Prajituri Din Tort Catifea Rosie
Ingrediente:
- 184 gr faina cernuta de doua ori
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita otet de mere
- 1/2 ceasca unt la temperatura camerei
- 200 gr zahar pudra (nu il inlocui cu zaharul granulat)
- 1/2 ceasca smantana de prajituri
- 3 oua mari, la temperatura camerei
- colorant alimentar rosu (de preferat gel)
- ciocolata alba
Pentru crema de cocos:
- 110 gr unt gras, la temperatura camerei
- 110 gr crema de branza
- 2 cesti zahar pudra
- 2/3 ceasca fulgi de cocos
Mai ai nevoie:
- tel mediu
- mixer de mana
- forme mici de copt din silicon in forma de inima
- tava de copt
- hartie de copt
- spatula de silicon
- cutit ascutit
- lingura sau pos pentru prajituri
- bol mic
- furculita
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 180 C
- Pregateste formele din silicon: tapeteaza fiecare forma cu unt topit si putina faina, apoi aseaza-le intr-o tava tapetata cu foaie de copt
- Amesteca praful de copt cu otettul si lasa deoparte
- Bate ouale cu telul
- Cu un mixer de mana bate untul pentru 2 minute apoi la cea mai mare viteza pana deine cremos. Apoi adauga zaharul pudra, putin cate putin,batand cu mixerul pana tot zaharul este incorporat iar amestecul este cremos si pufos. Adauga smantana de prajituri si bate cu mixerul pe viteza medie
- Adauga colorant alimentar pana esti multumit de culoare
- Pune mixerul pe viteza mica si adauga treptat faina, praful de copt cu otet si ouale. Amesteca pana toate ingredientele sunt incorporate complet
- Toarna commpozitie in formele de prajituri, acoperind numai jumatate din forma. Bate usor tava de masa, pentru a indeparta bulele de aer.
- Coace in mijlocul cuptorului cam 30 minute (cu o scobitoare, testeaza centrul fiecarei prajituri; ar trebui sa iasa curata)
- Lasa prajiturile sa se raceasca in forme cel putin 15 minute apoi scoate-le usor din forme.
- Raceste-le in frigider 1/2 ora
- Intre timp fa crema: Cu un mixer de mana pe viteza mica bate untul 2 minute, apoi pe viteza mare pana devine puffos. Adauga crema de branza si amesteca pana e complet incorporata. Adauga treptat zahar pana e complet incorporat iar compozitia e cremoasa. Opreste mixerul si adauga fulgii de cocos, incorporand cu o spatula de silicon.
- Scoate prajiturile din frigider si taie-le in jumatate, pe diagonala.
- Pune crema pe 1/2 din jumatatile de prajituri, fie folosind o lingura, fie un pos pentru prajituri si acopera cu celelalte jumatati. Pastreazale in frigider pana e gata ciocolata alba.
- Topeste ciocolata pe bain marie, pana e foarte moale.
- Scoate sandwich-urile din frigider si folosind o furculita, stropeste-le cu ciocolata alba.
- Sunt gata de servit cand ciocolata s-a intarit.
Ti-a placut aceasta reteta? Inscrie-te la newsletter pentru a primi toate bunatatile de pe site direct pe email!
Adresa de emailPrenume
Prajituri Din Tort Catifea Rosie Cu Crema De Cocos
Ingrediente
- 184 gr faina cernuta de doua ori
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita otet de mere
- 1/2 ceasca unt la temperatura camerei
- 200 gr zahar pudra (nu il inlocui cu zaharul granulat)
- 1/2 ceasca smantana de prajituri
- 3 oua mari, la temperatura camerei
- colorant alimentar rosu (de preferat gel)
- ciocolata alba
- 110 gr unt gras, la temperatura camerei
- 110 gr crema de branza
- 2 cesti zahar pudra
- 2/3 ceasca fulgi de cocos
- tel mediu
- mixer de mana
- forme mici de copt din silicon in forma de inima
- tava de copt
- hartie de copt
- spatula de silicon
- cutit ascutit
- lingura sau pos pentru prajituri
- bol mic
- furculita
Pentru crema de cocos:
Mai ai nevoie:
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 180 C
- Pregateste formele din silicon: tapeteaza fiecare forma cu unt topit si putina faina, apoi aseaza-le intr-o tava tapetata cu foaie de copt
- Amesteca praful de copt cu otettul si lasa deoparte
- Bate ouale cu telul
- Cu un mixer de mana bate untul pentru 2 minute apoi la cea mai mare viteza pana deine cremos. Apoi adauga zaharul pudra, putin cate putin,batand cu mixerul pana tot zaharul este incorporat iar amestecul este cremos si pufos. Adauga smantana de prajituri si bate cu mixerul pe viteza medie
- Adauga colorant alimentar pana esti multumit de culoare
- Pune mixerul pe viteza mica si adauga treptat faina, praful de copt cu otet si ouale. Amesteca pana toate ingredientele sunt incorporate complet
- Toarna commpozitie in formele de prajituri, acoperind numai jumatate din forma. Bate usor tava de masa, pentru a indeparta bulele de aer.
- Coace in mijlocul cuptorului cam 30 minute (cu o scobitoare, testeaza centrul fiecarei prajituri; ar trebui sa iasa curata)
- Lasa prajiturile sa se raceasca in forme cel putin 15 minute apoi scoate-le usor din forme.
- Raceste-le in frigider 1/2 ora
- Intre timp fa crema: Cu un mixer de mana pe viteza mica bate untul 2 minute, apoi pe viteza mare pana devine puffos. Adauga crema de branza si amesteca pana e complet incorporata. Adauga treptat zahar pana e complet incorporat iar compozitia e cremoasa. Opreste mixerul si adauga fulgii de cocos, incorporand cu o spatula de silicon.
- Scoate prajiturile din frigider si taie-le in jumatate, pe diagonala.
- Pune crema pe 1/2 din jumatatile de prajituri, fie folosind o lingura, fie un pos pentru prajituri si acopera cu celelalte jumatati. Pastreazale in frigider pana e gata ciocolata alba.
- Topeste ciocolata pe bain marie, pana e foarte moale.
- Scoate sandwich-urile din frigider si folosind o furculita, stropeste-le cu ciocolata alba.
- Sunt gata de servit cand ciocolata s-a intarit.
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Cele mai populare retete
Pages: 1 2
Leave a Reply