O reteta deosebita de piept de curcan la cuptor, marinat in saramura, pentru o carne delicată și suculentă in interior dar cu o crusta condimentata, putin crocanta la exterior.
Piept De Curcan La Cuptor
Noi iubim carnea de curcan și o gătim pe tot parcursul anului, fie prin prăjire sau la grătar. Pentru că să fim cinstiți, curcanul nu este doar pentru sarbatori! Dar carnea de curcan se poate usca, mai ales la cuptor. Această rețetă de piept de curcan la cuptor, in saramura va rezolva insa toate problemele.
Saramura va face carnea mai suculenta și, dacă adaugi si ierburi aromate la saramură, iti va oferi o carne de curcan cu o aromă deosebită. Prin aceasta metoda orice piept de curcan la cuptor va deveni delicat și suculent în interior, cu o crusta frumoasă, ușor crocanta, mai ales daca decizi sa pastrezi si pielea. Eu am înlăturat pielea pentru mai mult control asupra caloriilor, hehe
În ceea ce privește condimentele în această rețetă de piept de curcan la cuptor, am folosit ardei iute, cimbru uscat, piper negru, zahăr și zahăr brun, dar, evident, le poti adapta la preferintele tale. Cred că un pic de coaja rasa de portocala ar face, de asemenea, minuni la această rețetă. Și sa nu mai vorbim de usturoi! Raiul pe pamant!
Deci, dacă esti în căutarea unei rețete versatile, plina de arome, acest piept de curcan la cuptor este perfect. Noi l-am servit cu un sos de portocale si merișor, rețetă pe care o voi publica in curand.
Reteta Piept De Curcan La Cuptor
Ingrediente:
Pentru saramura:
- 1/3 ceasca sare de masa
- 1 ceasca apa clocotita
- 1 ceasca de cuburi de gheata
- apa rece pentru a acoperi curcanul
- un piept de curcan de aprox. 1,5 kg
Pentru amestecul de condimente:
- 1 lingurita pudra chili
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita zahar brun
- 1/2 lingurita piper negru, macinat
- 1 lingura ulei vegetal
- sos de portocale si merisor pentru servit (reteta in curand)
Mai ai nevoie:
- oala inalta
- bol
- tava din folie de aluminiu
- perie de patiserie pentru a unge carnea
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 180 C
- Pune sarea cu apa fiarta intr-o oala mai inalta (dar nu cu un diametru foarte mare, doar cat sa cuprinda pieptul de curcan). Amesteca pana se dizolva toata sarea.
- Adauga cuburile de gheata si amesteca pana se raceste apa.
- Pune carnea in oala si adauga apa cat sa acopere carnea.
- Amesteca saramura in jurul curcanului, acopera oala si pune-o la frigider peeste noapte (intre 12-24 ore)
- Amesteca toate condimentele intr-un bol apoi adauga uleiul si amesteca bine pana la omogenizare.
- Cand a expirat timpul, scoate carnea din oala si sterge excesul de apa cu un prosop de bucatarie.
- Freaca bine carnea cu amestecul de condimente. Ai grija sa fie distribuite uniform.
- Pune carnea in tava din folie de aluminiu si coace in cuptor pentru aproximativ 1 ora jumatate sau pana esti multumit de culoarea aurie si crusta. La fiecare 30 de minute, unge carnea cu grasimea din tava, folosind peria de patiserie.
- Scoate pieptul de curcan pe un tocator si asteapta 15 de minute inainte de a-l taia in felii.
- Serveste cu sos de portocale si merisor.
Ingrediente
- 1/3 ceasca sare de masa
- 1 ceasca apa clocotita
- 1 ceasca de cuburi de gheata
- apa rece pentru a acoperi curcanul
- un piept de curcan de aprox. 1,5 kg
- 1 lingurita pudra chili
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita zahar brun
- 1/2 lingurita piper negru, macinat
- 1 lingura ulei vegetal
- sos de portocale si merisor pentru servit (reteta in curand)
- oala inalta
- bol
- tava din folie de aluminiu
- perie de patiserie pentru a unge carnea
- Instructiuni:
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 180 C
- Pune sarea cu apa fiarta intr-o oala mai inalta (dar nu cu un diametru foarte mare, doar cat sa cuprinda pieptul de curcan). Amesteca pana se dizolva toata sarea.
- Adauga cuburile de gheata si amesteca pana se raceste apa.
- Pune carnea in oala si adauga apa cat sa acopere carnea.
- Amesteca saramura in jurul curcanului, acopera oala si pune-o la frigider peeste noapte (intre 12-24 ore)
- Amesteca toate condimentele intr-un bol apoi adauga uleiul si amesteca bine pana la omogenizare.
- Cand a expirat timpul, scoate carnea din oala si sterge excesul de apa cu un prosop de bucatarie.
- Freaca bine carnea cu amestecul de condimente. Ai grija sa fie distribuite uniform.
- Pune carnea in tava din folie de aluminiu si coace in cuptor pentru aproximativ 1 ora jumatate sau pana esti multumit de culoarea aurie si crusta. La fiecare 30 de minute, unge carnea cu grasimea din tava, folosind peria de patiserie.
- Scoate pieptul de curcan pe un tocator si asteapta 15 de minute inainte de a-l taia in felii.
- Serveste cu sos de portocale si merisor.
Leave a Reply