Această mazare scazuta cu pulpe de pui este bogată, aromată, sătioasă și reconfortantă și e gata in doar 20-30 de minute! Reteta perfecta pentru zilele aglomerate!
Mancarica de mazare
Acesta reteta de mazare scazuta este simpla, dar foarte gustoasa! Mama mea dragă, cel mai minunat bucătar din întregul univers, este cea care ne-a insuflat dragostea pentru aceasta reteta pentru ca o gatea în mod regulat cand eram copii. Suntem o familie de gurmanzi așa că dadeam gata aceasta tocanita de mazare cat ai zice peste!
Alte retete cu mazare:
Îmi place foarte mult să gatesc această rețetă, deoarece durează doar 20-30 de minute de la prepararea ingredientelor pana la gatit. Recurg la acest fel de mâncare ori de câte ori nu am timp suficient sa gatesc “cu pasiune”pentru ca gasca mea țipă că vor muri de foame! Și, de asemenea, că niciodată nu mă vor ierta pentru asta (lol).
Iubesc mazărea si aș face cu plăcere aceasta mazare scazuta in fiecare zi! Adaosul de pui nici nu este necesar dar da retetei de mazare cu pui mai multă aromă și consistență și o face și mai hrănitoare. În plus, unii oameni din această familie ar muri fără carne în meniul zilnic (nu dau nume, dar are cate ceva de a face cu genetica fiicei mele, hahaha!).
Mazare scazuta
Ingrediente:
- 500 gr copanele de pui sau pulpe dezosate
- 800 gr mazare din conserva
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 250 ml apa
- 400 gr rosii pasate
- 2 morcovi, rasi marunt
- 1 ardei gras mare, taiat cuburi
- sare si piper dupa gust
- 2-3 foi de dafin medii
- marar proaspat tocat marunt
Instructiuni:
- Prajeste copanelele sau pulpele dezosate pe ambele parti, pana nu mai sunt roz, cam 5 minute.
- Caleste ceapa pana devine sticloasa, cam 2 minute.
- Adauga morcovii rasi si ardeii peste ceapa si mai caleste pentru inca 2 minute.
- Transfera amestecul de legume calite si puiul intr-o oala incapatoare.
- Adauga mazarea scursa si spalata bine, sarea, piperul, foile de dafin si apa.
- Fierbe la foc mare 15 minute apoi adauga rosiile pasate.
- Pune capacul si mai fierbe inca 5 minute la foc mediu.
- Stinge focul si adauga mararul tocat marunt.
- Serveste cu castraveciori murati sau gogonele murate.
Ingrediente
- 500 gr copanele de pui sau pulpe dezosate
- 800 gr mazare din conserva
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 250 ml apa
- 400 gr rosii pasate
- 2 morcovi, rasi marunt
- 1 ardei gras mare, taiat cuburi
- sare si piper dupa gust
- 2-3 foi de dafin medii
- marar proaspat tocat marunt
Instructiuni
- Prajeste copanelele sau pulpele dezosate pe ambele parti, pana nu mai sunt roz, cam 5 minute.
- Caleste ceapa pana devine sticloasa, cam 2 minute.
- Adauga morcovii rasi si ardeii peste ceapa si mai caleste pentru inca 2 minute.
- Transfera amestecul de legume calite si puiul intr-o oala incapatoare.
- Adauga mazarea scursa si spalata bine, sarea, piperul, foile de dafin si apa.
- Fierbe la foc mare 15 minute apoi adauga rosiile pasate.
- Pune capacul si mai fierbe inca 5 minute la foc mediu.
- Stinge focul si adauga mararul tocat marunt.
- Serveste cu castraveciori murati sau gogonele murate.
Leave a Reply