Această mazare la cuptor, preparată cu ingrediente simple dar delicioase, este o masă grozavă după o zi grea de muncă! Atât de ușor de făcut, sănătoasă și delicioasă, această mancarica de mazare este masa perfectă!
Tocanita De Mazare
Eu numesc aceasta mazare la cuptor o retetă de bucătar leneș lol Pur și simplu pentru că atât pregătirea ingredientelor din aceasta mancarica de mazare cu legume si pui cat și gătirea sunt atât de ușor, rapid și fara…”fite”!
Am vrut ca această mancare de pui cu mazare si legume sa fie nu numai rapidă și simpla, dar și sănătoasă. Când am pregătit ingredientele pentru această mazare la cuptor, le-am tăiat și feliat cam cu neglijenta as putea spune, fără a pune deloc accent pe aspect, am vrut să mă concentrez asupra gustului și a factorului sănătos.
Asa ca am ales sa dau morcovul pe razatoarea de curatat legume in loc de a-l taia cuburi. De asemenea, am decis să feliez ceapa julienne, care este cea mai rapidă metodă pentru mine. Iar cartoful si pieptul de pui i-am taiat in cuburi destul de mari pentru cum sunt eu obisnuita.
Am “aruncat” toate ingredientele pentru această mazare la cuptor într-o oală din ceramica, deoarece îmi place cum aceste vase adaugă un gust deosebit, ca “la tara”, oricărui fel de mâncare. Datorită vasului de ceramica nu am avut nevoie să adaug ulei suplimentar la această tocană ușoară de pui, cantitatea mică de grăsime din pieptul de pui a fost suficientă.
De asemenea, nu am mai avut nevoie să prăjesc legumele sau pieptul de pui în tigaie inainte de a le adauga in vasul de ceramica, pentru a da o aromă suplimentară acestui fel de mâncare. O mancare ușoară și sănătoasă, dar atât de plină de arome uimitoare!
Mazare la Cuptor
Ingrediente:
- 1 ardei capia mare, taiat cuburi
- un morcov mare, razuit
- 1 ceapa mare, taiata julienne
- 4 cartofi medii, taiati cuburi
- 1 borcan de mazare de 400 gr
- 2 piepti de pui mici, taiati cuburi
- 1 ceasca sos de tomate
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 2 foi de dafin
- apa
- o mana de patrunjel proaspat tocat marunt
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Spala mazarea si scurge bine
- Pune legumele si puiul intr-o oala de ceramica
- Adauga sos de tomate sare piper si foi de dafin
- Acopera cu 2-3 cani de apa si amesteca usor cu o lingura de lemn
- Pune capacul si coace cam o ora sau pana lichidul scade cu 2/3
- Scoate oala din cuptor si adauga patrunjel proaspat. Amesteca usor si serveste mancarea calda.
Ingrediente
- 1 ardei capia mare, taiat cuburi
- 1 morcov mare, razuit
- 1 ceapa mare, taiata julienne
- 4 cartofi medii, taiati cuburi
- 1 borcan de mazare de 400 gr
- 2 piepti de pui mici, taiati cuburi
- 1 ceasca sos de tomate
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 2 foi de dafin
- apa
- o mana de patrunjel proaspat tocat marunt
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Spala mazarea si scurge bine
- Pune legumele si puiul intr-o oala de ceramica
- Adauga sos de tomate sare piper si foi de dafin
- Acopera cu 2-3 cani de apa si amesteca usor cu o lingura de lemn
- Pune capacul si coace cam o ora sau pana lichidul scade cu 2/3
- Scoate oala din cuptor si adauga patrunjel proaspat. Amesteca usor si serveste mancarea calda.
Leave a Reply