Flori Din Aluat
Ingrediente:
- 1 foaie aluat de foietaj
- 1 ou mic
- 2 lingurite apa
- cam 5 lingurite Nutella
- cam 5 lingurite unt de arahide
- optional – zahar pudra pentru ornat
Mai ai nevoie:
- cutit ascutit sau rotita de pizza/patiserie
- bol mic
- furculita
- 9 patrate de hartie de copt, cam de 10 cm
- perie de patiserie
- tava de copt
Instructiuni:
- Dezgheata aluatul
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Intr-un bol mic, bate oul cu furculita, apoi adauga apa si bate pana la omogenizare
- Taie aluatul in 9 bucati
- Ia o bucata de aluat si aseaz-o pe o bucata de hartie de copt.
- Unge marginile cu ou
- Pune 1/2 lingurita Nutella in mijlocul aluatului
- Peste Nutella, pune 1/2 lingurita unt de arahide
- Uneste colturile apoi repeta procedeul pentru laturi (care intre timp au devenit tot colturi) si formeaza o bila.
- Intoarce bila cu fundul in jos si apasa usor cu palma
- Cu un cutit ascutit, taie aluatul in 8 petale
- Folosindu-te de cutit, rasuceste fiecare petala 45 grade, toate in aceeasi directie, asa incat Nutella si untul de arahide sa fie expuse
- Repeta toti pasii pentru toate bucatile de aluat.
- Aseaza intr-o tava de copt, cu tot cu hartia de copt.
- Coace in mijlocul cuptorului cam 15 minute sau pana aluatul este auriu
- Serveste reci, eventual pudrate cu zahar pudra.
Ti-a placut aceasta reteta? Inscrie-te la newsletter pentru a primi toate bunatatile de pe site direct pe email!
Flori Cu Nutella Si Unt De Arahide In Aluat De Foietaj
Ingrediente
- 1 foaie aluat de foietaj
- 1 ou mic
- 2 lingurite apa
- cam 5 lingurite Nutella
- cam 5 lingurite unt de arahide
- optional - zahar pudra pentru ornat
- cutit ascutit sau rotita de pizza/patiserie
- bol mic
- furculita
- 9 patrate de hartie de copt, cam de 10 cm
- perie de patiserie
- tava de copt
Mai ai nevoie:
Instructiuni
- Dezgheata aluatul
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Intr-un bol mic, bate oul cu furculita, apoi adauga apa si bate pana la omogenizare
- Taie aluatul in 9 bucati
- Ia o bucata de aluat si aseaz-o pe o bucata de hartie de copt.
- Unge marginile cu ou
- Pune 1/2 lingurita Nutella in mijlocul aluatului
- Peste Nutella, pune 1/2 lingurita unt de arahide
- Uneste colturile apoi repeta procedeul pentru laturi (care intre timp au devenit tot colturi) si formeaza o bila.
- Intoarce bila cu fundul in jos si apasa usor cu palma
- Cu un cutit ascutit, taie aluatul in 8 petale
- Folosindu-te de cutit, rasuceste fiecare petala 45 grade, toate in aceeasi directie, asa incat Nutella si untul de arahide sa fie expuse
- Aseaza intr-o tava de copt, cu tot cu hartia de copt.
- Repeta toti pasii pentru toate bucatile de aluat
- Coace in mijlocul cuptorului cam 15 minute sau pana aluatul este auriu
- Serveste reci, eventual pudrate cu zahar pudra.
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Cele mai populare retete
Alte deserturi cu aluat de foietaj:
Pages: 1 2
[…] Flori Din Aluat De Foietaj Cu Nutella Si Unt De Arahide […]