O rețetă simplă, rapidă și ușoară de orez prajit! O garnitură minunată dar care merge la fel de grozav si ca o masă principală!
Orez Prajit Cu Legume Si Ou
Dacă iti place mâncarea chinezească, probabil esti si un mare fan al rețetei de orez prajit! Eu nu sunt dar imi place cate un castron de orez prajit cu ou si legume, din când în când, mai ales când vremea este prea calduroasă și nu prea am poftă de mâncăruri calde. Pentru că această rețetă de orez prajit cu legume si ou are același gust grozav si direct de la frigider și este si nutritivă si sătioasă, făcând-o perfectă pentru vară.
Tot ce ai nevoie pentru acest orez prajit este o mână de ingrediente și ai o rețetă simplă, rapidă și ușoară, ca la restaurant, dar acasă. Această rețetă de orez cu legume si ou este o modalitate excelentă de a utiliza resturi de orez fiert, este foarte aromată și plină de legume sănătoase. Și cea mai bună parte este că ai o masă super delicioasă în doar câteva minute! Partea mea favorită a acestei retete nu este oul asa cum ai putea crede, ci mazărea care face reteta potrivit de crocantă!
Orez Prajit
Ingrediente:
- 2 cesti orez
- 8 cesti apa
- 1 ceapa medie
- 2/3 ceasca morcovi, congelati sau proaspeti
- 2/3 ceasca mazare, congelata
- 4-5 catei usturoi, pisati
- 4 linguri ulei vegetal
- 2 oua mari
- 1 lingurita sos de soia
- sare & piper dupa gust
Instructiuni:
- Fierbe apa si adauga orezul. Fierbe la foc mic 15 minute apoi acopera cu un capac si inchide aragazul.
- Incalzeste 2 linguri ulei intr-o tigaie sau wok
- Caleste ceapa pana devine translucida
- Adauga morcovii si caleste 2 minute
- Adauga mazarea si usturoiul si caleste 2 minute
- Bate ouale bine
- Fa o adancitura in mijlocul tigaii si adauga oul.
- Amesteca oul pana e aproape prajit apoi incorporeaza usor legumele.
- Intr-o tigaie sau wok, caleste orezul in 2 linguri ulei, pana se evapora toata apa iar orezul este tare si putin prajit
- Adauga legumele si oul, apoi sare si piper dupa gust.
- Adauga sos de soia si amesteca bine.
- Serveste cald sau rece, ca garnitura la fripturi sau peste sau ca masa individuala.
Ingrediente
- 2 cesti orez
- 8 cesti apa
- 1 ceapa medie
- 2/3 ceasca morcovi, congelati sau proaspeti
- 2/3 ceasca mazare, congelata
- 4-5 catei usturoi, pisati
- 4 linguri ulei vegetal
- 2 oua mari
- 1 lingurita sos de soia
- sare & piper dupa gust
Instructiuni
- Fierbe apa si adauga orezul. Fierbe la foc mic 15 minute apoi acopera cu un capac si inchide aragazul.
- Incalzeste 2 linguri ulei intr-o tigaie sau wok
- Caleste ceapa pana devine translucida
- Adauga morcovii si caleste 2 minute
- Adauga mazarea si usturoiul si caleste 2 minute
- Bate ouale bine
- Fa o adancitura in mijlocul tigaii si adauga oul.
- Amesteca oul pana e aproape prajit apoi incorporeaza usor legumele.
- Intr-o tigaie sau wok, caleste orezul in 2 linguri ulei, pana se evapora toata apa iar orezul este tare si putin prajit
- Adauga legumele si oul, apoi sare si piper dupa gust.
- Adauga sos de soia si amesteca bine.
- Serveste cald sau rece, ca garnitura la fripturi sau peste sau ca masa individuala.

[…] Serveste cald cu o garnitura de orez prajit cu legume si ou. […]