Aceasta negresa in ceasca facuta in cuptorul cu microunde este probabil cea mai rapida si usoara metoda de a-ti face un desert. Adauga mai multa savoare gustului intens de cacao, cu o cupa de inghetata de vanilie!
Negresa In Ceasca La Microunde
Presupun corect ca tuturor ne place prajitura negresa? Daca gresesc si nu esti unul dintre fani, imi cer scuze, dar cu siguranta nu stii ce pierzi! Incearca sa faci aceasta negresa in ceasca, folosing cuptorul cu microunde si te vei indragosti pe loc, iti promit!
Reteta asta de negresa in ceasca, la microunde este extrem de usoara, abia o pot numi reteta! Nu e o mare stiinta in a arunca 3-4 ingrediente intr-o ceasca si apoi a le coace in microunde pentru vreun minut si jumatate! Daca doresti poti adauga si cateva fructe ce complimenteaza perfect gustul de cacao, cum ar fi fructele de padure.
Aceasta negresa in ceasca iti va lua cam 3 minute, de la inceput pana la sfarsit si poti face cat de multe sau de putine doresti. O varianta mult mai “sigura” fata de negresa in tava, din care probabil mananci cam jumatate de cum scoti tava din cuptor. Sau poate doar eu fac asta?! lol Asa ca uita de orice alta reteta, negresa in ceasca e tot ce ai nevoie!
Reteta Negresa In Ceasca
Ingrediente:
- 1/4 ceasca faina, data prin sita
- 2 linguri zahar
- 2 linguri cacao (poti pune mai putina pentru un gust mai putin intens de cacao)
- 2 linguri ulei vegetal
- 3 linguri apa plata
- 1/2 lingurita zahar pudra – optional, pentru decorat
- inghetata de vanile – optional
Instructiuni:
- Pune faina in ceasca si apoi adauga zahar, cacao, ulei si apa, amestecand continuu, dupa fiecare ingredient.
- Amesteca bine pana ai o textura fina si cremoasa. Daca ti se pare prea groasa compozitia, adauga cateva picaturi de apa, pana esti multumit. Ai grija sa nu fie prea apoasa, doar cremoasa.
- Pune ceasca in microunde, la cea mai inalta temperatura si coace pentru 1 minut si 40 secunde. Va trebui sa testezi un pic probabil, deoarece cuptoarele cu microunde au setari diferite.
- Presara zahar pudra, adauga o cupa de ingetata de vanilie daca vrei si serveste imediat.
Ingrediente
- 1/4 ceasca faina, data prin sita
- 2 linguri zahar
- 2 linguri cacao (poti pune mai putina pentru un gust mai putin intens de cacao)
- 2 linguri ulei vegetal
- 3 linguri apa plata
- 1/2 lingurita zahar pudra - optional, pentru decorat
- inghetata de vanile - optional
Instructiuni
- Pune faina in ceasca si apoi adauga zahar, cacao, ulei si apa, amestecand continuu, dupa fiecare ingredient.
- Amesteca bine pana ai o textura fina si cremoasa. Daca ti se pare prea groasa compozitia, adauga cateva picaturi de apa, pana esti multumit. Ai grija sa nu fie prea apoasa, doar cremoasa.
- Pune ceasca in microunde, la cea mai inalta temperatura si coace pentru 1 minut si 40 secunde. Va trebui sa testezi un pic probabil, deoarece cuptoarele cu microunde au setari diferite.
- Presara zahar pudra, adauga o cupa de ingetata de vanilie daca vrei si serveste imediat.
Leave a Reply