Mazare Cu Piept De Curcan
Ingrediente:
- 1 ceapa medie, taiata marunt
- 1 morcov mare, dat pe razatoare
- 500 gr piept de curcan
- 4 linguri ulei vegetal
- sare si piper, dupa gust
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 800 gr mazare conservata
- 2 foi de dafin
- 2 linguri pasta de tomate
- apa plata
Mai ai nevoie:
- 2 tigai incapatoare
- bol
- oala incapatoare, cu capac
- lingura de lemn
- cutit
- razatoare
- strecuratoare mare
Instructiuni:
- Intr-o tigaie, incinge 2 linguri de ulei si apoi caleste ceapa 2 minute.
- Adauga morcovii rasi si caleste inca 2 minute
- Taie pieptul de curcan in bucatele mai mici si pune-l intr-un bol
- Peste curcan, adauga 1 lingura ulei, sare, piper si oregano si amesteca pana la uniformizare
- Intr-o tigaie, incinge 1 lingura ulei si gateste bucatile de curcan pana devin aurii, pe ambele parti.
- Spala si scurge bine mazarea
- Transfera in oala si adauga curcanul si amestecul de ceapa si morcovi
- Adauga apa cat sa acoperi toate ingredientele
- Adauga foile de dafin si acopera cu un capac
- Cand apa incepe sa fiarba, da focul mic si mai gateste pentru 15 minute
- Adauga sos de tomate si amesteca bine.
- Fara a mai acoperi cu capacul, mai fierbe la foc mic inca 7-10 minute, pana cand se mai evapora excesul de lichid
- Serveste calda, cu castraveciori murati si turte de cartofi piure (optional).
Mazare Cu Piept De Curcan
Ingrediente
- 1 ceapa medie, taiata marunt
- 1 morcov mare, dat pe razatoare
- 500 gr piept de curcan
- 4 linguri ulei vegetal
- sare si piper, dupa gust
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 800 gr mazare conservata
- 2 foi de dafin
- 2 linguri pasta de tomate
- apa plata
- 2 tigai incapatoare
- bol
- oala incapatoare, cu capac
- lingura de lemn
- cutit
- razatoare
- strecuratoare mare
Mai ai nevoie:
Instructiuni
- Intr-o tigaie, incinge 2 linguri de ulei si apoi caleste ceapa 2 minute.
- Adauga morcovii rasi si caleste inca 2 minute
- Taie pieptul de curcan in bucatele mai mici si pune-l intr-un bol
- Peste curcan, adauga 1 lingura ulei, sare, piper si oregano si amesteca pana la uniformizare
- Intr-o tigaie, incinge 1 lingura ulei si gateste bucatile de curcan pana devin aurii, pe ambele parti.
- Spala si scurge bine mazarea
- Transfera in oala si adauga curcanul si amestecul de ceapa si morcovi
- Adauga apa cat sa acoperi toate ingredientele
- Adauga foile de dafin si acopera cu un capac
- Cand apa incepe sa fiarba, da focul mic si mai gateste pentru 15 minute
- Adauga sos de tomate si amesteca bine.
- Fara a mai acoperi cu capacul, mai fierbe la foc mic inca 7-10 minute, pana cand se mai evapora excesul de lichid
- Serveste calda, cu castraveciori murati si turte de cartofi piure (optional).
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Cele Mai Populare Retete
Pages: 1 2
Leave a Reply