Aceasta salata de fasole galbena cu maioneza si usturoi este o reteta favorita la petreceri dar este perfecta si ca un aperitiv la mesele obisnuite, o gustare delicioasa sau o masa simpla pentru serile in care vrei o cina usoara!
Salata De Fasole Galbena Cu Maioneza Si Usturoi
Salatele sunt atât de versatile și ușoare încât le putem face in nenumărate moduri folosind ingredientele noastre preferate și tot felul de diverse sosuri si condimente. Și aceasta salata de fasole galbena cu maioneza si usturoi este dovada vie!
Aceasta fasole galbena cu usturoi este atât de impresionanta! Poate fi o salată hrănitoare, un aperitiv ușor și rapid de ultim moment, o gustare delicioasă pe o felie de pâine neagra cu seminte sau chiar o cină plăcută, gustoasă și simplă. Crede-ma, e foarte satioasa, te vei satura imediat! Adaosul de maioneza din aceasta salata de fasole galbena o face si mai gustoasa, dar creste si numarul caloriilor. Cu toate acestea, facandu-ti propria maioneza in casa poti reduce simtitor caloriile și va fi cu siguranță o opțiune mai sănătoasă decât maioneza cumpărată din magazin.
Această rețetă de salata de fasole galbena cu maioneza si usturoi foloseste fasole galbena proaspătă, ușor fiarta, dar poti folosi și fasole conservata, atâta timp cât pastaile sunt crocante și aromate. Reteta poate fi condimentată cu tot felul de ierburi aromate sau cu puțină boia iute, dar mie personal imi place așa cum este, simpla și usturoioasa!
Această salata de fasole galbenă este cel mai bine servită rece, pe pâine integrală cu semințe și cu vreo cateva murături alaturi, cel putin mie asa imi place. Iar asta o face o reteta grozava pentru anotimpul calduros. Este atât de ușoara și delicioasa ca vei vrea sa faci această rețetă cat mai des!
Salata de Fasole Galbena Cu Maioneza Si Usturoi
Ingrediente:
- 500 gr fasole galbena proaspata
- apa fiarta
- 4-5 catei de usturoi (sau mai mult)
- 3-4 linguri maioneza (de preferat facuta in casa, are total alt gust)
- sare si piper dupa gust
- optional – un praf de boia iute
- optional – 1/2 ceasca marar tocat foarte marunt
- optional – castraveciori murati
Instructiuni:
- Spala fasolea foarte bine
- Pune apa la fiert intr-o oala medie si cand da in clocot, adauga fasolea.
- Fierbe 5 minute apoi scoate fasolea si imediat pune-o sub un jet de apa rece.
- Strecoara fasolea si las-o sa se raceasca de tot.
- Taie pastaile in cuburi mici, cam de 1 cm si pune-le intr-un bol incapator
- Piseaza usturoiul si amesteca-l cu maioneza, sarea si piperul (adauga si praful de boia si mararul daca iti plac)
- Toarna amestecul de maioneza peste pastaile cuburi si amesteca folosind o spatula, fara a apasa pastaile deoarece le poti strivi.
- Serveste salata pe felii de paine integrala cu seminte, si castraveciori murati alaturi.
Ingrediente
- 500 gr fasole galbena proaspata
- apa fiarta
- 4-5 catei de usturoi (sau mai mult)
- 3-4 linguri maioneza (de preferat facuta in casa, are total alt gust)
- sare si piper dupa gust
- optional - un praf de boia iute
- optional - 1/2 ceasca marar tocat foarte marunt
- optional - castraveciori murati
Instructiuni
- Spala fasolea foarte bine
- Pune apa la fiert intr-o oala medie si cand da in clocot, adauga fasolea.
- Fierbe 5 minute apoi scoate fasolea si imediat pune-o sub un jet de apa rece.
- Strecoara fasolea si las-o sa se raceasca de tot.
- Taie pastaile in cuburi mici, cam de 1 cm si pune-le intr-un bol incapator
- Piseaza usturoiul si amesteca-l cu maioneza, sarea si piperul (adauga si praful de boia si mararul daca iti plac)
- Toarna amestecul de maioneza peste pastaile cuburi si amesteca folosind o spatula, fara a apasa pastaile deoarece le poti strivi.
- Serveste salata pe felii de paine integrala cu seminte, si castraveciori murati alaturi.
[…] Salata De Fasole Galbena Cu Maioneza Si Usturoi […]