Ai nevoie de o rețetă simplă, rapidă și savuroasă pentru serile cand vii obosit de la serviciu? Încearcă acest pui cu masline in sos de rosii pentru o mâncare delicioasă, inspirată din bucataria italiana!
Mancare de pui
Puiul este foarte popular în multe familii. În cazul în care a ta este una dintre acestea, încearca acest pui cu masline in sos de rosii, super delicios si incredibil de simplu si rapid de facut! Familia te va adora și iti va mai cere o portie de fiecare dată când vei face această rețetă! Rapid, ușor și sănătos, aceasta mancare de masline, cu pui in sos de rosii e o cina perfecta pentru oamenii ocupați sau pentruj serile in care vii prea obosit de la serviciu si nu prea iti arde de gatit!
Acest pui cu masline in sos delicios de rosii este atat de savuros, plin de arome și foarte atractiv prin acele culori vibrante. Plin de măsline aromate, roșii zemoase și bucăți de piept de pui fără piele, această rețetă este bine primita chiar și de către pretențioși. O rețeta foarte hranitoare cu care nu poți da greș!
Pui Cu Masline
Ingrediente:
- 4 piepti de pui fara os, fara piele, taiati in patru bucati fiecare
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceasca sos de rosii
- 1/2 ceasca rosii taiate cuburi
- 2 linguri pasta de ardei gras
- 3 catei de usturoi
- sare si piper, dupa gust
- 1/2 ceasca masline negre, feliate
- 3 cesti apa
- 1 ceasca patrunjel proaspat, tocat
Mai ai nevoie:
- tigaie cu capac
- spatula de lemn
- furculita mare pentru carne
Instructiuni:
- Într-o tigaie mare, incinge uleiul și frige puiul până devine auriu, pe ambele părți (aproximativ 2 minute pe fiecare parte).
- Adauga 1 ceașcă de apă (ar trebui să acopere ușor toată carnea).
- Acoperă cu un capac și lasă să fiarbă timp de 10 minute.
- Adauga sos de roșii, roșiile cuburi, pastă de ardei gras, usturoi și sare & piper dupa gust (dacă măslinele sunt prea sărate nu mai adauga sare).
- Adauga o altă ceașcă de apă, acopera cu capacul și fierbe 10 minute, amestecând ocazional.
- Adauga măsline și 1 ceașcă de apă dacă e nevoie (daca puiul folosit de tine e apos, ca mai tot puiul din comert e posibil sa nu mai ai nevoie de apa la acest pas sau doar de foarte putina). Fierbe câteva minute până când esti mulțumit de consistenta sosului.
- Presara pătrunjel proaspăt și serveste imediat.
Ingrediente
- 4 piepti de pui fara os, fara piele, taiati in patru bucati fiecare
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceasca sos de rosii
- 1/2 ceasca rosii taiate cuburi
- 2 linguri pasta de ardei gras
- 3 catei de usturoi
- sare si piper, dupa gust
- 1/2 ceasca masline negre, feliate
- 3 cesti apa
- 1 ceasca patrunjel proaspat, tocat
- tigaie cu capac
- spatula de lemn
- furculita mare pentru carne
Instructiuni
- Intr-o tigaie mare, incinge uleiul si frige puiul pana devine auriu, pe ambele parti (aproximativ 2 minute pe fiecare parte).
- Adauga 1 ceasca de apa (ar trebui sa acopere usor toata carnea).
- Acoper? cu un capac ?i lasa sa fiarba timp de 10 minute.
- Adauga sos de rosii, rosiile cuburi, pasta de ardei gras, usturoi si sare & piper dupa gust (daca maslinele sunt prea sarate nu mai adauga sare).
- Adauga o alta ceasca de apa, acopera cu capacul si fierbe 10 minute, amestecand ocazional.
- Adauga masline si 1 ceasca de apa daca e nevoie (daca puiul folosit de tine e apos, ca mai tot puiul din comert e posibil sa nu mai ai nevoie de apa la acest pas sau doar de foarte putina). Fierbe cateva minute pana cand esti multumit de consistenta sosului.
- Presara patrunjel proasp?t si serveste imediat.

Cele mai populare retete
Leave a Reply