Iti e pofta de o pizza? Fa-o mai distractiva și ușor de facut cu aceasta frumoasa reteta de pizza stea! Familia și prietenii iti vor admira talentele!
Pizza Stea
Aceasta reteta distractiva și creativa de pizza stea este o varianta superba la pizza clasica, indiferent de ce alegi ca ingrediente pentru umplutura. Pana la urma mancarea italiana face pe toata lumea fericită, la fel ca si aceasta reteta, care este incredibil de ușor de facut, mult mai ușor decat crezi și e atat de versatila! O reteta dupa care iubitorii de pizza vor fi nebuni si este perfecta si pentru pretentiosi, pentru ca este atat de frumoasa cu aceasta forma de floare / stea.
La fel ca și pizza ta preferata, poti jongla cu ingredientele cat de mult iti place și umple aceasta paine impletita cu tot ce vrei sau fa-o simpla, ca noi. Nu conteaza alegerea, aceasta reteta de pizza stea va impresiona pe toata lumea la masa; toti vor crede ca ai petrecut multe ore facand pizza asta frumoasa când de fapt, ai nevoie de mai puțin de o jumătate de oră.
Pentru ca este ușor de rupt si impartit, aceasta reteta delicioasa de pizza stea poate fi servita si ca aperitiv la petreceri și gratare (ca ce ne mai plac!), simpla sau cu un sos de branza sau sos marinara. Ar putea fi, de asemenea, o cina super-rapida, in serile cand ajungi tarziu acasa.
Pizza Stea
Ingrediente:
- 3 blaturi de pizza
- aprox. 350 g sos de rosii cu usturoi
- 400 g cascaval ras (mai mult cascaval face pizza mai delicioasa asa ca nu-ti fie teama sa adaugi cat vrei)
- 1 ou mic, batut
Mai ai nevoie:
- vergea
- forma rotunda de tort
- cutit ascutit
- lingura
- tava de pizza sau o tava de cuptor rotunda
- pensula de patiserie
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Intinde putin fiecare aluat de pizza, cat sa fie cuprins de forma de tort
- Aseaza forma de tort peste fiecare aluat in parte si taie de jur imprejur. Indeparteaza marginile si pastreaza doar aluatul rotund
- Intinde jumatate din sosul de rosii pe primul aluat (orice sos merge; eu sunt nebuna dupa Ragu dar nu am gasit la noi asa ca m-am carat cu el de peste hotare lol)
- Presara jumatate din cascaval.
- Aseaza al doilea aluat de pizza si repeta procesul.
- Aseaza al treilea aluat deasupra.
- Intinde usor cu vergeaua fara a apasa prea tare, sa nu iasa sosul si cascavalul
- Pune din nou forma de tort deasupra si taie de jur imprejur, inlaturand marginile in exces.
- Pune o cana in mijlocul aluatului si pornind de la cana inspre margini, taie aluatele in 4 apoi in 8 apoi in 16.
- Invarte fiecare a doua felie catre dreapta, de doua ori, apoi invarte feliile ramasa catre stanga, tot de doua ori.
- Ciupeste un pic marginile fiecarei felii, ca sa le lipesti putin si sa nu iasa umplutura cand se coace pizza.
- Unge din belsug cu ou batut.
- Coace in mijlocul cuptorului pentru 15-20 minute sau pana pizza devine aurie.
- Rupe feliile si serveste-le calde, simple sau cu sos marinara sau un sos de branza.
Ingrediente
- 3 blaturi de pizza
- aprox. 350 g sos de rosii cu usturoi
- 400 g cascaval ras (mai mult cascaval face pizza mai delicioasa asa ca nu-ti fie teama sa adaugi cat vrei)
- 1 ou mic, batut
- vergea
- forma rotunda de tort
- cutit ascutit
- lingura
- tava de pizza sau o tava de cuptor rotunda
- pensula de patiserie
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- intinde putin fiecare aluat de pizza, cat sa fie cuprin de forma de tort
- Aseaza forma de tort peste fiecare aluat in parte si taie de jur imprejur. Indeparteaza marginile si pastreaza doar aluatul rotund
- Intinde jumatate din sosul de rosii pe primul aluat.
- Presara jumatate din cascaval.
- Aseaza al doilea aluat de pizza si repeta procesul.
- Aseaza al treilea aluat deasupra.
- Intinde usor cu vergeaua fara a apasa prea tare, sa nu iasa sosul si cascavalul
- Pune din nou forma de tort deasupra si taie de jur imprejur, inlaturand marginile in exces.
- Pune o cana in mijlocul aluatului si pornind de la cana inspre margini, taie aluatele in 4 apoi in 8 apoi in 16.
- Invarte fiecare a doua felie catre dreapta, de doua ori, apoi invarte feliile ramasa catre stanga, tot de doua ori.
- Ciupeste un pic marginile fiecarei felii, ca sa le lipesti putin si sa nu iasa umplutura cand se coace pizza.
- Unge din belsug cu ou batut.
- Coace in mijlocul cuptorului pentru 15-20 minute sau pana pizza devine aurie.
- Rupe feliile si serveste-le calde, simple sau cu sos marinara sau un sos de branza.
[…] Paine Impletita In Forma De Stea Cu Umplutura De Pizza […]