Un pic crocante pe margini, dar cu un interior moale și fraged, aceste rondele de cartofi cu parmezan vor impresiona pe toți mesenii! Acesti cartofi rondele la cuptor sunt perfecti ca aperitive la petreceri, dar functioneaza la fel de grozav si ca garnitura sau o gustare!
Cartofi Rondele La Cuptor
Știi că îmi plac retetele simple iar aceste rondele de cartofi cu parmezan sunt incredibil de usor de facut! Acești cartofi cu parmezan sunt super impresionanți, arata sofisticat și putin fantezist, făcându-i perfecți pentru petreceri sau evenimente speciale, cum ar fi nunți sau zile de naștere! Combinația de parmezan, usturoi, ulei de măsline și plante aromate face ca acesti cartofi să fie pur și simplu irezistibili!
Trebuie să recunosc că am dat gata vreo câteva din aceste gramajoare de rondele de cartofi cu parmezan de îndată ce le-am scos din cuptor. Si de fiecare dată când treceam pe langa frigider imi faceam de lucru să le verific, doar pentru a ma bucura putin de toate acele arome minunate. Inutil să spun că, până la seara, acesti cartofi la cuptor cu parmezan au dispărut de mult și a trebuit să fac un nou lot pentru restul familiei. Da, m-am cam răsfățat, dar acesti cartofi rondele cu parmezan au meritat fiecare mușcătură!
Pentru aceste rondele de cartofi cu parmezan am făcut un sos simplu, dar aromat, cu ulei de măsline, praf de usturoi, sare, piper și ierburi aromate și am adăugat un pic de suc de lamaie pentru a face aceste stive de cartofi de parmezan să aibe un gust mai usor si proaspat.
Am adăugat un pic de pulbere de boia iute, astfel încât reteta mea este un pic picanta; poti sări peste boia sau să ajustezi cantitatea pentru a se potrivi gustului tau. Am amestecat cu grijă cartofii în acest sos, apoi le-am copt în cuptor până când au devenit aurii si ușor crocanti pe margini. A iesti o reteta atât de satisfăcătoare și plină de arome și totul a durat mult mai puțin decât ma așteptam!
Rondele De Cartofi Cu Parmezan
Ingrediente:
- 12 cartofi medii
Pentru sos:
- 1 ceasca ulei de masline
- 1 ceasca parmezan ras
- 2 lingurite usturoi pudra
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita marar uscat
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1/4 lingurita boia iute pudra
- sucul de la o lamaie
Mai ai nevoie:
- hartie de copt
- tava de copt
- cutit de curatat cartofi
- razatoare pentru cartofi rondele
- sita
- bol mediu
- vas incapator
- 2 spatule
- scobitori
Instructiuni:
- Tapeteaza tava de copt cu hartie de copt
- Incinge cuptorul la 190 C
- Curata cartofii de coaja, taie-i rondele foarte subtiri, spala-i bine si scurge-i temeinic
- Pregateste sosul amestecand toate ingredientele de sos intr-un bol mediu
- Pune un strat de rondele intr-un vas incapator si presara putin sos peste intregul strat. Continua pana termini cartofii si sosul. Apoi, folosind 2 spatule, amesteca foarte usor cartofii pentru a se acoperi uniform cu sos.
- Aseaza rondelele in gramajoare de 7-8 rondele si aseaza gramajoarele in tava de copt.
- Introdu cate o scobitoare in mijlocul fiecarei gamajoare, printr-o miscare usoara de rotatie pentru a nu sparge rondelele. Scobitorile vor ajuta gramajoarele sa nu se destrame in timpul coacerii si de asemenea vor fi utile si la servit.
- Coace in mijlocul cuptorului pana marginile sunt aurii iar centrul moale cam 35-40 minute (sau cateva minute in plus daca iti plac cartofii mai crocanti).
Ingrediente
- 12 cartofi medii
- 1 ceasca ulei de masline
- 1 ceasca parmezan ras
- 2 lingurite usturoi pudra
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita marar uscat
- 1 lingurita busuioc uscat
- 1/4 lingurita boia iute pudra
- sucul de la o lamaie
- hartie de copt
- tava de copt
- cutit de curatat cartofi
- razatoare pentru cartofi rondele
- sita
- bol mediu
- vas incapator
- 2 spatule
- scobitori
Instructiuni
- Tapeteaza tava de copt cu hartie de copt
- Incinge cuptorul la 190 C
- Curata cartofii de coaja, taie-i rondele foarte subtiri, spala-i bine si scurge-i temeinic
- Pregateste sosul amestecand toate ingredientele de sos intr-un bol mediu
- Pune un strat de rondele intr-un vas incapator si presara putin sos peste intregul strat. Continua pana termini cartofii si sosul. Apoi, folosind 2 spatule, amesteca foarte usor cartofii pentru a se acoperi uniform cu sos.
- Aseaza rondelele in gramajoare de 6-7 rondele si aseaza gramajoarele in tava de copt.
- Introdu cate o scobitoare in mijlocul fiecarei gamajoare, printr-o miscare usoara de rotatie pentru a nu sparge rondelele. Scobitorile vor ajuta gramajoarele sa nu se destrame in timpul coacerii si de asemenea vor fi utile si la servit.
- Coace in mijlocul cuptorului pana marginile sunt aurii iar centrul moale cam 35-40 minute (sau cateva minute in plus daca iti plac cartofii mai crocanti).
Retete asemanatoare
Cartofi copti la cuptor cu ciuperci
Cartofi crocanti la cuptor cu bacon
Cele mai populare retete
Lasagna de cartofi rasi cu pui si legume
[…] Rondele De Cartofi Cu Parmezan […]