Melci Cu Carne
Ingrediente:
- 750 gr carne tocata de vita
- 3/4 ceasca sos de tomate
- 4 catei mari de usturoi, tocati marunt
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 1 lingura cimbru uscat
- 1 ceasca patrunjel proaspat tocat
- 1 ceapa mare taiata marunt
- 1 lingura de ulei de floarea soarelui
- 2 foi de aluat de foietaj dezghetat
- 1 ou
- 3 catei de usturoi, pisati
- 1/2 ceasca ulei de masline
- 1/2 ceasca patrunjel proaspat, tocat
- 1 ceasca de cascaval ras sau mozzarella
Mai ai nevoie:
- bol mare
- spatula de lemn
- tigaie care nu lipeste
- cutit de bucatarie
- bol mic
- furculita
- tava de copt
- hartie de copt
- perie de patiserie
- spatula perforata
Instructiuni:
- Tapeteaza tava de copt cu hartie de copt
- Incalzeste cuptorul la 220 C
- Intr-un bol mare amesteca bine cu o spatula de lemn, carnea cu usturoiul, sosul de tomate, sare, piper, cimbru si patrunjel
- Intr-o tava care nu lipeste, inginge uleiul de floarea soarelui si caleste putin ceapa pana se inmoaie.
- Adauga amestecul de carne si gateste pana carnea devine maronie si e bine patrunsa.
- Las-o la racit si bate un ou apoi adauga peste carne si amesteca
- Desfa aluatul de foietaj si intinde carnea uniform peste aluat, lasand cam 2,5 cm la baza aluatului, pentru rulat
- Presara cascaval ras apoi ruleaza aluatul
- Pune ruloul la congelator pentru 10 minute
- Scoate aluatul din congelator si taie-l in felii
- Aseaza feliile in tava de copt.
- Intr-un bol mic, amesteca usturoiul, uleiul de masline si patrunjelul, apoi unge rulourile cu o perie de patiserie
- Coace in mijlocul cuptorului, cam 10 minute sau pana rulurile devin aurii.
Ti-a placut aceasta reteta? Inscrie-te la newsletter pentru a primi toate bunatatile de pe site direct pe email!
Melci Cu Carne Tocata De Vita In Aluat De Foietaj
Ingrediente
- 750 gr carne tocata de vita
- 3/4 ceasca sos de tomate
- 4 catei mari de usturoi, tocati marunt
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 1 lingura cimbru uscat
- 1 ceasca patrunjel proaspat tocat
- 1 ceapa mare taiata marunt
- 1 lingura de ulei de floarea soarelui
- 2 foi de aluat de foietaj dezghetat
- 1 ou
- 3 catei de usturoi, pisati
- 1/2 ceasca ulei de masline
- 1/2 ceasca patrunjel proaspat, tocat
- 1 ceasca de cascaval ras sau mozzarella
- bol mare
- spatula de lemn
- tigaie care nu lipeste
- cutit de bucatarie
- bol mic
- furculita
- tava de copt
- hartie de copt
- perie de patiserie
- spatula perforata
Mai ai nevoie:
Instructiuni
- Tapeteaza tava de copt cu hartie de copt
- Incalzeste cuptorul la 220 C
- Intr-un bol mare amesteca bine cu o spatula de lemn, carnea cu usturoiul, sosul de tomate, sare, piper, cimbru si patrunjel
- Intr-o tava care nu lipeste, inginge uleiul de floarea soarelui si caleste putin ceapa pana se inmoaie.
- Adauga amestecul de carne si gateste pana carnea devine maronie si e bine patrunsa.
- Las-o la racit si bate un ou apoi adauga peste carne si amesteca
- Desfa aluatul de foietaj si intinde carnea uniform peste aluat, lasand cam 2,5 cm la baza aluatului, pentru rulat
- Presara cascaval ras apoi ruleaza aluatul
- Pune ruloul la congelator pentru 10 minute
- Scoate aluatul din congelator si taie-l in felii
- Aseaza feliile in tava de copt.
- Intr-un bol mic, amesteca usturoiul, uleiul de masline si patrunjelul, apoi unge rulourile cu o perie de patiserie
- Coace in mijlocul cuptorului, cam 10 minute sau pana rulurile devin aurii.
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Cele mai populare retete
Pages: 1 2
[…] Melci cu carne tocata […]