Fă această rețetă usoară si delicioasă de croissant cu banane pentru un mic dejun deosebit și sătios! Umplute cu banane, scorțișoară și fulgi de nucă de cocos, aceste croissante de casă fac un mic dejun hrănitor de care toată lumea se va bucura!
Croissant In Foietaj
Dacă esti în căutarea unei idei super-rapide, dar gustoase pentru micul dejun, ai gasit-o! Această rețetă de croissant cu banane este perfectă pentru acele dimineți nebune când esti gata sa rupi usa iar micul dejun este ultimul lucru pe care îl ai în minte! Super rapida de făcut și copt, această idee de croissant in foietaj cu banane nu este doar incredibil de delicioasa, dar și satioasa si hrănitoare. O modalitate foarte bună de a-ti începe ziua!
Alte deserturi in foietaj:
- Paine impletita cu capsune si crema de branza
- Melci cu gem de portocale
- Melci cu scortisoara
- Prajituri cu gem de mure
- Mini placinte cu zmeura si branza dulce
Dacă iti plac retetele de patiserie acest croissant cu banane va deveni reteta preferata in scurt timp! Acest croissant pentru micul dejun este făcut cu produse de patiserie care se pot dezgheța în frigider peste noapte, pentru a-l putea coace in cuptor dimineața. Iti ia practic 5 minute pentru a-l pregăti și aproximativ 15-20 de minute pentru coacere. Astfel încât vei avea un mic dejun cald proaspăt pe masă în cel mai scurt timp.
Acest croissant cu banane are un gust uimitor, îmi place combinația de nucă de cocos, banană si scorțișoară! Dacă avi prea multe banane sau banane prea coapte, acest croissant de banane este un mod minunat de a folosi unele dintre acestea în loc de a le arunca!
Croissant Cu Banane
Ingrediente:
- 3-4 banane medii, coapte
- 4-5 linguri de zahar
- 2 linguri pudra de scortisoara
- 2-3 linguri fulgi de nuca de cocos
- 1 aluat de foietaj
- optional – zahar pudra pentru decorat
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 200°
- Tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt
- Curata bananele de coaja si taie fructul in rondele
- Ameesteca zaharul cu scortisoara intr-un bol
- Intinde aluatul defoietaj pe masa de lucru si ruleaza cu o vergea pana se subtiaza cam pe jumatate
- Cu o rotita de patiserie sau de pizza, taie aluatul pe jumatate
- Decupeaza triunghiuri de arimea dorita, in fiecare dintre jumatatile de aluat
- Ia un triunghi si aseaza la baza lui 2-3 rondele de banane tavalite prin zahar cu scortisoara.
- Presara nuca de cocos apoi ruleaza triunghiul intr-un croissant
- Aseaza triunghiurile in tava de copt si nu le inghesui pentru ca vor avea nevoie de spatiu ca aluatul de foietaj sa se umfle
- Coace in mijlocul cuptorului cam 15-20 minute sau pana croisantele dobandesc o culoare usor aurie
- Lasale cateva minute sa se raceasa apoi presara zahar pudra (optional) si serveste-le calde
Printeaza reteta
Ingrediente
- 3-4 banane medii, coapte
- 4-5 linguri de zahar
- 2 linguri pudra de scortisoara
- 2-3 linguri fulgi de nuca de cocos
- 1 aluat de foietaj
- optional - zahar pudra pentru decorat
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 200°
- Tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt
- Curata bananele de coaja si taie fructul in rondele
- Amesteca zaharul cu scortisoara intr-un bol
- Intinde aluatul defoietaj pe masa de lucru si ruleaza cu o vergea pana se subtiaza cam pe jumatate
- Cu o rotita de patiserie sau de pizza, taie aluatul pe jumatate
- Decupeaza triunghiuri de arimea dorita, in fiecare dintre jumatatile de aluat
- Ia un triunghi si aseaza la baza lui 2-3 rondele de banane tavalite prin zahar cu scortisoara.
- Presara nuca de cocos apoi ruleaza triunghiul intr-un croissant
- Aseaza triunghiurile in tava de copt si nu le inghesui pentru ca vor avea nevoie de spatiu ca aluatul de foietaj sa se umfle
- Coace in mijlocul cuptorului cam 15-20 minute sau pana croisantele dobandesc o culoare usor aurie
- Lasale cateva minute sa se raceasca apoi presara zahar pudra (optional) si serveste-le calde
Leave a Reply