Aceste gogosi de ciocolata acoperite cu dubla glazură delicioasă de vanilie sunt perfecte ca desert dar si un mic dejun deosebit!
Reteta gogosi de ciocolata
Oh gogosi, cum va iubesc! Lăsati-mă să numar modalitatile in care… vă pot mânca! lol În opinia mea, o gogoasa este doar una dintre cele mai perfecte alimente de pe planetă! Le poți savura fie cu un pahar de lapte rece, o cafea sau cu inghețată. Le poti face simple, cu glazura sau umplute cu gem sau cremă, acoperită cu nuci, sprinkles sau simple.
Alte retete cu ciocolata:
- Cheesecake de ciocolata
- Piersici Coapte, Umplute Cu Biscuiti Amaretti, Miere Si Ciocolata
- Flori Din Aluat De Foietaj Cu Nutella Si Unt De Arahide
Sunt o fată care a iubit mereu ciocolata, așa că atunci când venea ziua mea stiam că va fi o zi plină de ciocolată glorioasa! Când ma trezeam alergam fuguta in bucătărie unde o gaseam pe mama făcându-mi aceste minunate gogosi cu ciocolata pentru micul dejun. Imi făcea destule pentru a avea si pentru micul dejun și ca o gustare pentru mai târziu. Asta pe langa traditionalul tort de ciocolata. E o mare minune ca am reusit sa petrec toata copilaria asa, plina de dulciuri, fara sa ajung obeza lol
Chiar nu contează cum le mănânci atâta timp cât le mănânci lol. Poti sa le cumperi de la gogoseria preferata sau le poti face singur. Si vor iesi chiar mai delicioase cu aceasta reteta minunata de gogosi cu ciocolata! Nu am mai facut niciodata gogosi la cuptor, mama le facea mereu prajite, pe vremea aceea nici nu e inventase conceptul de gogosi la cuptor. Dar de cand leam facut pe acestea in cuptor pot spune ca sunt dependenta de aceasta metoda. Mult mai sanatoasa decat varianta plina de ulei.
Gogosi cu ciocolata
Această rețetă de gogosi poate fi modificată dupa gustul fiecaruia. Dacă ai pe cineva caruia nu-i plac gogoșile de ciocolată, le poti face cu afine, sirop de arțar, căpșuni, vanilie sau aproape orice aromă doresti. Ai nevoie doar de a lasa ciocolata deoparte si de a o inlocui cu ingredientul preferat.
Ingrediente
- 1 cana faina cernuta
- 1/2 cana zahar
- 1/4 cana cacao pudra
- 1/4 cana chipsuri de ciocolata
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1 ou mare
- 1/4 cana smantana
- 1/4 cana lapte
- 1/4 cana ulei de floarea soarelui
- unt pentru uns forma de gogosi
- 2 cani zahar pudra
- 6 linguri lapte
- 1 lingurita esenta de vanilie
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 190°
- Intrun bol incapator amesteca faina, zaharul, cacaoa, chipsurile de ciocolata si praful de copt
- Intr-un bol mic amesteca esenta de vanilie, oul, laptele, smantana si uleiul
- Toarna ingredientele umede peste cele uscate si amesteca bine pentru omogenizare
- Unge o forma de gogosi cu unt
- Umple forma de gogosi cu aluatul preparat, folosind o lingura
- Coace cam 8-10 minute
- Lasa gogosile sa se raceasca in forma de copt
- Intre timp prepara glazura: Intr-o cratita medie amesteca ingredientele pentru glazura si fierbe 3 minute la foc mic
- Inmoaie jumatatea de sus a gogosilor in glazura apoi aseazale pe un gratar pentru a se scurge excesul de glazura.
Leave a Reply