Pui Umplut La Cuptor
Ingrediente:
- 2 pui pentru grill
- 4 ciuperci mari, taiate cuburi
- 8 felii de sunca, taiate cuburi
- 2 cepe rosii mici, taiate felii (pastreaza feliile impreuna)
- 2 morcovi mari, taiati felii
- 2 cartofi mari, taiati cuburi
- 1 ardei capia mare, taiat cuburi
- 1 capatana usturoi, pisata
- cateva crengute de rozmarin proaspat
- cateva crengute de cimbru proaspat
- 3 frunze de dafin uscate
- ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Pentru untul aromat:
- 150 gr unt nesarat, dat pe razatoare, apoi tinut la temperatura camerei
- coaja de la doua lamai mari
- 4 catei de usturoi, pisati
- 5 crengute cimbru proaspat, curatate (indeparteaza crenguta si pastreazza doar frunzele)
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 190 C
- Amesteca untul, coaja de lamaie, usturoiul si cimbrul apoi imparte amestecul in 4. Pastreaza in frigider
- Ia puiul, unul cate unul, si folosind degetele si o mica spatula din lemn , incepe sa desprinzi usor pielea de pe carne. Incepi in partea laterala a cavitatii de deasupra picioarelor și urca ușor de-a lungul sternului, spre spate, pana cand creezi o cavitate mare. Trage de piele in sus, cu degetele, in timp de impingi usor spatula catre interior.
- Ia una dintre cele 4 portii de unt aromat si unge prin interiorul cavitatii astfel formate. Cate 2 portii pe pui
- Taie una dintre lamai in 4
- Amesteca sunca, ciupercile, cimbrul si rozmarinul si imparte cantitatea in doua
- Umple fiecare pui cu acest amestec si inchide cavitatea cu 2 bucati de lamaie
- Pune restul de legume (mai putin ceapa) intr-o tava care nu lipeste (eventual tapeteaz-o cu hartie de copt), adauga usturoiul pisat si dafinul. Strecoara felii de ceapa printre legume (nu separa foile, ceapa se usuca foarte repede)
- Aseaza cei 2 pui deasupra, stropeste cu ulei de masline, adauga sare, piper si putin cimbru
- Gateste in cuptor 1 ora la 190 C apoi inca o ora la 170 C, sau pana puii prind o crusta frumoasa, aurie. In timpul coacerii, unge puii de doua ori cu grasimea scursa. Daca ti se pare ca sucul e prea putin, mai adauga putina apa.
Ti-a placut aceasta reteta? Inscrie-te la newsletter pentru a primi toate bunatatile de pe site direct pe email!
Adresa de emailPrenume
Pui Umplut Cu Ciuperci, Sunca, Usturoi, Lamaie Si Ierburi Aromate
Ingrediente
- 2 pui pentru grill
- 4 ciuperci mari, taiate cuburi
- 8 felii de sunca, taiate cuburi
- 2 cepe rosii mici, taiate felii (pastreaza feliile impreuna)
- 2 morcovi mari, taiati felii
- 2 cartofi mari, taiati cuburi
- 1 ardei capia mare, taiat cuburi
- 1 capatana usturoi, pisata
- cateva crengute de rozmarin proaspat
- cateva crengute de cimbru proaspat
- 3 frunze de dafin uscate
- ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- 150 gr unt nesarat, dat pe razatoare, apoi tinut la temperatura camerei
- coaja de la doua lamai mari
- 4 catei de usturoi, pisati
- 5 crengute cimbru proaspat
Pentru untul aromat:
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 190 C
- Amesteca untul, coaja de lamaie, usturoiul si cimbrul apoi imparte amestecul in 4. Pastreaza in frigider
- Ia puiul, unul cate unul, si folosind degetele si o mica spatula din lemn , incepe sa desprinzi usor pielea de pe carne. Incepi in partea laterala a cavitatii de deasupra picioarelor ?i urca u?or de-a lungul sternului, spre spate, pana cand creezi o cavitate mare. Trage de piele in sus, cu degetele, in timp de impingi usor spatula catre interior.
- Ia una dintre cele 4 portii de unt aromat si unge prin interiorul cavitatii astfel formate. Cate 2 portii pe pui
- Taie una dintre lamai in 4
- Amesteca sunca, ciupercile, cimbrul si rozmarinul si imparte cantitatea in doua
- Umple fiecare pui cu acest amestec si inchide cavitatea cu 2 bucati de lamaie
- Pune restul de legume (mai putin ceapa) intr-o tava care nu lipeste (eventual tapeteaz-o cu hartie de copt), adauga usturoiul pisat si dafinul. Strecoara felii de ceapa printre legume (nu separa foile, ceapa se usuca foarte repede)
- Aseaza cei 2 pui deasupra, stropeste cu ulei de masline, adauga sare, piper si putin cimbru
- Gateste in cuptor 1 ora la 190 C apoi inca o ora la 170 C, sau pana puii prind o crusta frumoasa, aurie. In timpul coacerii, unge puii de doua ori cu grasimea scursa. Daca ti se pare ca sucul e prea putin, mai adauga putina apa.
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Cele mai populare retete
Pages: 1 2
Leave a Reply