Ai nevoie de o reteta de chec pufos si delicios? Aceasta prajitura cu lapte batut este pufoasă, ușoara, delicata și plina de afine, un mod grozav de a-ti începe ziua sau un snack minunat!
Prajitura Pufoasa
Te trezești vreodată cu pofta de tort sau chec la micul dejun? Nu, doar eu? Dacă da, atunci nu esti singur, prietene. Numai nebunii ca mine si ca tine pot înțelege cum a infuleca pe nerasuflate o bucatica (mai precis cam jumatate de tava) din aceasta prajitura cu lapte batut la micul dejun este cel mai corect lucru pe care-l poti face la prima ora a diminetii!
Alte prajituri asemanatoare:
- Chec cu lamaie
- Prajitura cu banane, nuci si caramel
- Prajitura din tort catifea rosie cu crema de cocos
- Negresa cremoasa cu iaurt si caramel
- Cheesecake cu ciocolata
Îmi place mult adaosul de afine la aceasta prajitura cu lapte batut, atât de zemoase și răcoritoare! Dar laptele batut?? Magie pură, crede-ma! Nici un alt ingredient nu face un tort sau chec atat de pufos, cu o textura atat de moale si delicata, ca un norisor pe cerul gurii! Și ai încercat vreodată să amesteci afine cu fulgi de nucă de cocos, coaja de lamaie și portocala? O combinatie de-a dreptul uimitoare!!
Aceasta prajitura chec este plina de arome și se topeste în gură! Te vei indragosti de acest chec pufos si delicios de la prima până la ultima mușcătură (si iti va fi tare greu sa te opresti doar la cateva).
Aceasta prajitura cu afine este cea mai noua dependenta a mea si cred ca este perfecta pentru cafeaua mea de dimineata sau cu un pahar de lapte pentru Ellie. E o reteta grozava pentru un desert pentru vara dar care ar putea trece cu usurinta si ca mic dejun in orice sezon. Fa-o doar o dată și iti garantez că va fi greu să te opresti, vei dori să faci această rețetă cat mai des posibil!
Prajitura cu lapte batut
Ingrediente:
- 1/2 pachet unt nesarat, la temperatura camerei
- coaja de la o lamaie
- coaja de la o portocala
- 125 gr zahar pudra
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 250 gr faina cernuta
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1/2 ceasca fulgi de cocos
- 2 cesti afine proaspete sau congelate
- 1/2 cana lapte batut
- zahar pentru decor
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 200°
- Unge cu unt un vas the sticla termorezistent apoi pastreaza-l in frigider.
- Intr-un bol incapator, bate untul cu zaharul folosing un mixer de mana, pana compozitia devine pufoasa si fina. Este necesar sa lucrezi temeinic la acest pas pentru a avea o prajitura pufoasa.
- Adauga coaja de lamaie si portocala si amesteca.
- Adauga ouale, esenta de vanilie si fulgii de cocos si amesteca pana la incorporare.
- Intr-un alt bol, amesteca ingredientele uscate: faina, sare, praf de copt.
- Incorporeaza amestecul de faina in cel de unt, alternand cu laptele batut. Amesteca pana compozitia este omogena si nu are cocoloase.
- Daca folosesti afine proaspete, tavaleste-le putin in faina apoi adauga-le in aluat, amestecand usor pentru a nu le sparge.
- Toarna aluatul in vasul de copt si presara putin zahar.
- Coace cam 20-2 de minute sau pana prajitura prinde o culoare usor aurie. Verifica daca e coapta introducand o scobitoare in centrul prajiturii. Daca iese uscata, prajitura e gata.
- Cand e gata, lasa prajitura sa se raceasca in vasul de copt inainte de a o taia si servi.
Ingrediente
- 1/2 pachet unt nesarat, la temperatura camerei
- coaja de la o lamaie
- coaja de la o portocala
- 125 gr zahar pudra
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 250 gr faina cernuta
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1/2 ceasca fulgi de cocos
- 2 cesti afine proaspete sau congelate
- 1/2 cana lapte batut
- zahar pentru decor
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 200°
- Unge cu unt un vas the sticla termorezistent apoi pastreaza-l in frigider.
- Intr-un bol incapator, bate untul cu zaharul folosing un mixer de mana, pana compozitia devine pufoasa si fina. Este necesar sa lucrezi temeinic la acest pas pentru a avea o prajitura pufoasa.
- Adauga coaja de lamaie si portocala si amesteca.
- Adauga ouale, esenta de vanilie si fulgii de cocos si amesteca pana la incorporare.
- Intrun alt bol, amesteca ingredientele uscate: faina, sare, praf de copt.
- Incorporeaza amestecul de faina in cel de unt, alternand cu laptele batut. Ameteca pana compozitia este omogena si nu are cocoloase.
- Daca folosesti afine proaspete, tavaleste-le putin in faina apoi adauga-le in aluat, amestecand usor pentru a nu le sparge.
- Toarna aluatul in vasul de copt si presara putin zahar.
- Coace cam 20-2 de minute sau pana prajitura prinde o culoare usor aurie. Verifica daca e coapta introducand o scobitoare in centrul prajiturii. Daca iese uscata, prajitura e gata.
- Cand e gata, lasa prajitura sa se raceasca in vasul de copt inainte de a o taia si servi.
[…] Prajitura Cu Lapte Batut Cu Afine Pentru Micul Dejun says: January 7, 2019 at 9:04 am […]