Adaugă un pic de aromă mediteraneană meselor tale cu această salata de vinete! Un pic astringentă, foarte aromată și scăzută în calorii, această salata de vinete fara maioneza este perfecta atat pentru zilele de post dar si pentru cand vei pregati aperitive de revelion!
Salata de vinete de post
Această salata de vinete cremoasa si delicioasa este perfectă pentru petreceri ca aperitive de post, dar și ca o gustare destul de sănătoasă. O salată de vinete este perfectă de servit cu pâine pita sau pâine prăjită, dar are un gust deosebit de delicios cu biscuiti crackers, preferatii mei fiind biscuiții cu amestec de semințe.
Nu am mai organizat o petrecere de o vesnicie, dar asta nu este o scuză pentru a scoate această salata de vinete delicioasă din meniul nostru. Îmi place să iau câteva gustări pe parcursul zilei și trebuie să diversific opțiunile sau mă plictisesc și sfârșesc să mănânc toate prostiile.
S-ar putea sa-ti placa si aceste aperitive:
- Rulouri prajite de muraturi cu cascaval
- Salata de mazare cu bacon si feta
- Cartofi dulci la cuptor picanti, cu ierburi aromate
- Bilute de branza cu merisor, alune si marar
- Sos de branza albastra si bacon
Aceasta reteta salata de vinete e o gustare grozava si rapidă pentru mine, este destul de sănătoasă, plină de arome și foarte hrănitoare si satioasa; o lingură de salata de vinete, pe o felie de pâine prăjită de grâu întreg sau cu seminte, este suficientă pentru a-mi satisface nevoia de o gustare și a-mi da energie.
Îmi place să fac salata de vinete cu vinete coapte in cuptor. Sunt de parere ca este este nevoie de putina aroma “de fum” care adaugă adâncime la această salata de vinete fara maioneza. Coacerea in cuptor este, de asemenea, o metodă mai simplă și mai sănătoasă de preparare a acestor legume, oferindu-le un gust deosebit, menținându-le în același timp hrănitoare.
O salata de vinete este un mod rapid si sănătos de a da putina viata si o multime de gust vinetelor care in principiu sunt niste legume cam fade. Aceasta salată de vinete devine chiar mai bună peste o zi sau două, timp in care aromele se dezvoltă și se amestecă. Cea mai bună dovadă că aceste aperitive de post sunt o mâncare uimitoare, este fiica mea pretențioasă; este una dintre retetele pe care efectiv le iubeste!!
Salata de vinete
Ingrediente:
- 6 vinete medii, spalate si uscate
- 4 linguri suc de lamaie
- sare dupa gust
- 60 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa alba mare, taiata foarte marunt
- 1 lingura mustar
Mai ai nevoie:
- tava de copt
- folie de aluminiu
- cutit de lemn pentru tocarea vinetelor
- tocator de lemn
- bol mare
- spatula de lemn
- scobitoare
Instructiuni:
- Incalzeste cuptorul la 240°
- Tapeteaza tava de copt cu foile
- Inteapa vinetele in cateva locuri folosind o scobitoare (pentru a preveni “explodarea” in timpul coacerii)
- Aseaza vinetele in tava si coace pentru circa 45 minute sau pana coaja este foarte crocanta pe toate partile
- Lasale sa se raceasca putin, pana poti atinge coaca fara sa te friga la degete
- Decojeste vinetele si aseaza pulpa intro strecuratoare pentru a scurge lichidul
- Aseaza pulpa pe tocator si zdrobeste cu un cutit de lemn pana devine ca o pasta
- Dupa ce toata pulpa a fost tocata strecoara din nou
- Pune pasta de vinete intr0un bol incapator si adauga sare si suc de lamaie. Amesteca folosind o spatula de lemn, pana la incorporare completa
- Adauga ulei, putin cate putin amestecand bine pana la incorporare
- Adauga mustarul si incorporeaza complet
- Amesteca si ceapa tocata fin
- Serveste rece cu paine prajita paine pita sau biscuti crackers cu seminte
Ingrediente
- 6 vinete medii, spalate si uscate
- 4 linguri suc de lamaie
- sare dupa gust
- 60 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa alba mare, taiata foarte marunt
- 1 lingura mustar
- tava de copt
- folie de aluminiu
- cutit de lemn pentru tocarea vinetelor
- tocator de lemn
- bol mare
- spatula de lemn
- scobitoare
Instructiuni
- Incalzeste cuptorul la 240°
- Tapeteaza tava de copt cu foile
- Inteapa vinetele in cateva locuri folosind o scobitoare (pentru a preveni "explodarea" in timpul coacerii)
- Aseaza vinetele in tava si coace pentru circa 45 minute sau pana coaja este foarte crocanta pe toate partile
- Lasale sa se raceasca putin, pana poti atinge coaca fara sa te friga la degete
- Decojeste vinetele si aseaza pulpa intro strecuratoare pentru a scurge lichidul
- Aseaza pulpa pe tocator si zdrobeste cu un cutit de lemn pana devine ca o pasta
- Dupa ce toata pulpa a fost tocata strecoara din nou
- Pune pasta de vinete intr0un bol incapator si adauga sare si suc de lamaie. Amesteca folosind o spatula de lemn, pana la incorporare completa
- Adauga ulei, putin cate putin amestecand bine pana la incorporare
- Adauga mustarul si incorporeaza complet
- Amesteca si ceapa tocata fin
- Serveste rece cu paine prajita paine pita sau biscuti crackers cu seminte
[…] Salata de vinete fara maioneza […]