Acest piept de pui cu smantana si cascaval este minunat de cremos, gustos și elegant, perfect pentru o cina rapida in familie dar și evenimente mai speciale!
Pui La Tigaie
E destul de usor sa te plictisesti de retetele de pui dar nu si atunci cand faci un piept de pui cu smantana si cascaval savuros ce se topeste in gura! Ca să nu mai vorbim cat e de rapid, ușor si comod de facut. Si din moment ce totul e gătit într-o tigaie, curățarea este la fel de usoara ca si aceasta reteta delicioasa de pui cu smantana.
Aceasta reteta delicioasa de piept de pui cu smantana si cascaval, gatit in tigaie, durează aproximativ 20 de minute și are doar câteva ingrediente! O adevărată încântare pentru iubitorii de pui și ciuperci! Este plin de arome, cremos, cu bucăți generoase de piept de pui, o reteta fabuloasa pentru oamenii ocupati si infometati. Atat de multe arome imbietoare în doar o tigaie!
Ca sa fiu sincera, eu si Ellie, fetita mea de 5 ani, nu suntem foarte mari fani ai carnii de pui din comert, ni se pare ca are un gust artificial. Dar, după ce am făcut aceasta reteta de piept de pui cu smantana si cascaval am o bănuială că o vom mai lua-o în considerare si data viitoare cand o sa trecem pe la supermarket. Am făcut această rețetă de pui cu smantana si cascaval doar pentru noi doua așa că este destul de mica, ajusteaza după cum este necesar pentru familia ta.
Piept de pui cu smantana si cascaval
Ingrediente:
- 2 piepti de pui, fara os, fara piele
- 2 linguri ulei
- 1 ceasca ciuperci, taiate in felii
- 3 catei de usturoi (sau mai mult, dupa gust)
- 1 lingura faina
- 2 linguri lapte
- 2 lingurite cimbru uscat
- 1 lingurita oregano uscat
- 2 maini de patrunjel proaspat, tocat
- 1 ceasca lapte
- 1 ceasca smantana
- 1/2 ceasca apa plata
- 2 cesti cascaval ras (eu am folosit De Sendvis de la Delaco)
- sare si piper dupa gust
Mai ai nevoie:
- tigaie mare
- un bol mare
- o spatula de lemn
Instructiuni:
- Taie pieptul de pui in bucati
- Asezoneaza-l cu o lingurita cimbru, o lingurita oregano, sare si piper si amesteca sa fie acoperit de condimente in mod egal
- Incinge ulei in tigaie si prajeste puiul pe amblele fete pana prinde o crusta usor aurie.
- Scoate-l din tigaie si pune-l intr-un bol, scurgand grasimea in tigaie.
- Taie usturoiul felii si caleste-l in uleiul din tigaie, cam 1 minut, pana incepe sa-si raspandeasca aroma.
- Adauga ciupercile si o lingurita cimbru si caleste pana se inmoaie ciupercile
- Intre timp, amesteca o lingura de faina cu 2 linguri lapte si fa un rantas (care va lega toate ingredientele si va face sosul mai cremos si gros)
- Adauga jumatate din patrunjelul tocat in tigaie, apoi ceasca de lapte si ceasca de smantana, amestecand tot timpul.
- Adauga rantasul (faina cu laptele) si amesteca bine pana se mai ingroasa sosul.
- Pune puiul inapoi in tigaie, adauga apa, sare si piper si gateste la foc mic pentru 5 minute.
- Adauga 1 ceasca de cascaval ras si amesteca.
- Inchide flacara aragazului si adauga restul de cascaval si restul de patrunjel tocat.
- Serveste imediat! Pofta buna la masa!
Ingrediente
- 2 piepti de pui, fara os, fara piele
- 2 linguri ulei
- 1 ceasca ciuperci, taiate in felii
- 3 catei de usturoi (sau mai mult, dupa gust)
- 1 lingura faina
- 2 linguri lapte
- 2 lingurite cimbru uscat
- 1 lingurita oregano uscat
- 2 maini de patrunjel proaspat, tocat
- 1 ceasca lapte
- 1 ceasca smantana
- 1/2 ceasca apa plata
- 2 cesti cascaval ras (eu am folosit De Sendvis de la Delaco)
- sare si piper dupa gust
- tigaie mare
- un bol mare
- o spatula de lemn
Instructiuni
- Taie pieptul de pui in bucati
- Asezoneaza-l cu o lingurita cimbru, o lingurita oregano, sare si piper si amesteca sa fie acoperit de condimente in mod egal
- Incinge ulei in tigaie si prajeste puiul pe amblele fete pana prinde o crusta usor aurie.
- Scoate-l din tigaie si pune-l intr-un bol, scurgand grasimea in tigaie.
- Taie usturoiul felii si caleste-l in uleiul din tigaie, cam 1 minut, pana incepe sa-si raspandeasca aroma.
- Adauga ciupercile si o lingurita cimbru si caleste pana se inmoaie ciupercile
- Intre timp, amesteca o lingura de faina cu 2 linguri lapte si fa un rantas (care va lega toate ingredientele si va face sosul mai cremos si gros)
- Adauga jumatate din patrunjelul tocat in tigaie, apoi ceasca de lapte si ceasca de smantana, amestecand tot timpul.
- Adauga rantasul (faina cu laptele) si amesteca bine pana se mai ingroasa sosul.
- Pune puiul inapoi in tigaie, adauga apa, sare si piper si gateste la foc mic pentru 5 minute.
- Adauga 1 ceasca de cascaval ras si amesteca.
- Inchide flacara aragazului si adauga restul de cascaval si restul de patrunjel tocat.
- Serveste imediat! Pofta buna la masa!
[…] Pui La Tigaie Cu Smantana Si Cascaval […]