Aceasta reteta de negresa cremoasa cu iaurt e tot ce iti poti dori de la un desert: plina de savoare, ciocolatie, cremoasa si decadenta cum toate negresele ar trebui sa fie!
Negresa Cremoasa Cu Iaurt
Stiu ca e vara si abia mai poti suporta caldura iar sa gatesti la cuptor e ultimul lucru pe care ti l-ai dori. Dar crede-ma, reteta asta fabuloasa de negresa cremoasa cu iaurt merita orice efort! Este geniala si absolut irezistibila! Atat de savuroasa, plina de ciocolata si iaurt cu caramel care o fac deosebit de cremoasa si bogata in arome si textura! Nu te mai saturi savurand-o!
Am facut reteta asta de numeroase ori si de fiecare data imi reaminteste de ce este una dintre deserturile mele preferate. E atat de usor de facut si atat de moale, ti se topeste in gura! Si arata grozav, ca un adevarat desert festiv; chiar ma gandeam sa folosesc reteta asta de negresa cremoasa cu iaurt ca baza pentru un tort pe viitor, cred ca ar fi o nebunie! O adevarata incantare pentru iubitorii de ciocolata!
Am mai stropit-o cu sirop de caramel pentru un mic adaos de savoare si pentru decor dar totul e absolut optional, este la fel de gustoasa si fara sirop.
Reteta Negresa Cremoasa Cu Iaurt
Ingrediente:
- 1 1/4 ceasca de iaurt cu caramel
- 1 ceasca fulgi de ciocolata sau M&M’s
- 1 ceasca zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 6 linguri unt
- 1 ceasca faina cernuta
- 1/2 lingura praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 ceasca pudra de cacao
- ulei vegetal pentru uns tava de copt
Mai ai nevoie:
- sita pentru cernut faina
- tel
- bol incapator
- bol mic
- ibric
- bol mediu
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 180 C
- Tapeteaza o tava de copt de 20cm x 20cm cu folie de aluminiu, lasand folia sa cada putin peste marginile tavei. Unge folia cu ulei.
- Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un bol.
- Pune 1/2 din ciocolata si untul intr-un bol mic si topeste in bain marie deasupra unui ibric.
- Intr-un bol mediu, amesteca zahar, cacao, esenta vanilie si iaurt apoi toarna peste ingredientele uscate. Amesteca bine.
- Incorporeaza restul de ciocolata.
- Pune amestecul in tava de copt pregatita mai inainte.
- Coace cam 25-30 minute. Testeaza cu o scobitoare in centrul prajiturii; va trebui sa iasa cu cateva frimituri umede de prajitura dar nu complet uscata sau plina de aluat.
Ingrediente
- 1 1/4 ceasca de iaurt cu caramel
- 1 ceasca fulgi de ciocolata sau M&M's
- 1 ceasca zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 6 linguri unt
- 1 ceasca faina cernuta
- 1/2 lingura praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 ceasca pudra de cacao
- ulei vegetal pentru uns tava de copt
- sita pentru cernut faina
- tel
- bol incapator
- bol mic
- ibric
- bol mediu
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 180 C
- Tapeteaza o tava de copt de 20cm x 20cm cu folie de aluminiu, lasand folia sa cada putin peste marginile tavei. Unge folia cu ulei.
- Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un bol.
- Pune 1/2 din ciocolata si untul intr-un bol mic si topeste in bain marie deasupra unui ibric.
- Intr-un bol mediu, amesteca zahar, cacao, esenta vanilie si iaurt apoi toarna peste ingredientele uscate. Amesteca bine.
- Incorporeaza restul de ciocolata.
- Pune amestecul in tava de copt pregatita mai inainte.
- Coace cam 25-30 minute. Testeaza cu o scobitoare in centrul prajiturii; va trebui sa iasa cu cateva frimituri umede de prajitura dar nu complet uscata sau plina de aluat.
[…] Negresa Cremoasa Cu Iaurt Si Caramel […]