Această reţetă de friptura de porc la tigaie este nemaipomenit de delicioasa, arata deosebit și nu-ti consuma mult timp sa o prepari! Reteta perfecta de cina pentru familiile ocupate!
Carne De Porc La Tigaie
Îmi plac rețetele ușoare și rapide și pun pariu ca si tie! Din păcate, toți avem timp liber limitat asa ca avem nevoie de ceva rapid, ca aceasta delicioasa friptura de porc la tigaie, atat de buna ca iti ploua in gura! Făcuta cu muștar și lapte, aceasta carne de porc la tigaie devine frageda și gustoasa și are un sos deosebit, cu un gust unic.
O masă rapidă pentru serile in care esti foarte ocupat, această friptura de porc la tigaie arata destul de festiv pentru a fi servit si la sărbători. Rețeta de porc la tigaie este gata în mai puțin de 45 de minute (chiar mai puțin în cazul în care bati ușor carnea înainte de preparare) si este, probabil, una dintre cele mai simple mese pe care le vei pregati vreodată.
Am decis să adaug niște muștar pentru a face aceasta friptura de porc la tigaie mai puțin plictisitor și cred că frunzele de dafin și semintele de chimen merg grozav cu muștarul, așa că am folosit vreo cateva. Apoi am adăugat lapte pentru a face gustul sosului putin mai blând intrucat combinația de mai sus este un pic prea astringenta și îndrăzneața pentru gustul meu. S-a dovedit a fi o masă minunata!
Friptura De Porc La Tigaie
Ingrediente:
- 6 felii de cotlet de porc fara os
- 2 linguri ulei vegetal
- 4 catei de usturoi, tocat
- 3 frunze de dafin
- 1 linguriță boabe de piper
- 1/2 linguriță de chimen
- 2 cani apa
- 2 linguri muștar cu semințe
- 1 cana lapte
Mai ai nevoie:
- tigaie mare
- capac
- spatula de lemn
- cuțit ascuțit pentru a taia carnea de porc
- tocator
Instructiuni:
- Prajeste friptura de porc la foc mare pe ambele părți, până când devine aurie (aproximativ 3 minute pe fiecare parte).
- Adaugă apă, frunze de dafin, piper și chimen; acoperă cu capac și fierbe 30 minute (20, dacă te-ai decis să bati carnea înainte de preparare).
- Adaugă muștar si amestecă bine.
- Adaugă lapte și amestecă bine.
- Acoperă cu capac și fierbe timp de încă 7 minute.
Notă: Poate fi necesar să adaugi un pic mai mult lapte în cazul în care laptele este bogat in grasimi si mai sarac in apa, cum este cazul laptelui de tara.
Friptura de porc la tigaie este gata! Serveste-o calda, cu o salată si turtele astea minunate de cartofi piure.
Ingrediente
- 6 felii de cotlet de porc fara os
- 2 linguri ulei vegetal
- 4 catei de usturoi, tocat
- 3 frunze de dafin
- 1 lingurita boabe de piper
- 1/2 lingurita de chimen
- 2 cani apa
- 2 linguri mustar cu seminte
- 1 cana lapte
- tigaie mare
- capac
- spatula de lemn
- cutit ascutit pentru a taia carnea de porc
- tocator
Instructiuni
- Prajeste friptura de porc la foc mare pe ambele parti, pâna când devine aurie (aproximativ 3 minute pe fiecare parte).
- Adauga apa, frunze de dafin, piper si chimen; acopera cu capac si fierbe 30 minute (20, daca te-ai decis sa bati carnea înainte de preparare).
- Adauga mustar si amesteca bine.
- Adauga lapte si amesteca bine.
- Acopera cu capac si fierbe timp de înca 7 minute.
- Nota: Poate fi necesar sa adaugi un pic mai mult lapte în cazul în care laptele este bogat in grasimi si saraca in apa.
[…] Porc La Tigaie Cu Sos De Mustar Si Lapte […]