Există atât de multe moduri de a mânca piersici, dar această rețetă de piersici coapte umplute cu amaretti, miere si ciocolată este cu totul deosebită! Rapidă si plină de arome!
Piersici Coapte Cu Amaretti, Miere Si Ciocolata
Sunt un mare fan al piersicilor, dar în mod normal le mănânc proaspete. În timpul verii, sunt o binecuvântare într-o zi fierbinte! Dulci dar nu prea mult, suculente și răcoritoare, mai ales dacă le ții în frigider înainte de servire. Insa nu as refuza niciodata nici cateva piersici coapte, mai ales cand sunt umplute cu biscuiti amaretti, miere si ciocolata. Un desert irezistibil!
Nu sunt multe lucruri pe care le poti face pentru ca o piersica sa fie mai gustoasa decat este deja, dar această rețeta de piersici coapte este cu siguranta o modalitate grozava! Aceste deserturi sunt dulci, suculente, cremoase și doar puțin crocante. Sunt un desert nemaipomenit dar pot la fel de bine fi o gustare, cu un strop de branza mascarpone sau frisca.
Această rețetă de piersici coapte si umplute este raiul meu personal! Mi-au placut atât de mult încât a trebuit să fac rețeta de două ori (sunt lacomă, ce sa ma mai ascund dupa degete!), pentru ca fetita mea să se bucure si ea de reteta. Sunt la fel de divine servite calde sau reci, de la frigider, care este o opțiune mai bună în zilele fierbinți.
Reteta Piersici Coapte
Ingrediente:
- 4 piersici mari, coapte
- 12 biscuiti amaretti
- 30 gr migdale feliate
- 30 gr seminte de dovleac
- 55 gr ciocolata cu lapte
- 1 ou, batut
- 2 linguri miere
- zahar pudra
- scortisoara
- mascarpone sau frisca – optional, pentru servit
- robot de bucatarie
- tava sau vas de copt
- hartie de copt
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Tapeteaza tava de copt cu hartie de copt
- Taie piersicile ca aici
- Cu o lingurita, scobeste putin din pulpa, in centru si indeparteaz-o dar pastreaz-o deoparte (o vei folosi imediat)
- Pune biscuitii, ciocolata, migdalele si semintele de dovleac in robotul de bucatarie si pulseaza de cateva ori pana se sfarama biscuitii
- Adauga pulpa de piersica (pe care ai indepartat-o putin mai sus), oul si mierea si mai pulseaza pentru 2 secunde
- Cu o lingura, adauga amestc de biscuiti in fiecare jumatate de piersica
- Aseaza piersicile in tava de copt si da la cuptor pentru 25-30 minute sau pana umplutura este auriu-maronie
- Serveste-le calde sau reci, cu zahar pudra si scortisoara deasupra sau un strop de mascarpone sau frisca.
Ingrediente
- 4 piersici mari, coapte
- 12 biscuiti amaretti
- 30 gr migdale feliate
- 30 gr seminte de dovleac
- 55 gr ciocolata cu lapte
- 1 ou, batut
- 2 linguri miere
- zahar pudra
- scortisoara
- mascarpone sau frisca - optional, pentru servit
- robot de bucatarie
- tava sau vas de copt
- hartie de copt
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Tapeteaza tava de copt cu hartie de copt
- Taie piersicile ca aici
- Cu o lingurita, scobeste putin din pulpa, in centru si indeparteaz-o dar pastreaz-o deoparte (o vei folosi imediat)
- Pune biscuitii, ciocolata, migdalele si semintele de dovleac in robotul de bucatarie si pulseaza de cateva ori pana se sfarama biscuitii
- Adauga pulpa de piersica (pe care ai indepartat-o putin mai sus), oul si mierea si mai pulseaza pentru 2 secunde
- Cu o lingura, adauga amestc de biscuiti in fiecare jumatate de piersica
- Aseaza piersicile in tava de copt si da la cuptor pentru 25-30 minute sau pana umplutura este auriu-maronie
- Serveste-le calde sau reci, cu zahar pudra si scortisoara deasupra sau un strop de mascarpone sau frisca.

Leave a Reply