Te-ai intrebat vreodată cum să gatesti paste de post dar fara sa fie fade si lipsite de gust ci hranitoare si delicioase? Această rețetă simpla si rapidă de paste vegane cu sos de năut si rosii este ușor de făcut, nutritivă și sănătoasă!
Mancare de paste
Dacă esti în căutarea unor modalități delicioase de a adăuga mai multe alimente sănătoase in dieta personala si/sau a familiei, nu mai căuta! Această rețetă de paste de post nu este doar extrem de rapidă și plină de arome, dar și satioasa si sanatoasa!
Ai nevoie si de alte retete de post?
- Salata de vinete fara maioneza
- Supa de rosii coapte cu busuioc
- Cartofi copti cu ciuperci
- Cartofi dulci la cuptor
- Cuscus cu legume coapte si usturoi
- Sos vegan pentru spaghete
- Varza la cuptor fara carne
- Tofu cu legume in sos de curry si cocos
Am făcut aceasta mancare de naut si paste cu rosii ca parte a noului meu regim de viață mai sănătos pe care l-am început cu ceva timp în urmă. Am vrut să fac această rețetă de paste de post o idee ușoară, rapidă dar satioasa. Această minunată mancare de post este super grozava când este servită proaspătă, dar o poți face si în avans și sa o reîncălzesti în microunde sau la cuptor.
Am folosit paste fusilli integralei, dar orice pasteintegrale sunt bune. Pentru că am vrut ca reteta mea de paste de post să fie extrem de rapidă, am folosit roșii cuburi din conserva, dar dacă ai timp, aș recomanda utilizarea de roșii proaspete cubulete; au un gust mai bun și sunt mai sănătoase decât versiunea conservată. S-ar putea să fi observat că am omis sarea în rețeta mea; asta pentru ca rosiile mele conservate erau destul de sarate. Verifica înainte de a decide să adaugi sare.
Pentru această rețetă am folosit ulei de măsline, deoarece este prima mea alegere când vine vorba de a face opțiuni mai sănătoase in privinta dietei. De asemenea, am folosit ardei gras proaspat și dovlecel, deoarece acestea nu sunt doar ușor de gătit (nu au nevoie de o mult timp de gătit și au un gust grozav, chiar și doar ușor calite), dar de asemenea mi se par ca merg grozan în rețetele de paste.
Si desigur a trebuit sa adaug mult usturoi, ca o adevarata urmasa a lui Dracula (hahaha!). Dar pentru această rețetă de paste de post și năut am tăiat usturoiul felii în loc să-l pisez așa cum fac în mod normal. Din acest motiv, usturoiul din această rețetă de sos de rosii pentru paste nu este extrem de fragrant.
Pentru a adăuga un pic mai mult aromă mediteraneană acestei rețete de paste de post, nu ezita să adaugi măsline feliate (și brânză feta sfărâmată pentru cand nu ti post).
Paste De Post
Ingrediente:
- 450 gr paste integrale
- apa
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie medie tocata marunt
- 1 ardei gras mare taiat cuburi
- 1 dovlecel mediu taiat cuburi
- 5 catei de usturoi taiati felii
- 1 lingura cimbru proaspat
- o conserva mica de naut (400 gr)
- 1 lingura otet din vin rosu
- piper negru macinat dupa gust
Instructiuni:
- Pune apa la fiert dupa cum se specifica pe pachetul de paste
- Cand incepe sa fiarba adauga pastele si fierbe dupa cum se sugereaza pe pachet
- Cand pastele sunt gata scurge-le bine
- Incinge 2 linguri de ulei de masline intro tigaie care nu lipeste
- Caleste pastele in ulei pana devin usor aurii
- Transfera intr-un bol si acopera cu un capac
- Incinge restul de ulei si caleste ceapa ardeiul si dovlecelul cam 3 minute, amestecand ocazional.
- Adauga usturoiul si cimbrul pana usturoiul si mai caleste inca 2 minute.
- Clateste si scurge nautul si adauga la legume.
- Adauga si rosiile din conserva si gateste pentru inca 3 minute
- Adauga otetul si piperul apoi pastele si amesteca usor.
- Serveste cu masline si/sau branza feta
Ingrediente
- 450 gr paste integrale
- apa
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie medie tocata marunt
- 1 ardei gras mare taiat cuburi
- 1 dovlecel mediu taiat cuburi
- 5 catei de usturoi taiati felii
- 1 lingura cimbru proaspat
- o conserva mica de naut (400 gr)
- 1 lingura otet din vin rosu
- piper negru macinat dupa gust
Instructiuni
- Pune apa la fiert dupa cum se specifica pe pachetul de paste
- Cand incepe sa fiarba adauga pastele si fierbe dupa cum se sugereaza pe pachet
- Cand pastele sunt gata scurge-le bine
- Incinge 2 linguri de ulei de masline intro tigaie care nu lipeste
- Caleste pastele in ulei pana devin usor aurii
- Transfera intr-un bol si acopera cu un capac
- Incinge restul de ulei si caleste ceapa ardeiul si dovlecelul cam 3 minute, amestecand ocazional.
- Adauga usturoiul si cimbrul pana usturoiul si mai caleste inca 2 minute.
- Clateste si scurge nautul si adauga la legume.
- Adauga si rosiile din conserva si gateste pentru inca 3 minute
- Adauga otetul si piperul apoi pastele si amesteca usor.
- Serveste cu masline si/sau branza feta
Leave a Reply