Reteta De Ardei Umpluti
Ingrediente:
- 10 ardei grasi medii (rosii, portocalii si galbeni)
- 1 kg carne tocata (porc, vita, amestec sau curcan – la alegere; reteta iese la fel de gustoasa cu oricare)
- 3 cepe medii, tocate marunt
- 2/3 ceasca orez nefiert
- 1/2 legatura marar proaspat, tocat marunt
- 1/2 legatura patrunjel proaspat, tocat marunt
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita sare fina
- 3 oua medii
- 250 ml sos de tomate
- 4 foi de dafin
- 1 lingura boabe de piper negru
Mai ai nevoie:
- 2 oale incapatoare
- tigaie care nu lipeste
- Bol incapator
- farfurie mare
- capac
Instructiuni:
- Umple una dintre oale cu apa, si pune-o la fiert
- Taie partea superioara a ardeilor, indeparteaza semintele si spala bine ardeii. Curata de seminte si partea cu codita si pastreaz-o pentru mai tarziu
- Incinge o tigaie si coace usor ardeii pe toate partile. Nu ii arde prea tare, doar putin perpeliti pe toate partile.
- Intr-un bol mare, amesteca ceapa, carnea tocata, orezul, mararul, patrunjelul, piperul macinat, sarea, ouale si 1/2 din sosul de tomate. Framanta bine pana ingredientele sunt incorporate uniform in compozitie
- Umple cam 2/3 din fiecare ardei cu compozitia de carne (lasa-i sa se raceasca putin dupa coacere) si acopera fiecare ardei cu partea superioara pe care ai indepartat-o mai sus.
- Aseaza ardeii in cerc intr-o oala incapatoare (sau doua daca e nevoie). Nu ii suprapune, trebuie sa fie pe un singur rand.
- Toarna apa clocotita printre ardei, pana sunt acoperiti cu apa.
- Adauga foile de dafin, boabele de piper si restul de sos de tomate
- Acopera cu o farfurie mare care sa cuprinda toata suprafata, apoi cu un capac
- Fierbe la foc mic cam doua ore. Verifica apa din cand in cand si ma adauga putin daca e nevoie. Nu ar trebui dar e bine sa fii sigur.
- Serveste aceasta reteta de ardei umpluti calda (mie imi plac fierbinti), cu iaurt sau smantana si ardei iuti (optional, desigur; merg foarte bine si simplii)
Ti-a placut aceasta reteta? Inscrie-te la newsletter pentru a primi toate bunatatile de pe site direct pe email!
Adresa de emailPrenume
Reteta De Ardei Umpluti
Ingrediente
- 10 ardei grasi medii (rosii, portocalii si galbeni)
- 1 kg carne tocata (porc, vita, amestec sau curcan - la alegere; reteta iese la fel de gustoasa cu oricare)
- 3 cepe medii, tocate marunt
- 2/3 ceasca orez nefiert
- 1/2 legatura marar proaspat, tocat marunt
- 1/2 legatura patrunjel proaspat, tocat marunt
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita sare fina
- 3 oua medii
- 250 ml sos de tomate
- 4 foi de dafin
- 1 lingura boabe de piper negru
- 2 oale incapatoare
- tigaie care nu lipeste
- Bol incapator
- farfurie mare
- capac
Mai ai nevoie:
Instructiuni
- Umple una dintre oale cu apa, si pune-o la fiert
- Taie partea superioara a ardeilor, indeparteaza semintele si spala bine ardeii. Curata de seminte si partea cu codita si pastreaza pentru mai tarziu
- Incinge o tigaie si coace usor ardeii pe toate partile. Nu ii arde prea tare, doar putin perpeliti pe toate partile.
- Intr-un bol mare, amesteca ceapa, carnea tocata, orezul, mararul, patrunjelul, piperul macinat, sarea, ouale si 1/2 din sosul de tomate. Framanta bine pana ingredientele sunt incorporate uniform in compozitie
- Umple cam 2/3 din fiecare ardei cu compozitia de carne (lasa-i sa se raceasca putin dupa coacere) si acopera fiecare ardei cu partea superioara pe care ai indepartat-o mai sus.
- Aseaza ardeii in cerc intr-o oala incapatoare (sau doua daca e nevoie). Nu ii suprapune, trebuie sa fie pe un singur rand.
- Toarna apa clocotita printre ardei, pana sunt acoperiti cu apa.
- Adauga foile de dafin, boaele de piper si restul de sos de tomate
- Acopera cu o farfurie mare care sa cuprinda toata suprafata, apoi cu un capac
- Fierbe la foc mic cam doua ore. Verifica apa din cand in cand si ma adauga putin daca e nevoie. Nu ar trebui dar e bine sa fii sigur.
- Serveste aceasta reteta de ardei umpluti calda (mie imi plac fierbinti), cu iaurt sau smantana si ardei iuti (optional, desigur; merg foarte bine si simplii)
Toate drepturile rezervate Gastronomik.ro. A se folosi numai pentru uz casnic.
Cele mai populare retete
Pages: 1 2
Leave a Reply