Vrei să urmezi o dieta sănătoasă dar ti-e greu să renunți la alimentele tale preferate, care iti ofera confort alimentar? Nu si atunci când iti faci pizza preferată folosind această reteta de pizza cu blat de conopida! Crocanta si slaba in carbohidrati!
Pizza Fara Carbohidrati
Nu sunt foarte stricta cu dieta sănătoasă, dar pe măsură ce îmbătrânesc, îmi dau seama că nu mai sunt chiar o puicuta (lol)! S-au dus zilele în care, în doar cateva minute, puteam sa devorez o pizza întreagă! Plină de grăsimi, carbohidrați și toata acea bunătate de cascaval, fără să simt consecințele aproape imediat. Această pizza cu blat de conopida mă ajută să rămân pe drumul cel bun dar și să mă bucur de pizza mea preferată din când în când!
Acest blat crocant de pizza cu conopida, cu conținut scăzut de carbohidrati este, de asemenea, slab in calorii! Super gustos și cea mai bună opțiune dacă încerci să tii cont de dieta sau chiar să pierzi în greutate. Recunosc, am lucrat o perioada la această pizza cu blat de conopida! Am vrut sa testez ingredientele, cantitatile și timpii de coacere, iar rezultatele sunt pur și simplu fabuloase!
Blatul pentru aceasta pizza cu conopida a fost făcută in baie de aburi pentru cele mai bune rezultate, intr-o tigaie din doua parti! Introduci apă în tigaia inferioară și pui cealalta tigaie (prevazuta cu gauri) in partea superioară, acoperita cu un capac. Deschizi din cand in cand partea superioară și verifici dacă este făcută conopida, cu un cuțit sau o furculiță (care ar trebui sa patrunda foarte ușor în legume daca sunt facute). Acest lucru ajută la menținerea lichidului separat de conopidă. Pentru că nu vrei o pizza cu blat de conopida apoasa ci crocanta!
Dacă ai dorit de mai mult tim să încerci o versiune mai ușoară de pizza, această pizza sanatoasa cu conopida este cea mai buna optiune! Atât de aromata și atât de ușor de făcut, această pizza cu blat de conopida va fi rețeta preferata de fiecare dată când vei vrea sa faci o pizza! Și nici nu veți observa diferența!
Pizza Cu Blat De Conopida
Ingrediente:
- 1 cap de conopida, taiat in bucati mici
- 2 cesti de mozzarella rasa impartite in doua parti
- 1/4 ceasca parmezan ras
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita usturoi pudra
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 2 oua
Pentru topping:
- sos de pizza
- salam pepperoni
- ciuperci
- busuioc proaspat, tocat
- sau orice ingrediente preferi
Mai ai nevoie:
- oala sau tigaie incapatoare, din doua parti (eu am setul acesta care include si un steamer)
- paleta de cartofi piure
- tava de copt pizza (eu o am pe aceasta)
- rotita de pizza
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Gateste conopida in aburi pana este moale si frageda
- Piseaza cu o paleta de cartofi piure
- Adauga jumatate din mozzarela, parmezanul si condimentele si amesteca bine.
- Adauga ouale si amesteca pana se combina bine.
- Aseaza aluatul in tava de copt, gros cam de 1 cm
- Coace cam 20 de minute sau pana marginile incep sa devina aurii
- Scoate din cuptor si adauga sosul, resul de mozzarela si topping-urile
- Aseaza inapoi in cuptor si mai coace pentru 8-10 minute sau pana mozzarella s-a topit
- Presara busuioc tocat, taie in felii cu rotita de pizza si serveste calda
Ingrediente
- 1 cap de conopida, taiat in bucati mici
- 2 cesti de mozzarella rasa impartite in doua parti
- 1/4 ceasca parmezan ras
- 1 lingurita oregano uscat
- 1 lingurita usturoi pudra
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 2 oua
- sos de pizza
- salam pepperoni
- ciuperci
- busuioc proaspat, tocat
- sau orice ingrediente preferi
- oala sau tigaie incapatoare, din doua parti
- paleta de cartofi piure
- tava de copt pizza
- rotita de pizza
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Gateste conopida in aburi pana este moale si frageda
- Piseaza cu o paleta de cartofi piure
- Adauga jumatate din mozzarela, parmezanul si condimentele si amesteca bine.
- Adauga ouale si amesteca pana se combina bine.
- Aseaza aluatul in tava de copt, gros cam de 1 cm
- Coace cam 20 de minute sau pana marginile incep sa devina aurii
- Scoate din cuptor si adauga sosul, resul de mozzarela si topping-urile
- Aseaza inapoi in cuptor si mai coace pentru 8-10 minute sau pana mozzarella s-a topit
- Presara busuioc tocat, taie in felii cu rotita de pizza si serveste calda
[…] Pizza Cu Blat De Conopida Slaba In Carbohidrati […]