Daca ai nevoie de o garnitura de dovlecei simpla si rapid de facut, acesti dovlecei prajiti, cu sos de otet si usturoi sunt cea mai buna optiune!
Salata de dovlecei
Dacă esti în căutarea unei garnituri ori salate simpla și ușor de facut, acești dovlecei prajiti, în sos de oțet și usturoi sunt probabil cea mai bună alegere. Este o reteta super rapida, cam 15 minute de la început până la sfârșit.
Aceasta a fost una mereu una dintre retetele de referinta ale mamei mele, pe care intotdeauna o asteptam cu nerabdare (cel mai probabil datorită usturoiului lol). Cu timpul insa am uitat cat de grozava este această rețetă de dovlecei prajiti și nu prea am mai făcut-o.
Alte retete de salate:
- Salata de ardei capia copti
- Salata de mazare cu bacon
- Salata de spanac cu morcovi copti, naut si pistachio
Soțul meu și cu mine căutam o reteta care să completeze o reteta de carne de porc cu cartofi copti și am vrut ceva ușor de facut, însă puternic aromat. Și atunci ne-am amintit de aceasta salata de dovlecei!
În mod normal, nu-mi place otetul, dar gustul puternic al otetului, amestecat cu usturoi și un pic de ulei de măsline se potrivește perfect cu rețeta de porc menționată. În plus, îmi place că mă ajută să mă satur mai repede, așa că nu va trebui să mă îngrijorez ca mănânc prea mult.
Dovlecei prajiti
Dacă vrei să faci această rețetă super gustoasă un pic mai sanatoasa, prepară dovleceii la grătar în loc să ii prăjesti. Vor fi ușor crocanti și vor avea un gust putin afumat. Pentru aceasta reteta m-am gandit sa adaug un pic de varietate asa ca am folosit atat dovlecel cat si zucchini care a avut exact acelasi gust minunat.
Ingrediente
- 1 zucchini mare
- 2 dovlecei medii
- 5 catei de usturoi
- 6 linguri otet din vin
- 8 linguri de apa
- 2 lingurite ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru prajit dovleceii
Instructiuni
- Taie dovleceii si zucchini in felii subtiri
- Incinge uleiul pentru prajit apoi adauga dovleceii si prajeste-i pe ambele parti pana devin aurii
- Intre timp, piseaza usturoiul pana devine ca o pasta
- Intr-un bol incapator, amesteca usturoiul cu otetul, uleiul de masline si apa
- Cand dovleceii s-au prajit, adauga-i in bol
- Pastreaza bolul la frigider pentru minim 2 ore inainte de a servi dovleceii prajiti
Leave a Reply