Pregăteste o masă rapidă si simplă cu această delicioasă reteta de peste la cuptor, cu lamaie, usturoi si unt! Acest peste la cuptor simplu este suficient de prezentabil pentru a fi servit si musafirilor!
Peste La Cuptor Cu Lamaie
Un preparat din peste este bine venit la orice masa! Este sanatos, usor si satios. Aceasta reteta de peste la cuptor, simplu dar delicios, este perfecta pentru oamenii ocupați! O masă plăcută, acest peste la cuptor cu lamaie si usturoi își obține aroma deosebită din amestecul de suc de lamaie, menta, usturoi, cimbru proaspăt și patrunjel tocat. Untul face aceasta reteta de peste la cuptor si mai savuroasa si da pestelui o fragezime deosebita. Atât fanii cat si cei mai mofturosi vor aprecia, cu siguranta, acest peste la cuptor simplu!
Eu nu prea sunt prietena cu pestele, am facut acest file de peste la cuptor la insistentele fetitei mele care il iubeste. Dar dupa ce l-am gustat, mi-a placut foarte mult si am decis sa mai fac si pe viitor! Imi place textura pestelui insa nu pot suporta mirosul de pește, în farfurie sau prin casă! Așadar, aveam nevoie de o rețetă savuroasă, plină de arome bogate, capabile să acopere foarte bine mirosul. Iar acest peste cu lamaie, unt si usturoi a fost alegerea perfectă!
Pentru a acoperi mirosul acestui peste la cuptor cu usturoi, l- am uns mai intai cu un amestec de suc de lămâie și sare. Am sărit peste piper din cauza fiicei mele dar il recomand, au as folosi piper in orice reteta daca. Apoi am uns pestele cu ulei de măsline și am presarat menta pentru a adauga prospetime carnii de peste. L-am păstrat în frigider timp de 4 ore. Dacă nu esti asa mofturos ca mine si renunți la această parte, rețeta va dura în jur de 20 de minute, de la început până la sfârșit.
Pentru aceasta reteta de peste la cuptor am folosit pangasus, nu o alegere foarte buna dar potrivita bugetului meu, insa am incercat si cu salau; a iesit la fel de delicioasa. Insa reteta ar putea să se aplice și altor tipuri de pește. Probabil că va trebui să ajustezi timpul de coacere. De asemenea, eu am folosit peste proaspat aici, dar am incercat si pestele congelat pe care l-am dezghetat inainte de preparare. Rezultatul a fost la fel de savuros, dar probabil pentru ca pestele nu a fost congelat mult timp.
Este o reteta super usoara, sanatoasa si delicioasa. Va iesi atat de buna incat iti vei dori sa o faci in fiecare zi!
Reteta De Peste La Cuptor
Ingrediente pentru reteta de peste la cuptor:
- 2 bucati file de pangasus
- sucul de la 1/2 lamaie mare
- 3 linguri ulei masline
- 1 lingura menta uscata
- sare si piper dupa gust
- 6 cuburi de unt, cam de 1 cm plus cateva cuburi pentru uns vasul de copt
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 5 catei de usturoi, feliati
- cateva crengute de cimbru proaspat
- 1/2 lamaie, taiata in felii
- o mana de patrunjel proaspat, tocat
Mai ai nevoie:
- pensula de patiserie
- vas de copt care nu lipeste (am folosit un vas de sticla termorezistenta)
- spatula mare
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 220 C
- Unde vasul de copt cu unt
- Aseaza pestele, cu pielea in jos
- Amesteca suc de lamaie cu sare si piper
- Unge pestele cu amestecul de lamaie
- Unge pestele cu ulei
- Presara menta uscata.
- Pune vasul la frigider pentru 4 ore (poti sari peste pasul acesta daca nu te deranjeaza mirosul patrunzator de peste)
- Scoate din frigider si toarna restul de ulei deasupra pestelui
- Adauga cuburile de unt peste peste
- Presara coaja de lamaie
- Adauga usturoiul, deasupra pestelui dar si in vasul de copt
- Toarna restul de suc de lamaie deasupra pestelui
- Adauga cimbru
- Coace in mijlocul cuptorului pentru aproximativ 15 minute sau pana esti multumit cu nuanta usor aurie
- Scoate din cuptor si presara patrunjel proaspat.
- Serveste acest peste la cuptor, cald cu o garnitura de orez prajit cu legume si ou.
Peste La Cuptor Cu Lamaie, Usturoi Si UntIngrediente
- 2 bucati file de pangasus
- sucul de la 1/2 lamaie mare
- 3 linguri ulei masline
- 1 lingura menta uscata
- sare si piper dupa gust
- 6 cuburi de unt, cam de 1 cm plus cateva cuburi pentru uns vasul de copt
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 5 catei de usturoi, feliati
- cateva crengute de cimbru proaspat
- 1/2 lamaie, taiata in felii
- o mana de patrunjel proaspat, tocat
Mai ai nevoie:- pensula de patiserie
- vas de copt care nu lipeste (am folosit un tava de sticla termorezistenta)
- spatula mare
Instructiuni
https://gastronomik.ro/peste-la-cuptor-cu-lamaie-usturoi-si-unt/
- Incalzeste cuptorul la 220 C
- Unde vasul de copt cu unt
- Aseaza pestele, cu pielea in jos
- Amesteca suc de lamaie cu sare si piper
- Unge pestele cu amestecul de lamaie
- Unge pestele cu ulei
- Presara menta uscata.
- Pune vasul la frigider pentru 4 ore (poti sari peste pasul acesta daca nu te deranjeaza mirosul patrunzator de peste)
- Scoate din frigider si toarna restul de ulei deasupra pestelui
- Adauga cuburile de unt peste peste
- Presara coaja de lamaie
- Adauga usturoiul, deasupra pestelui dar si in vasul de copt
- Toarna restul de suc de lamaie deasupra pestelui
- Adauga cimbru
- Coace in mijlocul cuptorului pentru aproximativ 15 minute sau pana esti multumit cu nuanta usor aurie
- Scoate din cuptor si presara patrunjel proaspat.
- Serveste cald cu o garnitura de orez prajit cu legume si ou.
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Alte retete cu peste care s-ar putea sa-ti placa:
- Plachie de peste – O metoda foarte delicioasa si rapida de a gati pestele! Sosul de legume si usturoi ii da o savoare deosebita, iar servita cu mamaliga este mancarea perfecta.
- Conserva de peste cu legume – O reteta simpla de peste la borcan care merge si ca o conserva pentru iarna sau pentru consumul imediat. Se poate gati si la cuptor iar pestele poate fi proaspat sau congelat.
- Peste cu rosii si usturoi – Un preparat cu tentă mediteraneană în care combinația de arome și gusturi din sosul de roșii pune în evidență savoarea peștelui.
Cele Mai Populare Retete
- Ciorba din aripi de pui – Aceasta reteta simpla dar plina de savoare este o modalitate excelentă de a folosi părți ale puiului care, în mod normal, nu merg bine cu alte rețete. Este deosebit de utila atunci când cumperi un pui întreg, ceea ce de multe ori este si o varianta mai ieftina.
- Pui cu smantana si cascaval – O mancare rapida, ușoara si comod de facut pentru ca e gatita in tigaie. Si din moment ce totul e gătit într-un singur va, si curățarea este la fel de usoara ca si reteta.
- Turte prajite din cartofi piure – Aceste turte de cartofi piure sunt o modalitate delicioasa si ingenioasa de a folosi tot surplusul de piure (si sa fim sinceri, toti sfarsim prin a face prea mult piure!). Deci nu te grabi sa-l arunci inainte de a da o sansa acestor turte incredibil de simple si gustoase!
[…] Peste La Cuptor Cu Lamaie, Usturoi Si Unt […]