Cuscus Cu Legume
Ingrediente:
- 100 gr cuscus
- 110 ml apa
- o lingurita ulei floarea soarelui (pentru cuscus)
- 1 ceapa mare
- un ardei gras rosu, mare
- 1/2 dovlecel mediu
- 1 ceasca fasole galbena congelata
- 1/2 ceasca mazare congelata
- 4 linguri ulei floarea soarelui (pentru legume)
- 2-3 catei mari de usturoi
- 1 lingura suc proaspat de lamaie
- sare si piper dupa gust
Mai ai nevoie:
- cratita medie
- bol mediu
- capac mic (sau farfurie)
- tocator
- cutit de bucatarie
- presa de usturoi
- tigaie incapatoare
- lingura de lemn
Instructiuni:
- Toarna cuscus intr-un bol
- Fierbe apa pana da in clocot apoi toarn-o peste cuscus. Adauga 1 lingurita ulei si amesteca bine. Apoi acopera cu un capac sau farfurie.
- Taie ceapa marunt, toate legumele cuburi si piseaza usturoiul
- Intr-o tigaie incapatoare, incinge 4 linguri ulei si caleste ceapa pana se inmoaie, cam 2 minute
- Adauga restul legumelor si caleste pana se inmoaie putin, cam 5-7 minute.
- Adauga usturoiul si mai caleste pentru inca 2 minute
- Stinge focul si stropeste totul cu suc de lamaie apoi amesteca bine
- Adauga cuscus si amesteca pana la uniformizare.
- Serveste cald sau rece, ca masa principala, salata sau garnitura.
Ti-a placut aceasta reteta? Inscrie-te la newsletter pentru a primi toate bunatatile de pe site direct pe email!
Adresa de emailPrenume
Salata De Cuscus Cu Legume Coapte
Ingrediente
- 100 gr cuscus
- 110 ml apa
- 1 lingurita ulei floarea soarelui (pentru cuscus)
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras rosu, mare
- 1/2 dovlecel mediu
- 1 ceasca fasole galbena congelata
- 1/2 ceasca mazare congelata
- 4 linguri ulei floarea soarelui (pentru legume)
- 2-3 catei mari de usturoi
- 1 lingura suc proaspat de lamaie
- sare si piper dupa gust
- cratita medie
- bol mediu
- capac mic (sau farfurie)
- tocator
- cutit de bucatarie
- presa de usturoi
- tigaie incapatoare
- lingura de lemn
Mai ai nevoie:
Instructiuni
- Toarna cuscus intr-un bol
- Fierbe apa pana da in clocot poi toarn-o peste cuscus. Adauga 1 lingurita ulei si amesteca bine. Apoi acopera cu un capac sau farfurie.
- Taie ceapa marunt, toate legumele cuburi si piseaza usturoiul
- Intr-o tigaie incapatoare, incinge 4 linguri ulei si caleste ceapa pana se inmoaie, cam 2 minute
- Adauga restul legumelor si caleste pana se inmoaie putin, cam 5-7 minute.
- Adauga usturoiul si mai caleste pentru inca 2 minute
- Stinge focul si stropeste totul cu suc de lamaie apoi amesteca bine
- Adauga cuscus si amesteca pana la uniformizare.
- Serveste cald sau rece, ca masa principala, salata sau garnitura.
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Cele mai populare retete
Pages: 1 2
Leave a Reply