Această placinta de mere in foietaj este atat de ușor de făcut si atat de delicioasa! Este nu numai simplă și rapidă, ci și o alternativă mai sănătoasă la placintele cu foi clasice de placinta care contin mult mai multe calorii!
Placinta De Mere In Foietaj
Această rețetă rapidă de placinta de mere in foietaj este gata într-o clipa și este, de asemenea, un pic mai sănătoasă decât alte versiuni, deoarece utilizeaza foietaj în loc de foi clasice de placinta. Un pic aurie pe exterior și suculentă si moale in interior, această plăcintă este un adevarat deliciu! Mai ales dacă merele folosite sunt dulci, suculente și aromate!
Delicioasa și putin crocanta, această placinta de mere in foietaj poate fi un desert obișnuit sau poti sa o faci pentru un eveniment mai festiv, îmbrăcata in scorțișoară, si decorata cu mere proaspete și frisca. Folosind foietaj va fi rapid de preparat și, de asemenea, se coace usor, astfel încât face reteta aceasta e o idee buna de un desert d eultim moment, de exemplu cand ai musafiri neasteptati.
Această placinta de mere este probabil cea mai gustoasă pe care am mâncat-o vreodată! Și din moment ce este foarte rapida (aproximativ 30 de minute), acesta o face si unul dintre deserturile mele preferate și este perfecta pentru o duminica in familie!
Reteta Placinta De Mere In Foietaj
Ingrediente:
- 5 mere rosii mari, suculente si aromate
- 8 foi de foietaj
- 30 gr zahar (poti pune mai mult daca merele nu sunt foarte dulci)
- 30 gr unt nesarat plus inca putin pentru uns foile de foietaj
- 2 lingurite scortisoara plus putina si pentru decorat
- o mana de nuci pisate (poti pune mai mult daca iti place placinta mai crocanta)
- zahar pudra pentru decorat
- tigaie care nu lipeste
- lingura de lemn
- tava sau vas de copt care nu lipeste
- hartie de copt
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Spala si decojeste merele apoi da-le prin razatoarea mare
- Intr-o tigaie care nu lipeste, caleste merele cu zaharul si untul, aproximativ 0 minute, pana devin aurii
- Adauga scortisoara si amesteca pana se incorporeaza uniform
- Adauga nucile si amesteca pana se incorporeaza uniform
- Imparte amestecul de mere in 3 parti egale
- Pune hartie de copt intr-o tava sau vas de copt
- Aseaza 1 foaie de foietaj in tava, unge cu putin unt apoi adauga inca o foaie de foietaj si unge cu unt
- Pune 1 parte din amestecul de mere deasupra si intinde uniform.
- Repeta cu alte 2 foi de foietaj si tot asa pana termini foile si amestecul de mere.
- Sfarseste cu un strat din 2 foi de foietaj, unse cu unt.
- Presara putin zahar pudra si da la cuptor.
- Coace pentru aproximativ 10 minute sau pana foile de foietaj devin aurii. Coace putin mai mult daca vrei placinta maii crocanta.
- Presara putina scortisoara si zahar pudra
- Serveste aceasta placinta de mere in foietaj calda sau rece; este la fel de grozava!
Ingrediente
- 5 mere rosii mari, suculente si aromate
- 8 foi de foietaj
- 30 gr zahar (poti pune mai mult daca merele nu sunt foarte dulci)
- 30 gr unt nesarat plus inca putin pentru uns foile de foietaj
- 2 lingurite scortisoara plus putina si pentru decorat
- o mana de nuci pisate (poti pune mai mult daca iti place placinta mai crocanta)
- zahar pudra pentru decorat
- tigaie care nu lipeste
- lingura de lemn
- tava sau vas de copt care nu lipeste
- hartie de copt
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 200 C
- Spala si decojeste merele apoi da-le prin razatoarea mare
- Intr-o tigaie care nu lipeste, caleste merele cu zaharul si untul, aproximativ 0 minute, pana devin aurii
- Adauga scortisoara si amesteca pana se incorporeaza uniform
- Adauga nucile si amesteca pana se incorporeaza uniform
- Imparte amestecul de mere in 3 parti egale
- Pune hartie de copt intr-o tava sau vas de copt
- Aseaza 1 foaie de foietaj in tava, unge cu putin unt apoi adauga inca o foaie de foietaj si unge cu unt
- Pune 1 parte din amestecul de mere deasupra si intinde uniform.
- Repeta cu alte 2 foi de foietaj si tot asa pana termini foile si amestecul de mere.
- Sfarseste cu un strat din 2 foi de foietaj, unse cu unt.
- Presara putin zahar pudra si da la cuptor.
- Coace pentru aproximativ 10 minute sau pana foile de foietaj devin aurii. Coace putin mai mult daca vrei placinta maii crocanta.
- Presara putina scortisoara si zahar pudra
- Serveste aceasta placinta de mere in foietaj calda sau rece; este la fel de grozava!
Leave a Reply