3 randuri, depinde cat de mare a fost marul folosit de tine
- Lasa cam 1,5 cm de foietaj neacoperit in partea de sus, pentru a plia mai tarziu peste mere
- Stropeste merele cu suc de lime
- Pudreaza cu scortisoara
- Presara zahar brun
- Incepand cam la 1 cm mai jos de randul de mere, traseaza V-uri in aluatul de foietaj. Indeparteaza excesul de aluat
- Pliaza marginea de sus a aluatului peste mere apoi incepi sa rulezi in jos pana se termina aluatul
- Bate un ou si unge aluatul
- Modeleaza aluatul intr-un colac, introducand unul dintre capete in celalalt si apasand foarte usor marginile
- Apuca foaia de copt de pe margini si muta colacul in tava de copt
- Presara mai mult zahar brun
- Coace cam 30 minute sau pana aluatul devine auriu
- Acest colac din mere in foietaj este la fel de delicios cald sau rece.
- Pofta Buna!
Ti-a placut aceasta reteta Inscrie-te la newsletter pentru a primi toate bunatatile de pe site direct pe email!
Colac Din Mere In Foietaj
Ingrediente
- 1 mar mare
- 1 foaie de aluat de foietaj
- scortisoara pudra
- sucul de la 1/2 lime (lamaie verde)
- zahar brun
- 1 ou mic
- potional - zahar pudra pentru ornat
- vergea
- rotita de pizza/patiserie
- bol mic
- perie de patiserie
- cutit
- hartie de copt
- tava de copt
Mai ai nevoie:
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Taie marul pe jumatate, scoate centrul cu semintele si taie in felii subtiri dar nu foarte.
- Intinde hartie de copt pe masa si aseaza aluatul de foietaj peste hartie
- Intinde putin aluatul cu vergeaua, dar nu il face prea subtire, se va rupe in timpul coacerii iar sucul de mere se va scurge tot in tava, caramelizandu-se
- Aliniaza feliile la capatul de sus al aluatului, in 2-3 randuri, depinde cat de mare a fost marul folosit de tine
- Lasa cam 1,5 cm de foietaj neacoperit in partea de sus, pentru a plia mai tarziu peste mere
- Stropeste merele cu suc de lime
- Pudreaza cu scortisoara
- Presara zahar brun
- Incepand cam la 1 cm mai jos de randul de mere, traseaza V-uri in aluatul de foietaj. Indeparteaza excesul de aluat
- Pliaza marginea de sus a aluatului peste mere apoi incepi sa rulezi in jos pana se termina aluatul
- Bate un ou si unge aluatul
- Modeleaza aluatul intr-un colac, introducand unul dintre capete in celalalt si apasand foarte usor marginile
- Apuca foaia de copt de pe margini si muta colacul in tava de copt
- Presara mai mult zahar brun
- Coace cam 30 minute sau pana aluatul devine auriu
- Acest colac din mere in foietaj este la fel de delicios cald sau rece.
- Pofta Buna!
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Alte Retete Cu Mere Care Ti-ar Putea Place:
Cele mai populare retete
Pages: 1 2
[…] dezvoltat practic o dependență fata de aluatul de foietaj, de când am făcut acest minunat colac din mere! Este atât de ușor să faci rețete incredibile folosind aceste foi magice! Este pur și simplu […]