O delicioasă salata de spanac perfecta atat pentru adulti cat si pentru copii, cu morcovi copți, brânză feta, năut și fistic, însoțită de un sos de miere și suc de lămâie.
Salata de baby spanac
Dacă încă nu ti-ai servit salata astăzi, atunci este timpul să faci această minunata salata de spanac, cu morcovi copți, brânză feta și fistic!
Consumul de salate în fiecare zi este unul dintre cele mai sănătoase obiceiuri alimentare pe care le poți adopta, să nu mai menționăm si unul dintre cele mai simple. Nu e vreo știință în spatele prepararii unei salate, iar rezultatele pe termen lung merită toate eforturile (nu că ar necesita prea mult efort).
Alte retete de salata:
- Salata de piersici cu branza albastra
- Cuscus cu legume coapte
- Salata de pui picant cu telina si morcovi
- Dovlecei prajiti cu sos de usturoi si otet
Cele mai multe salate sunt putin crocante, cu o mulțime de texturi, culori și arome, asa incat chiar și copiii se pot bucura de salate. Iar aceasta salata cu baby spanac nu face nici o exceptie, fiind si un mod convenabil si usor de a mai introduce cateva portii de legume in dieta.
Salata de spanac
Încearca această salata cu morcovi copți si naut pentru o cină usoara sau un prânz rapid care se întâmplă să fie si super delicios. Făcută cu baby spanac, arpagic și mărar, morcovi dulci copți, năut, fistic și brânză de feta; ca dressing am folosit un sos de miere, lamaie si ulei de masline care nu mi-am asteptat niciodata sa fie atat de delicios.
Ingrediente
- 500 gr cartofi taiati pe jumatate apoi in bucati
- 400 gr naut din conserva spalat si scurs bine
- 2 lingurite seminte de chimen
- o mana de arpagic verde tocat
- 1/2 legatura marar proaspat, tocat
- 3 cani de baby spanac
- 100 gr pistachio
- 200 gr feta, faramitata
- 2 linguri ulei de masline
- sucul de la 1/2 lamaie
- 1 lingura miere
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 200°
- Tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt
- Aseaza morcovii taiati si nautul in tava si stropeste usor cu ulei de masline. Amesteca pentru acoperire uniforma
- Coace cam 25-30 minute, pana morcovii se inmoaie putin si legumele devin aurii
- Cand sunt gata, scoate tava din cuptor si lasa legumele sa se raceasca
- Intr-un bol, amesteca spanacul cu chimenul, arpagicul si mararul
- Cand s-au racit, adauga morcovii si nautul
- Intr-un bol mic, amesteca uleiul de masline, mierea si sucul de lamaie apoi toarna peste salata si amesteca usor cu spatula
- Presara branza feta si serveste salata proaspata
Leave a Reply