Aceasta reteta savuroasa de pui frantuzesc, gatit in cuptor cu cartofi florentini este foarte ușor de facut si perfecta pentru grătarele din sezonul cald, deoarece se poate prepara si pe gratar!
Pui Frantuzesc La Cuptor
Acest pui frantuzesc este o modalitate foarte bună de a sărbători anotimpul cald, dacă alegi să-l pregatesti la gratar. Ceea ce este, probabil, o opțiune mai bună, deoarece te face să ieși din casă, la aer curat și sa te bucuri de vremea frumoasă cu familia și prietenii.
Reteta aceasta de piept de pui frantuzesc este foarte aromata, datorită abundenței de ierburi aromate și condimente, cum ar fi rozmarinul, frunzele de dafin, usturoiul si ceapa. Oțetul de vin alb adaugă gust în plus și face acestde pui frantuzesc cu adevărat special, o reteta care va hrani si incanta intreaga familie.
Face pereche grozava cu cartofii florentini, gatiti in cuptor cu usturoi și oregano, o combinatie de care nu am crezut că o să ma bucur atât de mult! Acesti cartofi arata minunat și au o textură crocantă dar sunt moi in interior.
Poti să folosesti un pui întreg atunci când faci această rețetă, sau parti de pui, cum ar fi pulpe sau piept. Eu am ales piept de pui, e mai putin gras si se gateste mult mai repede. Ceea ce mi-a placut cel mai mult la aceasta reteta de pui frantuzesc a fost mirosul minunat raspandit peste tot în casa în timp ce puiul se gatea in cuptor. Parca locuiam la țară și mi-a dat un sentiment frumos de liniște si implinire sufleteasca.
Pui Frantuzesc
Ingrediente:
- 1.8 kg piept de pui
- sucul de la 1/2 lamaie
Pentru marinata:
- 1 ceapa rosie
- 4-5 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 creguta rozmarin proaspat, frunzele culese si tocate
- 4 foi de dafin mici
- 4 linguri otet de vin alb
- 1/2 pahar apa plata
- 8 linguri ulei masline
Mai ai nevoie:
- bol mare
- tava de copt
- hartie de copt
- foaie de aluminiu
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 190 C.
- Tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt
- Amesteca ingredientele de marinata intr-un bol
- Pune puiul in marinata si freaca-l bine.
- Acopera si lasa-l in frigider pentru minim 12 ore.
- Scoate puiul din marinata si aseaza-l in tava de copt.
- Stropeste-l cu suc de lamaie.
- Acopera cu foaie de aluminiu si gateste-l 25 minute (sau 1 ora pentru pui intreg).
- Daca folosesti piept de pui acum e gata. Daca folosesti pui intreg, pune-l pe gratar pana devine auriu si crocant, 10-15 minute.
Cartofi Florentini:
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 6 linguri ulei de masline
- 4 catei usturoi
- 1 lingurita organo uscat
Mai ai nevoie:
- tava de copt
- hartie de copt
Instructiuni:
- Spala bine cartofii.
- Taie-i in cuburi medii.
- Pune-i in tava de copt si amesteca-i cu celelalte ingrediente.
- Coace-i in cuptor pentru 20-30 minute, pana sunt aurii si crocanti la exterior.
Ingrediente
- 1.8 kg piept de pui
- sucul de la 1/2 lamaie
- 1 ceapa rosie
- 4-5 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 creguta rozmarin proaspat, frunzele culese si tocate
- 4 foi de dafin mici
- 4 linguri otet de vin alb
- 1/2 pahar apa plata
- 8 linguri ulei masline
- bol mare
- tava de copt
- hartie de copt
- foaie de aluminiu
- 6 linguri ulei de masline
- 4 catei usturoi
- 1 lingurita organo uscat
- tava de copt
- hartie de copt
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 190 C.
- Tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt
- Amesteca ingredientele de marinata intr-un bol
- Pune puiul in marinata si freaca-l bine.
- Acopera si lasa-l in frigider pentru minim 12 ore.
- Scoate puiul din marinata si aseaza-l in tava de copt.
- Stropeste-l cu suc de lamaie.
- Acopera cu foaie de aluminiu si gateste-l 25 minute (sau 1 ora pentru pui intreg).
- Daca folosesti piept de pui acum e gata. Daca folosesti pui intreg, pune-l pe gratar pana devine auriu si crocant, 10-15 minute.
- Spala bine cartofii.
- Taie-i in cuburi medii.
- Pune-i in tava de copt si amesteca-i cu celelalte ingrediente.
- Coace-i in cuptor pentru 20-30 minute, pana sunt aurii si crocanti la exterior.

[…] Pui French Cu Cartofi Florentini […]