Prajituri De Valentine’s Day
Ingrediente:
- 2 cani si 1/2 faina, cernuta de doua ori
- 1/2 lingurita sare
- 2 linguri cacao pudra
- 1/2 pachet unt, la temperatura camerei
- 1 cana si 1/2 zahar
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 1 lingurita esenta vanilie
- 1 ceasca smantana de prajituri
- 3 linguri colorant alimentar rosu (daca e foarte apos iti va trebui mai mult)
- 1 lingurita otet de mere
- 1 lingurita praf de copt
- 1 tableta mare de ciocolata alba
- fulgi de ciocolata
- fulgi de nuca de cocos
Mai ai nevoie:
- 2 x forma de tort cu fund detasabil
- hartie de copt
- bol mare
- bol mediu
- bol mic
- tel
- mixer de mana
- spatula
- forme de prajituri, litere (eu am folosit literele LOVE) – e bine sa ai cateva seturi la indemana
Instructiuni:
- Incinge cuptorul la 175 C
- Tapeteaza fundul formelor de tort cu hartie de copt
- Intr-un bol mediu, amesteca faina cernuta cu sare si cacao si amesteca bine cu un tel
- Intr-un bol mare, bate untul cu un mixer de mana, timp de 2 minute.
- Adauga zaharul si bate pana untul devine pufos, cam inca 3 minute
- Adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou
- Pune esenta de vanilie si amesteca
- Intr-un bol mic amesteca smantana cu colorantul alimentar
- Cu mixerul pe o viteza mica (eu am folosit viteza 2 cu mixerul meu), adauga amestecul de faina si cel de smantana la cel de unt, alternand intre ele, si incheiand cu faina
- Amesteca praful de copt cu otetul. Lasa-le sa faca bule apoi imediat incorporeaza in aluat.
- Imparte aluatul intre cele doua forme de tort si uniformizeaza suprafata cu o spatula
- Coace-le pe rand in mijlocul cuptorului, cam 25-30 minute (testeaza cu o scobitoare introdusa in centrul tortului)
- Raceste torturile complet si apoi indeparteaza cercurile de pe formele de tort pentru a elibera blatul. Tine blaturile in frigider pentru 1/2 ora
- Foloseste formele de prajituri pentru a taia forme din blaturi, fara a indeparta prajiturile din forme (de aceea e bine sa ai mai multe seturi la indemana)
- Preseaza putin aluatul in fiecare forma pentru a face loc ciocolatei
- Topeste ciocolata alba pe bain marie apoi toarna cate putin in fiecare forma pana completezi forma.
- Imediat adauga fulgi de ciocolata si de nuca de cocos
- Cand toate formele au fost umplute cu ciocolata, transfera formele in frigider pentru 10-15 minute apoi preseaza usor prajiturile inspre partea cu ciocolata, pentru a le indeparta din forme
Ti-a placut aceasta reteta? Inscrie-te la newsletter pentru a primi toate bunatatile de pe site direct pe email!
Adresa de emailPrenume
Prajituri De Valentine’s Day Catifea Rosie
Ingrediente
- 2 cani si 1/2 faina, cernuta de doua ori
- 1/2 lingurita sare
- 2 linguri cacao pudra
- 1/2 pachet unt, la temperatura camerei
- 1 can si 1/2 zahar
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 1 lingurita esenta vanilie
- 1 ceasca smantana de prajituri
- 3 linguri colorant alimentar rosu (daca e foarte apos iti va trebui mai mult)
- 1 lingurita otet de mere
- 1 lingurita praf de copt
- 1 tableta mare de ciocolata alba
- fulgi de ciocolata
- fulgi de nuca de cocos
- 2 x forma de tort cu fund detasabil
- hartie de copt
- bol mare
- bol mediu
- bol mic
- tel
- mixer de mana
- spatula
- forme de prajituri, litere (eu am folosit literele LOVE) - e bine sa ai cateva seturi la indemana
Mai ai nevoie:
Instructiuni
- Incinge cuptorul la 175 C
- Tapeteaza fundul formelor de tort cu hartie de copt
- Intr-un bol mediu, amesteca faina cernuta cu sare si cacao si amesteca bine cu un tel
- Intr-un bol mare, bate untul cu un mixer de mana, timp de 2 minute.
- Adauga zaharul si bate pana untul devine pufos, cam inca 3 minute
- Adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou
- Pune esenta de vanilie si amesteca
- Intr-un bol mic amesteca smantana cu colorantul alimentar
- Cu mixerul pe o viteza mica (eu am folosit viteza 2 cu mixerul meu), adauga amestecul de faina si cel de smantana la cel de unt, alternand intre ele, si incheiand cu faina
- Amesteca praful de copt cu otetul. Lasa-le sa faca bule apoi imediat incorporeaza in aluat.
- Imparte aluatul intre cele doua forme de tort si uniformizeaza suprafata cu o spatula
- Coace-le pe rand in mijlocul cuptorului, cam 25-30 minute (testeaza cu o scobitoare introdusa in centrul tortului)
- Raceste torturile complet si apoi indeparteaza cercurile de pe formele de tort pentru a elibera blatul. Tine blaturile in frigider pentru 1/2 ora
- Foloseste formele de prajituri pentru a taia forme din blaturi, fara a indeparta prajiturile din forme (de aceea e bine sa ai mai multe seturi la indemana)
- Preseaza putin aluatul in fiecare forma pentru a face loc ciocolatei
- Topeste ciocolata alba pe bain marie apoi toarna cate putin in fiecare forma pana completezi forma. Imediat adauga fulgi de ciocolata si de nuca de cocos
- Cand toate formele au fost umplute cu ciocolata, transfera formele in frigider pentru 10-15 minute apoi preseaza usor prajiturile inspre partea cu ciocolata, pentru a le indeparta din forme
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Cele mai populare retete
Pages: 1 2
[…] Prajituri De Valentine’s Day Catifea Rosie […]