Această rețetă de pilaf de pui nu necesită prea multă pricepere in ale bucatariei sau atenție la detalii, ci doar câteva ingrediente de calitate pentru a obtine un gust absolut delicios.
Reteta pilaf
Acest pilaf de pui este una dintre rețetele cele mai reusite ale mamei. Este destul de ușoară insa de asemenea satioasa și poate fi un fel de mâncare principal dar merge foarte bine si ca garnitura atunci cand e preparata fara pui.
Alte retete cu pui:
- Mazare scazuta cu copanele de pui
- Chili de pui si cartofi dulci
- Pui pane prajit, cu lapte batut
- Piept de pui invelit in bacon
- Pui la tigaie cu masline, in sos de rosii
Ori de câte ori mă simt puțin “emoționala”, îmi place să mă bucur de detaliile mici care îmi dau sentimentul de “acasă” și am găsit calea cea mai eficientă prin gătit. Îmi plac mai ales rețetele copilariei pe care mama le gătea cu atât de mult drag. Găsea o mare plăcere să ne vadă fețele fericite (si de multe ori pline de mancare) de fiecare dată când ne servea mâncarea ei uimitoare. Iar acest pilaf de pui nu facea exceptie!
Imi place mult aceasta rețetă de pilaf de orez cu pui pentru ca nu necesită multă abilitate sau atenție, oricine o poate face cu succes. Îmi place sa il servesc cu castraveți murați sau cu o salata de ardei capia.
Pilaf de pui
Poate suna a snobism dar calitatea puiului pe care il alegi cand gatesti aceasta reteta de pilaf face toata diferenta. Eu prefer puiul de tara sau cel din magazine care este crescut asa cum facea bunica la tara: cu porumb si sroturi de buna calitate.
De asemenea va rcomand sa gatiti acest pilaf de orez la cuptor folosing un vas din tuci. Pe langa faptul ca un vas de tuci este rezistent la temperaturi foarte inalte, diferenta intre gatitul in acest vas si unul obisnuit este incomparabila in privinta gustului mancarii! Daca folosesti o oala de tuci, cand termini de gatit acest pilaf de pui orezul ar trebui să fie moale și putin cremos și carnea de pui foarte frageda si delicata.
Ingrediente
- 1.5 kg pulpe de pui dezosate
- 1.5 l apa
- 1 cana orez
- 1 ceapa mare
- 2 ardei grasi medii
- 2 morovi medii
- 1 dovlecel mic
- 2 rosii
- 50 ml ulei
- patrujel sau marar tocat
- sare si piper dupa gust
Instructiuni
- Incinge cuptorul la 200°
- Taie carnea in cuburi si condimenteaa cu sare si piper
- Incinge uleiul intro tigaie care nu pileste si prajeste puiul pane devine auriu pe toate partile
- Curata, spala si taie legumele in cuburi mici
- Scoate puiul din tigaie si caleste legumele in uleiul ramas
- Spala orezul si scurge-l bine
- Intr-o oala de tuci pune puiul prajit cu legumele, orezul si apa
- Adu la punctul de fierbere apoi acopera cu u n capac si transfera oala in cuptor
- Gateste orezul cam 90 minute pana scade apa
- Stinge focul cuptorului dar lasa oala acoperita in cuptor pentru inca 20-30 de minute.
- Serveste pilaful cu patrunjel sau marar tocat
Leave a Reply