Această marmelada de portocale cu lamaie este atât de ușor de făcut și merge grozav pe pâine prăjită pentru micul dejun, în prăjituri pentru sezonul de vară sau ca un sos sau glazură pentru rețete de carne, cum ar fi carnea de pui!
Marmelada De Portocale Si Lamai
Tocmai am descoperit minunatiile acestei marmelada de portocale și trebuie să mărturisesc că sunt un pic dependenta de ea acum! Această marmelada de portocale si lamai, dulce-amaruie, frumos colorata, cu textura bogata este singurul ingredient de care voi avea nevoie în această vară, în toate rețetele mele! Ok, poate că nu in toate, dar cu siguranță am sa folosesc această uimitoare marmelada de portocale în multe dintre prajiturile mele în această vară!
Tocmai am întins puțina pe toast și-ți jur! Imi va fi foarte greu să stau departe de toată această bunătate la fiecare mic dejun! O fată trebuie să-și urmărească talia, nu? Glumesc, desigur; dupa o varsta conteaza mai mult sanatatea decat aspectul fizic.
Această marmelada de portocale cu lamaie este atat de bună, vei dori să o utilizezi în tot felul de rețete! Este ingredientul perfect pentru deserturile de vară (am una în cuptor chiar acum, este ușor de făcut și are un gust uimitor! nu vei dori să pierzi această rețetă!). Dar, la fel de grozava este si în rețete puțin mai sofisticate, cum ar fi copanele de pui in sos de portocale (alta reteta pe cale de a fi pregatita) sau un cotlet de porc cu portocale.
Ceea ce m-a surprins cel mai mult la această rețetă ușoară marmelada de portocale este că Ellie s-a îndrăgostit de ea aproape instantaneu. De îndată ce marmelada a fost suficient de rece pentru a fi mâncată, a gustat-o și a recunoscut că, deși tot timpul a crezut că de data asta gatesc cai verzi pe pereti, s-a înșelat și iubește rezultatul final. Și poate că ar trebui să încorporez această marmeladă de portocală de lamaie în mai multe deserturi, pe care evident că trebuie să le fac mai des de vreme ce am atâta marmalada. Nu vrem ca toată această bunătate să se iroseasca, nu-i așa? Vezi unde batea pitica? Isteata foc, asta mică!
Și pentru a-i arăta ce mamă bună sunt, am făcut cele două rețete menționate mai sus, pe care le voi posta în următoarele săptămâni. Dar pentru moment, să vedem cât de ușor este să faci această rețetă simplă de marmelada de portocale. Reteta mea nu este super dulce, am vrut ca marmelada să fie un pic amăruie. Dar dacă nu-i pe gustul tau, nu ezita să dublezi cantitatea de zahăr.
Marmelada De Portocale
Ingrediente:
- 4 portocale mari, zemoase
- 1 lamaie mare
- 2 lime
- 4 cesti zahar
- 5 cesti apa
Mai ai nevoie:
- bol mare
- 2 oale mari
- tocator
- cutit ascutit
- presa pentru citrice
- strecuratoare
- borcane cu capac
- blender
Instructiuni:
- Stoarce toate citricele
- Pune sucul intrun bol mare, impreuna cu zaharul si 2 cesti de apa si amesteca bine pana se topeste zaharul
- Taie coaja citricelor in cubulete si adaug-o intr-o oala. Pune 3 cesti de apa deasupra si fierbe pentru 10 minute
- Aseaza o strecuratoare deasupra oalei si strecoara sucul de citrice.
- Adu la punctul de fierbere si continua sa fierbi pentru 40 de minute, la foc foarte mic
- In timp ce marmelada se fierbe, dezinfecteaza si pregateste borcanele.
- Ia oala de pe foc cand e timpul gata si toarna continutul intr-un blender (s-ar putea sa ai evoie sa o faci in etape in functie de cat de mare e blenderul tau). Amesteca in blender pana continutul devin cremos.
- Toarna piurel de citrice inapoi in oala si fierbe la foc foarte mic pentru 15-20 minute sau pana ti se pare ca marmelada e de ajuns de groasa si devine mai inchisa la culoare.
- Incalzeste cuptorul la 180 C
- Toarna marmelada in borcane. Aseaza un prosop de bucatarie pe fundul unei oale incapatoare si aseaza borcanele. Adauga apa pana la gatul borcanelor, pune oala in cuptor si fierbe pentru 10 minute. Lasa borcanele la racit in cuptor.
- Borcanele de marmelada nedeshise pot rezista pana la 6 luni. O data deschise, pastreaza-le in frigider.
Ingrediente
- 4 portocale mari, zemoase
- 1 lamaie mare
- 2 lime
- 4 cesti zahar
- 5 cesti apa
- bol mare
- 2 oale mari
- tocator
- cutit ascutit
- presa pentru citrice
- strecuratoare
- borcane cu capac
- blender
Instructiuni
- Stoarce toate citricele
- Pune sucul intrun bol mare, impreuna cu zaharul si 2 cesti de apa si amesteca bine pana se topeste zaharul
- Taie coaja citricelor in cubulete si adaug-o intr-o oala. Pune 3 cesti de apa deasupra si fierbe pentru 10 minute
- Aseaza o strecuratoare deasupra oalei si strecoara sucul de citrice.
- Adu la punctul de fierbere si continua sa fierbi pentru 40 de minute, la foc foarte mic
- In timp ce marmelada se fierbe, dezinfecteaza si pregateste borcanele.
- Ia oala de pe foc cand e timpul gata si toarna continutul intr-un blender (s-ar putea sa ai evoie sa o faci in etape in functie de cat de mare e blenderul tau). Amesteca in blender pana continutul devin cremos.
- Toarna piurel de citrice inapoi in oala si fierbe la foc foarte mic pentru 15-20 minute sau pana ti se pare ca marmelada e de ajuns de groasa si devine mai inchisa la culoare.
- Incalzeste cuptorul la 180 C
- Toarna marmelada in borcane. Aseaza un prosop de bucatarie pe fundul unei oale incapatoare si aseaza borcanele. Adauga apa pana la gatul borcanelor, pune oala in cuptor si fierbe pentru 10 minute. Lasa borcanele la racit in cuptor.
- Borcanele de marmelada nedeshise pot rezista pana la 6 luni. O data deschise, pastreaza-le in frigider.
Cele mai populare retete
[…] cum am promis când am făcut această marmeladă de portocale, m-am întors cu o rețetă de te lingi pe degete de ciocanele in sos de portocale! Aceste copanele […]