Aceasta inghetata de zmeura si iaurt grecesc este o gustare delicioasă, răcoritoare și dulce-acrișoară, perfectă pentru zilele fierbinți de vară!
Inghetata Cu Zmeura Si Iaurt
Când e super cald afara și tot ce faci este sa transpiri și transpiri și transpiri până când te simți complet blah, nu simți că ai vrea sa te răcoresti cu o delicioasa inghetata de zmeura? Sau poate doua, trei. Bine, la cele 100 de grade din ultima vreme o sa ai nevoie de vreo zece! Dar cine le numără când sunt atât de bune, nu?
Sunt un mare fan al inghetatei, mai ales vara, nu as putea sa traiesc fara inghetata, iar una dintre preferatele mele in sezonul cald este inghetata de zmeura cu iaurt. Dar problema este ca detest mai toata inghetata din magazine. Iti lasa un gust ciudat, de chimicale si pun pariu că totul este din cauza ingredientelor artificiale pentru ca ma indoiesc ca e ceva natural la produsele din comert. Am încercat să citesc etichetele de pe unele și nu am putut înțelege nimic, cu excepția zahărului.
Și din moment ce si fetița mea e innebunita dupa înghețată, m-am gandit că ar trebui să fac una, dar cu ingrediente mai sănătoase. Și de ce nu o inghetata de zmeura, super răcoritoare? Pentru ca am vrut sa o fac mai nutritiva dar si cremoasa, am adaugat iaurt grecesc care este perfect pentru asta! Si mi-a iesit poate cea mai buna inghetata cu iaurt grecesc din istoria inghetatei! Ok, poate modestia nu ma caracterizeaza lol
Inghetata De Zmeura
Ingrediente:
- 500 gr zmeura proaspata
- 200 gr zahar pudra
- 1/2 ceasca apa
- 500 gr iaurt grecesc (daca folosesti alt iaurt, risti sa ai o inghetata cu multi fulgi de gheaţă)
- sucul de la 1/2 lamaie
- fulgi de migdale – optional
Instructiuni:
- Amesteca zmeura cu zaharul si apa
- Fierbe intr-o oala mica pana zmeura devine foarte moale iar zaharul e topit complet
- Pune amestecul intr-un blender si fa un piure
- Filtreaza piure-ul printr-o sita fina si arunca semintele.
- Pune din nou la fiert pana piureul se reduce la 1/3 din cantitatea initiala
- Adauga suc de lamaie
- Lasa piureul la racit apoi adauga iaurt grecesc si amesteca bine
- Transfera intr-un recipient rezistent la inghet si pune amestecul la congelator
- Scoate-l la fiecare 30 minute, pentru primele 2 ore si amesteca usor cu un mixer, pentru a evita formarea acelor de gheata.
- Apoi acopera cu o folie de plastic si tine la congelator pentru cateva ore sau chiar peste noapte (depinde cat de puternic ingheata congelatorul tau)
- Serveste simplu sau cu fulgi de migdale
Ingrediente
- 500 gr zmeura proaspata
- 200 gr zahar pudra
- 1/2 ceasca apa
- 500 gr iaurt grecesc
- sucul de la 1/2 lamaie
- fulgi de migdale - optional
Instructiuni
- Amesteca zmeura cu zaharul si apa
- Fierbe intr-o oala mica pana zmeura devine foarte moale iar zaharul e topit complet
- Pune amestecul intr-un blender si fa un piure
- Filtreaza piure-ul printr-o sita fina si arunca semintele.
- Pune din nou la fiert pana piureul se reduce la 1/3 din cantitatea initiala
- Adauga suc de lamaie
- Lasa piureul la racit apoi adauga iaurt grecesc si amesteca bine
- Transfera intr-un recipient rezistent la inghet si pune amestecul la congelator
- Scoate-l la fiecare 30 minute, pentru primele 2 ore si amesteca usor cu un mixer, pentru a evita formarea acelor de gheata.
- Apoi acopera cu o folie de plastic si tine la congelator pentru cateva ore sau chiar peste noapte (depinde cat de puternic ingheata congelatorul tau)
- Serveste simplu sau cu fulgi de migdale
[…] Inghetata Cu Zmeura Si Iaurt Grecesc […]