Dulciurile sunt greu de făcut atunci când trebuie să renunti la ouă și lapte, dar această prajitura vegana cu banane si nuci rezolva aceste probleme fără a sacrifica gustul.
Prajitura Cu Banane Si nuci
Aceasta prajitura rapida si ieftina e perfecta pentru petreceri, picnicuri sau pur si simplu ca un dulce de după-amiază. Incearca aceasta prajitura vegana cu banane si nuci si cu înghețată; e si mai delicioasa si probabil nu ai sa te pot opri doar la una!
Nu sunt un mare fan al bananelor, dar pentru ca știu că sunt foarte bune pentru sănătate, țin banane în casă tot timpul. Încerc să o fac pe Ellie, fetita mea, să mănânce una în fiecare zi și, în mod normal treaba merge ca pe roate, cu mici exceptii cand trebuie sa recurg la trucuri.
Insa uneori bananele se coc foarte repede, uneori chiar și a doua zi, in special in sezonul cald. Urăsc să arunc mâncare, fructe și legume, în special, așa că în loc să mi le indes pe gat în timp ce ma schimonosesc cu tot felul de fețe haioase ce desigur o distreaza pe Ellie, am decis să fac ceva mai tentant si distractiv pentru amandoua: o prajitura vegana cu banane si nuci.
As fi avut chef de ceve gen negrese, dar parca nu mergea nimic cu ciocolată la dipozitia mea de moment, astfel că negresele au fost sterse de pe lista rapid. Mai ales ca mi-am dat seama că există o versiune mai ușoară, “blondele”, respectiv aceasta prajitura cu banane si sos caramel. M-am gandit să încerc uleiul de nucă de cocos în loc de unt si lapte, să înlocuiesc oul cu o banană si sa adaug niste sos de caramel asa ca prajitura mea a iesit complet vegana fara sa vreau.
De asemenea, am folosit praf de copt pe care l-am amestecat cu putin oțet alb, pentru a compensa lipsa laptelui și a ouălor și a-mi ajuta prajitura să devină pufoasă și moale. Totul a funcționat ca o magie!
Mi-a plăcut cum sosul de caramel de la margine a devenit crocant, deoarece curge pe margine în timpul coacerii. Îmi place, de asemenea, aspectul de deasupra prajiturii, creat prin pudrarea cu zahăr în timpul procesului de coacere;
Această prajitura ușoară este plina cu banane, nuci, ulei de nucă de cocos și caramel bogat. Vegană, rapidă și ușor de făcut, iti ia doar câteva minute pentru a o pregăti și este incredibil de delicioasa, chiar și fără ouă sau produse lactate!
Prajitura Vegana
Ingrediente:
- 1/2 cana ulei de cocos
- 1/2 cana zahar brun
- 3 banane medii, foarte coapte
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita otet din vin alb
- 1/2 cana nuci pisate mare
- 1 1/2 cana faina cernuta
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- sos de caramel
- zahar pudra
Pentru sosul vegan de caramel:
- 7 linguri zahar de cocos
- 7 linguri apa plata, rece
- 120 ml lapte de cocos
- 1/4 lingurita esenta de vanilie
Instructiuni:
- Pentru sosul de caramel vegan: Pune zahărul de nucă de cocos și apa într-un ibric mediu la foc mediu. Amestecă până se dizolvă zahărul și incepe sa se umfle, timp de 2-3 minute. Toarnă laptele de nucă de cocos și agită ibricul până se combină complet, fara a amesteca. Da focul la mic și lasa sosul să fiarba timp de 10-15 minute până se îngroașa. Adauga esenta de vanilie și amesteca bine. Toarnă sosul într-un castron sau borcan și lasă-l să se răcească (Nota: A se păstra în frigider timp de până la 2 săptămâni)
- Pentru prajitura cu banane si nuci: Preîncălzeste cuptorul la 180 ° C
- Bate uleiul de cocos și zahărul brun până când amestecul e pufos si zahărul s-a topit complet.
- Adauga banane pasate (pur și simplu le-am presat cu o furculiță, dar dacă preferi un piure, foloseste un blender)
- Toarnă oțet peste praful de copt (se va umfla), amestecă bine și apoi transferă în castronul cu banane
- Adauga esenta de vanilie
- Adauga nuci
- Adauga faina si amesteca bine cu un tel
- Pune o foaie de copt intr-o tavă de 20 cm x 20 cm
- Toarnă jumătate din aluat
- Acopera cu un strat subtire de sos de caramel
- Toarnă restul de aluat (o parte din sosul de caramel va curge până la margine)
- Presara generos zahăr pudra
- Coace timp de 10 minute, scoate tava din cuptor, presara mai mult zahăr pudra si coace încă 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii (introdu o scobitoare in mijlocul prajiturii; daca iese doar cu sos de caramel, prajitura e gata; daca iese si cu aluat, mai tine-o putin in cuptor)
- Taie prajitura când este rece
Ingrediente
- 1/2 cana ulei de cocos
- 1/2 cana zahar brun
- 3 banane medii, foarte coapte
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita otet din vin alb
- 1/2 cana nuci pisate mare
- 1 1/2 cana faina cernuta
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- sos de caramel
- zahar pudra
- 7 linguri zahar de cocos
- 7 linguri apa plata, rece
- 120 ml lapte de cocos
- 1/4 lingurita esenta de vanilie
Instructiuni
- Pentru sosul de caramel vegan: Pune zaharul de nuca de cocos si apa într-un ibric mediu la foc mediu. Amesteca pana se dizolva zaharul si incepe sa se umfle, timp de 2-3 minute. Toarna laptele de nuca de cocos si agita ibricul pana se combina complet, fara a amesteca. Da focul la mic si lasa sosul sa fiarba timp de 10-15 minute pana se îngroasa. Adauga esenta de vanilie si amesteca bine. Toarna sosul intr-un castron sau borcan si lasa-l sa se raceasca (Nota: A se pastra în frigider timp de pana la 2 saptamani)
- Pentru prajitura cu banane si nuci: Preîncalzeste cuptorul la 180 ° C
- Bate uleiul de cocos si zaharul brun pana cand amestecul e pufos si zaharul s-a topit complet.
- Adauga banane pasate (pur si simplu le-am presat cu o furculita, dar daca preferi un piure, foloseste un blender)
- Toarna otet peste praful de copt (se va umfla), amesteca bine si apoi transfera în castronul cu banane
- Adauga esenta de vanilie
- Adauga nuci
- Adauga faina si amesteca bine cu un tel
- Pune o foaie de copt intr-o tava de 20 cm x 20 cm
- Toarna jumatate din aluat
- Acopera cu un strat subtire de sos de caramel
- Toarna restul de aluat (o parte din sosul de caramel va curge pana la margine)
- Presara generos zahar pudra
- Coace timp de 10 minute, scoate tava din cuptor, presara mai mult zahar pudra si coace înca 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii (introdu o scobitoare in mijlocul prajiturii; daca iese doar cu sos de caramel, prajitura e gata; daca iese si cu aluat, mai tine-o putin in cuptor)
- Taie prajitura cand este rece
[…] Prajitura Vegana Cu Banane, Nuci Si Sos De Caramel […]