Această salată de ardei capia copti este la fel de delicioasă pe cat este de simplă și rapidă de pregătit! O garnitura grozava pentru o rețetă cu carne!
Salata de ardei capia
Ardeii sunt o leguma bogata in vitamina C si se bucura de multa apreciere in bucataria noastra. Îmi plac în orice formă, cruzi sau gatiti, în salate sau murati, ca garnitura. Uneori insa mănânc aceasta salată de ardei capia copti ca masa principală, împreună cu brânză de vaci și o felie de pâine integrală de grâu când simt că am nevoie de o masă ușoară. Ca in zilele insuportabil de calde de vara!
Retete potrivite cu aceasta salata:
- Mazare scazuta cu copanele de pui
- Pui Pane Prajit, Cu Lapte Batut
- Piept De Pui Invelit In Bacon
- Porc La Tigaie Cu Sos De Mustar Si Lapte
- Frigarui De Pui Marinate Cu Lamaie
În familia noastră, această salata de ardei capia este foarte populară în timpul verii, deoarece este ușoară și destul de răcoritoare datorită sosului de oțetului si usturoi. Dar ne bucurăm de ea si toamna sau iarna lângă un fel de mâncare care uneori poate fi cam greu.
Ardei capia copti
Această salată de ardei capia copti este la fel de delicioasă pe cat este de simplă și rapidă de pregătit. Îmi place să servesc această salată gustoasă și iarna, așa că pun ardeii copti la congelator; textura și aroma rămân în formă perfectă. Doar ii dezghet, fac sosul de usturoi si oțet și salata mea delicioasă este gata în cel mai scurt timp.
Ingrediente
- 1 kg ardei capia
- 6 catei de usturoi curatati de coaja
- 2 linguri ulei de floarea soareui
- 2 linguri otet
- sare dupa gust
- 1/2 legatura marar tocat (optional)
Instructiuni
- Spala ardeii si scurge-i bine
- Pune-i intro tava de copt si baga-i la cuptorul incins la temperatura maxima.
- Coace ardeii pe toate partile, invartindu-i cand sunt gata pe o parte
- Cand s-au copt pe toate partile, scoate-i din tava, aseazai intr-un bol mare, presara putina sare si acopera-i cu un capac timp de 10 minute
- Intre timp pregateste sosul de otet si usturoi. Piseaza usturoiul si amesteca-l cu otetul, ulei, putina sare si eventual marar tocat
- Cojeste ardeii apoi aseazai intr-un bol incapator
- Toarna sosul de otet peste ei. Daca sosul ti se pare prea puternic, mai adauga putina apa
Leave a Reply